Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greek CommunityΠαγκόσμιο Ενδιαφέρον για τον Τάφο στην Αρχαία Αμφίπολη Ανήκει σε επιφανές...

Παγκόσμιο Ενδιαφέρον για τον Τάφο στην Αρχαία Αμφίπολη Ανήκει σε επιφανές πρόσωπο του Μεγάλου Αλέξανδρου; Υπάρχουν εκτιμήσεις , ότι μπορεί και στον ίδιο

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Παγκόσμιο Ενδιαφέρον για τον Τάφο στην Αρχαία Αμφίπολη

Ανήκει σε επιφανές πρόσωπο του Μεγάλου Αλέξανδρου;

Υπάρχουν εκτιμήσεις , ότι μπορεί και στον ίδιο

 

Αθήνα.

Thanks for reading Hellenic News of America

Μεγάλης ιστορικής και επιστημονικής αξίας, αποτελεί η ανακάλυψη στην αρχαία Αμφίπολη Σερρών, ενός τάφου επιφανούς ανδρός, ή γυναικός, της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η ανακάλυψη αυτή έχει προκαλέσει τεράστιο, αρχαιολογικό και επιστημονικό ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς πολλοί πιστεύουν ο «βασιλικός» αυτός τάφος ανήκει, σε επιφανή άνδρα, καθώς η δόμησή του αλλά και οι σφίγγες, που κοσμούν την είσοδό του, και εν γένει το οικοδόμημα, υποδεικνύουν ότι πρόκειται περί τάφου επιφανούς προσώπου.

 

Οι Έλληνες αρχαιολόγοι που επιμελούνται των ανασκαφών δεν έχουν διαπιστώσει ακόμη, σε ποιο βαθμό ο τάφος έχει συληθεί.

 

Πάντως εικάζουν ότι αν έχει συληθεί, δεν μπορούν να προσδιορίσουν σε ποία περίοδο.

 

¨Όλα όσα λέγονται και γράφονται, τόνισε, γνώστης της αρχαιολογίας, στην ΗΝΑ, επιδέχονται αμφισβητήσεως, καθώς, το έργο της ανασκαφής, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

 

Χαρακτηριστικά τόνισε, ότι μπορεί να εκπλαγούμε από τα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης στην Αμφίπολη Σερρών, και πρόσθεσε, ότι είναι πιθανόν, να βρεθούμε σε μία αρχαιολογική ανακάλυψη, που θα αποτελέσει παγκόσμιο ιστορικό γεγονός.

 

Τα αρχαιολογικά ευρήματα, στην Αμφίπολη Σερρών έχουν προκαλέσει δέος, στην επιστημονική κοινότητα καθώς αναδεικνύουν με σαφή τρόπο, την δυναμική του Μέγα Αλέξανδρου.

 

Πολλοί ομιλούν ότι ο συγκεκριμένος τάφος, ανήκει στον Ναύαρχο Νέανδρο, του Μέγα Αλέξανδρου, άλλοι ομιλούν ότι ανήκει στον ίδιο.

 

Πριν ολοκληρωθούν οι ανασκαφές ουδείς μπορεί να εικάζει.

 

Η ΗΝΑ σεβόμενη το έργο των Ελλήνων αρχαιολόγων, που επιμελούνται των ερευνών, δεν επιθυμεί να υιοθετήσει καμία άποψη.

 

 

 

Σελ 2

 

 

 

Σέβεται το έργο των Αρχαιολόγων, Αυτοί θα δώσουν την λύση.

 

Αν ορισμένα συγγράμματα Ελλήνων και ξένων ιστορικών αποδυναμωθούν, από την ιστορική ανακάλυψη της Αμφίπολης, μη προστρέχουν να προιδεάσουν τους αναγνώστες τους, από την «φωνή» των ευρημάτων, ότι πρόκειται περί λάθους εκτίμηση. Τα γεγονότα ομιλούν.

 

Λάθη κάνουμε όλοι…

 

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Ιδού η Ρόδος. Ιδού και το Πήδημα.

 

Ο Αρχαίος τάφος στην Αμφίπολη Σερρών, μάλλον θα καταρρίψει πολλές θεωρίες, και αναλύσεις. Αναμένουμε με μεγάλη προσοχή το περιεχόμενό του.

 

Είναι καιρός η ιστορία να καταγράφεται με πραγματικά γεγονότα, και όχι «υποθετικά».

 

Η ΗΝΑ θα βρίσκεται κοντά στην εξέλιξη των ερευνών, αυτού του παγκόσμιου αρχαιολογικού ευρήματος της Αμφίπολης Σερρών και θα ενημερώνει τους αναγνώστες της, για τα σπουδαία αυτά ευρήματα.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img