Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΔΕ ΟΛΟΥΣ!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΔΕ ΟΛΟΥΣ!

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

«Ἐν γὰρ τῇ ἀναστάσει οὔτε γαμοῦσιν, οὔτε ἐκγαμίζονται, ἀλλ᾿ ὡς Ἄγγελοι τοῦ Θεοῦ ἐν οὐρανῷ εἰσι.»

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, του Λαζάρου το Σάββατο, η Κυριακή των Βαΐων, η Μεγάλη Εβδομάδα, η Σταύρωση, η Ανάσταση και η Ανάληψη του 2016. Όμως οι δημΕΣΗΕΑγράφοι απεργούν για τα τριάκοντα αργύρια του αγγελιοσήμου, μόλις αποσειρθει η τροπολογία από σιωπούντες θα μετατραπούν σε «Αγγέλους υμνούντας». Εμείς διαλέξαμε «μετά βαΐων και κλάδων»  εκείνους που θα μας πουν το «Λάζαρε δεύρω έξω» από τους κύκλους που «μετέτρεψαν τον οίκον των Ελληνικών θεών εις οίκον εμπορίου με δανεικά» πριν βρεθούμε να ζούμε σε  «Κρανίου τόπο».

Προχωρούμε προς το τέλος της Μεγαλοβδομάδας  δεν θα ανεχθούμε πλέον την Κασσιανή, τις μωρές παρθένες τον  Νυμφίο, τον Ιούδα, τον Πιλάτο και τον Βαραββά, και πλησιάζουμε στη μεγάλη γιορτή της Ανάστασης. Επειδή όμως «ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος» ας θεραπεύσουμε τα πράγματα. Και όλα αυτά για χάρη εκείνων δεν έχουν «Που την κεφαλήν κλίναι» και ζουν μια  « ζωή εν τάφω»  και  «από τον Άννα στον Καϊάφα» που μας οδηγεί να «διαρρήξουμε τα ιμάτιά μας». Ιδιαίτερα μετά από εκείνο το «συ είπας» ‘‘ναι’’.

Έτσι όπως πάμε και «Πριν αλέκτορα φωνήσαι», θα γίνει το «Ανάστα ο Κύριος» αν συνεχίσει εκείνος «ο άγιος Κουτούτος» (ο του αγίου οίκου τούτου)ή ο προδότης ο «Κηβουλήτης» (ο ουκ ηβουλήθει συνιέναι) να μαζεύει τα«αργύρια»  να τα βγάζει από τον «κορβανά» και μετά να «νίπτει τας χείρας του»  γι’ αυτό «παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο» καθότι προσκεκλημένοι στον «νηστικό Δείπνο» όπου «λαβών ο Ιησούς άρτον και ευλογήσας έκλασε και δους τοις μαθηταίς…»  καθότι «Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής» και για να αντισταθούμε, χρειαζόμαστε θεραπεία κατάλληλη για «κατά πνευμάτων ἀκαθάρτων, ὥστε αὐτὰ ἐκβάλλειν, καὶ θεραπεύειν πᾶσαν νόσον και πᾶσαν μαλακίαν»  και φυσικά«τα καλά και συμφέροντα». 

Thanks for reading Hellenic News of America

Ας περιμένουμε το «Διαγενομένου τοῦ Σαββάτου»  να ακούσουμε το«Χριστός Ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνημόνησι ζωήν χαρισάμενος», από το οποίο βγαίνει το  να περνάμε ζωή χαρισάμενη, και ελπίζουμε σαν την «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή» κάποιος να  μας την χαρίσει, να μεροληπτήσει για χάρη μας και ζητάμε να έρθει η  «μέρα η  χαρισάμενη» και να μας χαρίσουν εκείνα τα χρέη, ώστε να περνάμε «ζωή χαρισάμενη»Διότι τι να κάνουμε είμαστε λαός«επί ξύλου κρεμάμενος» και «Ου γαρ οίδαμε τι ποιούμε». Και να αφήσουν οι«γραμματείς και οι φαρισαίοι» τα «Ἆρον ἆρον, σταύρωσον αὐτόν». Καθότι«διά τον φόβον των Ιουδαίων» είμαστε έτοιμοι και τυπικά εντάξει, και έχουμε πάρει τα μέτρα μας, αλλά δεν την ξαναπατάμε γι’ αυτό «εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν» και «Μνήμονήσθητί μου κύριε!» βάλε και εμάς «μεταξύ δύο ληστών» στην «κουστωδία των λιστών»,  « Ὅτι σὸν τὸ κράτος» και δώσε και σε εμάς από τον «κορβανά» και θα σε υποδεχτούμε «Μετά φανών και λαμπάδων και όπλων» και υποσχόμεθα ότι «ου βάλω τὸν δάκτυλόν μου εἰς τὸν τύπον τῶν ἥλων» , διότι είμεθα ως  «μωρές παρθένες»,  «μη ιδόντες και πιστεύσαντες«

Θα ακολουθήσει η γέφυρα μέχρι την Ανάληψη των καταθέσεων και το«Ἀνελήφθης ἐν δόξῃ» «Χαροποιήσας τοὺς Μαθητάς, τῇ ἐπαγγελίᾳ τοῦ ἁγίου Πνεύματος», «ὅτι σὺ εἶ ὁ  ὁ λυτρωτὴς τοῦ κόσμου.» «Ἀγγέλων θαυμαζόντων, καὶ Μαθητῶν ἐκπληττομένων, τὸ φρικτὸν τῆς ἐπάρσεως, δόξα τῇ Ἀναλήψει σου, μόνε φιλάνθρωπε.»

Χάσαμε και τον αποσυνάγωγο προφήτη  Βαρούχ ή  «Μπαρούχ», «και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης» ο οποίος «Εαυτόν έσωσε, άλλους ου δύναται σώσαι». Αλλά και τη Ζωή  «Ὅτι παρὰ σοὶ πηγὴ ζωῆς, ἐν τῷ φωτί σου ὀψόμεθα φῶς» προσπαθόντας να «αντιλαβού» τι εστί πλεύσις, είσπλευσις, απόπλευσις, διάπλευσις, ανάπλευσις, επίπλευσις, μετάπλευσις, κατάπλευσις, υπόπλευσις, υπέρπλευσις, πρόπλευσις. πρόσπλευσις

«Φρίξον ήλιε» είναι άνοιξη και ελπίζουμε στον «έρωτα τη αμαρτία του κόσμου» (« ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου»). Ά λα λα λα λα τα χείλη των ασεβών. Ω σανά!

Με αυτά τα σουρεάλ-εκκλησιαστικά «είπα και ελάλησα (και αμαρτίαν ουκ έχω)»

Σας εύχομαι Καλό Πάσχα και του χρόνου.

ΧρυσοστοΜάκης

Τα βλήματα και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι.

 

 

 

 

IMG_7615[2]

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

1 COMMENT

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img