Thursday, April 25, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ Γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου και άλλοι 8 ομογενείς τιμούνται με τα Βραβεία...

Η Γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου και άλλοι 8 ομογενείς τιμούνται με τα Βραβεία του Ερμή

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

HNA_celebrating_25_

Η Γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου και άλλοι 8 ομογενείς τιμούνται με τα Βραβεία του Ερμή

Γιώργος Μπίστης

10.09.2012  

Με το Βραβείο του Ερμή θα τιμηθεί το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται η διακεκριμένη ομογενής Γερουσιαστής, Ολυμπία Σνόου (Olympia Snowe), το γένος Μπούχλη, που αποσύρεται από την πολιτική με το τέλος της τρέχουσας θητείας της, τον Ιανουάριο 2013, ύστερα από σημαντική πολυετή δράση στην νομοθετική εξουσία της χώρας. Η Γερουσιαστής Σνόου περιλαμβάνεται σε μια εννεαμελή ομάδα εξεχόντων Ελληνοαμερικανών οι οποίοι έχουν επιλεγεί για τα Βραβεία του Ερμή, που αποτελούν και μια από τις πιο επίζηλες αναγνωρίσεις επιτευγμάτων και προσφοράς ομογενών προς την κοινότητά μας και κατ επέκταση προς την Ελληνική και την Αμερικανική κοινωνία. 

 Η επικείμενη απονομή των Βραβείων του Ερμή, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο Κόνκορντβιλ της Πολιτείας Πενσυλβανίας, έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί φέτος ολοκληρώνονται 25 χρόνια από τότε που ιδρύθηκε ο φορέας ο οποίος τα θέσπισε και που δεν είναι άλλος από την ομογενειακή εφημερίδα Hellenic News of America. Είναι μια εφημερίδα που εκδίδεται στην περιοχή της Φιλαδέλφειας αλλά κυκλοφορεί σε πολλά μέρη της Ανατολικής Ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών και τα τελευταία χρόνια προσφέρεται επίσης μέσω του διαδικτύου.

Thanks for reading Hellenic News of America

 Η Hellenic News of America έχει διπλό σκοπό. Κατ αρχήν ενημερώνει την ομογένεια για τις εξελίξεις τόσο μέσα στην Ελληνοαμερικανική κοινότητά μας όσο επίσης και στον Ελλαδικό χώρο με ειδήσεις, δημοσιογραφικά ρεπορτάζ και έρευνες και άρθρα που παρουσιάζονται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Παράλληλα όμως η εφημερίδα αυτή βοηθά παιδιά των Ελλήνων της Αμερικής να βελτιώνουν τις γνώσεις τους στην Ελληνική και να μαθαίνουν πώς να διατηρούν ήθη, έθιμα και παραδόσεις που έχουν πάρει από τους Έλληνες μετανάστες γονείς και παππούδες τους.

 Ο Παύλος Κοτρότσιος, που εκδίδει την εφημερίδα, στις πάμπολλες συνεντεύξεις που μου έχει παραχωρήσει στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα, έχει δηλώσει πως ένας από τους κύριους στόχους του είναι να μεταδώσει στις νέες γενεές ελληνοαμερικανών την υπερηφάνεια που ο ίδιος και η σύζυγός του, η  Λίντα, νοιώθουν για την Ελληνική κληρονομιά τους.

paul_kotrotsios

 Άλλοι που θα τιμηθούν με τα Βραβεία του Ερμή φέτος είναι η πολιτειακή βουλευτής Arave Simotas, ο γνωστός για το φιλανθρωπικό έργο του, Nicholas Karabots, ο ομογενειακός ηγέτης Theodore Spyropoulos, ο καθηγητής πανεπιστημίου Dean Lomis, η εκπαιδευτικός Stella Kokollis και οι τοπικοί επιχειρηματίες John Lois και Pete Paschalis. 

 Κάνοντας ο ίδιος μια εκτίμηση του έργου της εφημερίδας του ο Παύλος Κοτρότσιος μας είπε: «Οραματιστήκαμε, καινοτομήσαμε και αποδείξαμε ότι η Ομογένεια μπορεί. Κάναμε πολλά και συνεχίζουμε να κάνουμε περισσότερα σχέδια για το μέλλον με τους συνδρομητές και φίλους μας, με όλους όσους μοιράζονται το ίδιο όνειρο για την ενημέρωση, την συσπείρωση αλλά και την πίστη στις Ελληνοχριστιανικές παραδόσεις και αξίες». Όμως στο δεύτερο τέταρτο του αιώνα ζωής, που αρχίζει από το Σαββατοκύριακο, η εφημερίδα του θα χρειαστεί περισσότερο από ποτέ άλλοτε την υποστήριξη και την συμπαράσταση της ομογένειας, την οποία και ευχόμαστε να έχει για να μπορέσει να προσεγγίσει τις νέες γενεές ομογενών και να τους μεταλαμπαδεύσει την υπερηφάνεια του για τις οικογενειακές του ρίζες.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img