Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceCultureΈναρξη της σχολικής χρονιάς Αριστείδης Σέμκος-Πρόεδρος Πανελλήνιας Μαθητιάδας: «Η παιδεία είναι...

Έναρξη της σχολικής χρονιάς Αριστείδης Σέμκος-Πρόεδρος Πανελλήνιας Μαθητιάδας: «Η παιδεία είναι το ισχυρότερο όπλο του νου και της ψυχής»

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Μαθήτριες και μαθητές,

Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου εντείνεται και η προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας (λειτουργών της παιδείας και του μαθητικού κόσμου) για την κατάκτηση της γνώσης.

Μπορεί το παραπάνω να φαίνεται κοινότυπο, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος-εκτός των αυξημένων απαιτήσεων των καιρών-είναι αναγκασμένος να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της γενικευμένης κρίσης σε όλα τα επίπεδα της ζωής.

Στην εποχή της μεθοδευμένης στέρησης της ελευθερίας του σύγχρονου ανθρώπου, της τρομοκρατίας, της μισαλλοδοξίας, των τηλεοπτικών αποκεφαλισμών ομήρων, των μαζικών εκτελέσεων, των στημένων πολέμων και των σάπιων πολιτικών, το βιβλίο είναι πολύ πιο δυνατό όπλο από τα καλάσνικωφ και τα εκρηκτικά στα χέρια ανεγκέφαλων που σκοτώνουν γιατί τους είπαν ότι κάποιοι είναι αντίπαλοι και πρέπει να τους εξαφανίσουν.

Κάθε φορά που μία μαθήτρια κι ένας μαθητής ανοίγει τα βιβλία του δεν διαβάζει απλώς, αλλά αντιστέκεται και πράττει ελληνικά, αφού έτσι κι αλλιώς ο ίδιος ο λόγος, η ιστορία, μαθηματικά, φυσική, χημεία μουσική, γραμματεία, γεωγραφία, γλώσσα, γραμματική, αστρονομία, ιατρική και σχεδόν στο σύνολό τους οι επιστήμες είναι ελληνικά επιτεύγματα που μετέδωσαν σε όλους τους υπόλοιπους

Thanks for reading Hellenic News of America

Οργανωτική Επιτροπή
«ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΗΣ»
Πρώτη Σερρών
Τ.Κ 62047 www.mathitiada.gr

T (+30) 23240 61 604- 61 055 F (+30) 23240 61 604

λαούς οι πρόγονοί μας.

Γι αυτό, όλα τα παιδιά της ομογένειας που με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε σε κάθε διοργάνωση της Πανελλήνιας Μαθητιάδας θα πρέπει να κατανοήσουν ότι ο ρόλος τους-όπως των οικογενειών και των δασκάλων τους-είναι καθοριστικός, όχι μόνον για την πορεία της νεολαίας προς το αύριο, αλλά και την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού, ο οποίος καλείται πάλι να δώσει μάχες επικράτησης κι επιβίωσης.

Αγαπημένα παιδιά, λειτουργοί της εκπαίδευσης,

Στο σκληρό περιβάλλον της εποχής μας κι ενώ επιχειρείται να σβήσουν όλες οι μοναδικές αξίες που ανέδειξαν την Ελλάδα, τους Έλληνες και τον πολιτισμό τους ως τον σπουδαιότερο όλων, η παιδεία είναι το ισχυρότερο όπλο του νου και της ψυχής. Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και πρόοδο…

Αριστείδης Σέμκος Πρόεδρος Πανελλήνιας Μαθητιάδας

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img