Tuesday, April 23, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΡΕΥΜΑΤΙΑ ΙΘΩΜΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ---- Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ...

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΡΕΥΜΑΤΙΑ ΙΘΩΜΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ —- Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Θανάση Μπολέτη

Η δυναμική που αναπτύσσει, τα τελευταία χρόνια, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Ρευματιάς, Ιθώμης Μεσσηνίας, αποτελεί γεγονός, μείζονος σημασίας για μία περιοχή, η οποία είναι εμπλουτισμένη, από την φύση, και από την δύναμη των ανθρώπων που διαβιούν σε αυτή. Απέραντα δάση, πολλά νερά και πηγές. Ελάχιστα χιλιόμετρα, από την ιστορική αρχαία Μεσσήνη, όπου ό Επαμεινώνδας, και ο Παυσανίας, έβαλαν την «σφραγίδα» τους, και στο αντίκρυ να φαντάζει, το όρος Βουλκάνο, υπό την επιβλητική παρουσία του Ταϋγέτου, οι Γυναίκες της Ρευματιάς, κατάφεραν με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν, κάθε χρόνο, να συσπειρώσουν, και να φέρουν κοντά, όλη σχεδόν την περιφέρεια της Ιθώμης. Κάθε χρόνο στις 16 Αυγούστου, διοργανώνουν, μία πολιτιστική βραδιά για όλους. Πρόκειται για μία βραδιά, που συνήθως, εκτός από τους συντελεστές, της διοργάνωσης, κοσμεί και το απέραντο Αυγουστιάτικο, φεγγάρι. Την εκδήλωση τίμησαν κάτοικοι, των διπλανών χωριών, Κεφαληνού, Ζερμπίσια, Μαυρομάτι, Μάλθη,Χρυσότοπος, Καλογερέσι, Κοπανάκι, Νεοχώρι, Μίλα, Μελιγαλά, και πολλοί από τις πόλεις Μεσσήνη, και Καλαμάτα, και άλλα χωριά.

Η προετοιμασία της εκδήλωσης την είχαν αναλάβει οι γυναίκες της Ρευματιάς, για τους ντόπιους, « Οι Λουμέισες». Το χωριό παλαιότερα είχε την επωνυμία «Λούμι.»

Στην φετινή εκδήλωση, οι γυναίκες του πολιτιστικού συλλόγου, ζούσαν πολλές μέρες πριν, τον παλμό μίας επιτυχημένης γιορτής.

Πράγματι ήταν μία εκδήλωση που άφησε σε όλους εμάς, που είμασταν προσκεκλημένοι, άσβεστη την επιθυμία, να ξαναβρεθούμε, του χρόνου πάλι όλοι μαζί.

Thanks for reading Hellenic News of America

Τα φαγητά που είχαν ετοιμάσει με δική τους πρωτοβουλία, «καγιανάς», «γουρονόπουλο» ψητό, και πολλά άλλα Μεσσηνιακά εδέσματα, έδιναν ιδιαίτερο «τόνο» στην εκδήλωση. Το κέφι δεν άργησε να έρθει, και όλοι μας ξεπεράσαμε, τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης, και αφεθήκαμε σε αυτό που αισθανόμασταν. Χορός και τραγούδι.

Υπό τους ήχους της μουσικής μίας εξαίρετης ορχήστρας υπό την διεύθυνση της Εφηνίκης Ζαμπάρα, δεν άργησε το γλέντι να κορυφωθεί. Τα δημοτικά τραγούδια, με έναν εξαίρετο, χειριστή του κλαρίνου, μετά τα ρεμπέτικα, και αργότερα μουσική για την νεολαία, συμπλήρωσαν το «πάζλ», μίας επιτυχημένης εκδήλωσης. Αυτή είναι η Ελλάδα μας. Το άριστο επιτυγχάνεται, μέσω της συμμετοχής. Μπράβο στο Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ρευματιάς Ιθώμης Μεσσηνίας.

Και όλα αυτά από έναν Σύλλογο με ελάχιστα οικονομικά μέσα.

 

 

 

Σελ. 2

 

 

Το φωτογραφικό υλικό είναι από την εκδήλωση

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

1 COMMENT

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img