Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek«Οι Έλληνες Δίκαιοι των Εθνών»

«Οι Έλληνες Δίκαιοι των Εθνών»

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ανακοίνωση για τη Νέα Έκδοση του Υπουργείου Εξωτερικών

«Οι Έλληνες Δίκαιοι των Εθνών»

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Ίδρυμα για τη Μνήμη των Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος Yad Vashem, εξέδωσε τον Τόμο «Οι Έλληνες Δίκαιοι των Εθνών», εκδόσεις Μίλητος. Πρόκειται για τον τελευταίο τόμο της τριλογίας, αφιερωμένης στην ιστορική διαδρομή των εβραϊκών κοινοτήτων της χώρας μας, την καταστροφή τους με το Ολοκαύτωμα και τη διάσωση δεκάδων συμπολιτών μας από Έλληνες χριστιανούς. Οι τόμοι, με τίτλο «Οι Έλληνες Εβραίοι μέσα από τα διπλωματικά έγγραφα του Υπουργείου Εξωτερικών» και «Οι Έλληνες στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου», εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1998 και το 2009 αντίστοιχα.

 

Στην έκδοση διερευνάται ο ρόλος της Εκκλησίας, της Εθνικής Αντίστασης, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας και άλλων Αρχών στη διάσωση Ισραηλιτών της χώρας μας. Επίσης, αποτυπώνεται η ταυτότητα των Ελλήνων πολιτών που διέσωσαν Ισραηλίτες συμπολίτες τους και επιχειρείται η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας όσον αφορά την απόδοση ισραηλιτικών περιουσιών στους δικαιούχους τους.

 

Ξεχωριστά κεφάλαια αφιερώνονται στη διάσωση της εβραϊκής Κοινότητας Ζακύνθου καθώς και στην περίπτωση διάσωσης του Yitzhak Persky, πατέρα του τέως Προέδρου του Ισραήλ, Shimon Peres.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Η έκδοση σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει, επίσης, στην αγγλική γλώσσα.

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img