Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
CommunityBusinessΣυμφωνίες για διακρατικές συνεργασίες μεταξύ Κρήτης και Καλαβρίας

Συμφωνίες για διακρατικές συνεργασίες μεταξύ Κρήτης και Καλαβρίας

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η δικτύωση των τοπικών φορέων για την ενίσχυση του τουρισμού και την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην Ιταλία βρέθηκαν στο επίκεντρο εκδηλώσεων που συνδιοργάνωσαν στη Νομαρχία της Cosenzza, ο Δήμος Crotone και η Αναπτυξιακή Ηρακλείου στην πόλη του Crotone, στην Καλαβρία της Ιταλίας (η «Μεγάλη Ελλάδα»).

Προσκεκλημένη στις εκδηλώσεις ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη, η οποία ήταν εισηγήτρια στο Σεμινάριο”Μεταφοράς Τεχνογνωσίας στα θέματα του Πρωτογενή Τομέα”.

Στην εισήγηση της με θέμα ” Ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης στο Πρωτογενή Τομέα” η κ. Βρέντζου ανέπτυξε τις δράσεις της Περιφέρειας στον πρωτογενή τομέα και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης , ενώ αναφέρθηκε στους στόχους της περιφέρειας ώστε η Κρήτη να γίνει υπόδειγμα βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης. Επισήμανε παράλληλα τη σημασία της παραγωγής ”πράσινων ” προϊόντων και υπηρεσιών που θα επιτευχτεί μόνο μέσα από την προώθηση της ολοκληρωμένης αειφόρου διαχείρισης της παραγωγής, την ενίσχυση του brand name «ΚΡΗΤΗ» καθώς επίσης την εξελισσόμενη διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης και Συνοχής ο κ. Federico Lasco, από το Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας – CREST ο καθηγητής κοινωνιολογίας κ. Tulio Romita, από την Περιφέρεια της Cosenza, η Gabriella Fittante και από το Δήμο Crotone η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Antonella Giungata.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας, κ. Lasco, παρότρυνε και τις δυο πλευρές, τους τοπικούς φορείς της Περιφέρειας της Καλαβρίας και την Κρητική αντιπροσωπεία να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις με έμφαση στους άξονες συνεργασίας, όπως τουρισμός αγροτική ανάπτυξη-τοπική ανάπτυξη. Η κ. Βρέντζου και ο κ. Lasco είχαν μάλιστα την ευκαιρία να συνομιλήσουν για το περιεχόμενο και τους στόχους που η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρειας της Καλαβρίας και άλλες Περιφέρειες της Ιταλίας μπορούν να υλοποιήσουν στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με δέσμευση όλων των τοπικών φορέων ότι το Krotontur είναι μόνο η αρχή και η βάση για μια σταθερή συνεργασία φορέων Νοτίου Ιταλίας και Κρήτης σε επίπεδο Περιφερειακό, αλλά και ότι σύντομα θα διοργανωθεί μια συνάντηση με προσκεκλημένους αντίστοιχα τους Ιταλούς εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων στο νησί.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img