Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤηλεδιάσκεψη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΕΣΕ HANC

Τηλεδιάσκεψη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΕΣΕ HANC

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

HANC 

Τηλεδιάσκεψη του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΕΣΕ HANC

 

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου HANC υπό τον συντονισμό του προέδρου του κ. Παύλου Κοτρότσιου συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου. Παρόντες οι Ανριπρόεδροι κύριοι Χρηστάκης και Κουτράκος, κ Ματαράγκας και Χατζηστεφανίδης και η κ. Κοκόλη. Τόσο ο κ. Κοτρότσιος όσο και τα μέλη του ΕΣΕ έθεσαν επί τάπητος σημαντικά θέματα που απασχολούν το συμβούλιο , υπογραμμίζοντας την ανάγκη μεταμόρφωσης του συμβουλίου σε ένα Παν-Αμερικανικό οργανισμό του οποίου ο συντονιστικός ρόλος θα συγκεντρώσει το απαραίτητο κεφάλαιο έτσι ώστε να βοηθάει και υποστηρίζει περισσότερες πρωτοβουλίες των μελών ομοσπονδιών. Ο πρόεδρος κ. Κοτρότσιος τόνισε επίσης το πόσο σημαντικό είναι το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό συμβούλιο να βρίσκεται κοντά στα προβλήματα των ομοσπονδιών μελών και να ενισχύει σημαντικά με τον συντονιστικό του ρόλο και ουσιαστικά την προσπάθεια επίλυσής τους.

Thanks for reading Hellenic News of America

Πιο συγκεκριμένα , ανάμεσα στα θέματα τα οποία συζητήθηκαν, ήταν η ανασκόπηση της 23ης συνέλευσης του Συμβουλίου, η οποία έλαβε χώρα στην πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, όπου πρέπει να σημειωθεί ότι επισκέφθηκαν όλοι οι πρόεδροι που διαχειρίζονται τα κοινά και εθνικά θέματα,οι κ.κ. Σπυρόπουλος, Κρίστοφερ, Λαρυγκάκης. Μίλησε δε και ο κ. Πρέσβης της Ελλάδας κ. Χρήστος Παναγόπουλος πλέον της μίας ώρας και ενημέρωσε τα μέλη του ΕΣΕ. Συζητήθηκε επίσης και η επόμενη Γενική Συνέλευση με την πρόταση να γίνει κατά τη διάρκεια του 83ου Εθνικού Συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ το οποίο θα λάβει χώρα στο Ορλάντο της Φλόριδα από 18 έως 22 Αυγούστου. Ο πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ., άλλωστε, ο κ. Γιάννης Γροσομανίδης έκανε σχετική πρόταση στον πρόεδρο και το Δ.Σ του Ε.ΣΕ καθώς και σε όλους τους προέδρους των Ομοσπονδιών. Συζητήθηκε επίσης η οργάνωση ξεχωριστών συναντήσεων αλλά και μικτών για να χτιστεί ενα καλό επίπεδο συνεργασίας για το καλό όλων των κοινών θεμάτων του Ελληνισμού.

Δεν παρέλειψε να συζητηθεί και το θέμα του 20ου εορτασμού από την ίδρυση του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και η έκδοση ειδικού λευκώματος με αναδρομή στην ιστορία και την σημαντικότητα του Συντονιστικού Φορέα ΕΣΕ και των Ομοσπονδιών. Μάλιστα μερικά μέλη του συμβουλίου υποστηρίζουν ότι αυτός θα ήταν και ένας καλός τρόπος συγκέντρωσης οικονομικών πόρων, μιας και το ΕΣΕ δεν έχει δικό του εισόδημα για να μπορέσει ουσιαστικά να χρηματοδοτήσει και ν βοηθήσει τα μέλη του σε όλες τους τις πρωτοβουλίες και ενέργειες. Εχει όμως συντονιστικό ρόλο και αυτό”το αντιλλαμβάνετε κανείς όπως θέλει και όταν θέλει” δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα όπως η εξέλιξη των εργασιών σχετικά με την δημιουργία μνημείου και στις δύο πλευρές των συνόρων της Ελλάδας – Αλβανίας στην περιοχή Βορείου Ηπείρου αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα Εθνικά μας θέματα, τη νεολαία, τη παιδεία, το Ελληνικό `Ιδρυμα Συμπαράστασης/Ανακούφισης, τα ανά την Αμερική συνέδρια της ΠΣΕΚΑ και Παλλακωνικής στην Ουάσιγκτον όπως και το συνέδριο της Παμμακεδονικής στην Ελλάδα, καθώς και η συμμετοχή του EΣE αλλά και των Ομοσπονδιών και ιστορικών Συλλόγων της Ομογένειας στην Διεθνή `Εκθεση Θεσσαλονικης, όπου θα έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν το έργο τους, χτίζοντας συνέργειες και κρατώντας άσβεστη την φλόγα του λίκνου του πολιτισμού και της γέφυρας αμέσου επικοινωνίας με την γενέτειρα.

Ο κ. χρηστάκης δήλωσε οτι πρέπει στην επόμενη διοργάνωση – Συνέλευση του ΕΣΕ στην Ουάσιγκτον στις 26 Οκτωβρίου, 2013 να λάβουν μέρος όλοι οι πρόεδροι και Αντιπρόσωποι του ΕΣΕ και να κυριαρχήσουν τα θέματα όσον αφορά την Οικονομία, Παιδεία, Εθνικά Θέματα και Νεολαία με ξεχωριστές ενότητες και έμφαση.

Κλείνοντας ο κ. Κοτρότσιος ζήτησε για ακόμα μιά φορά τη συνεργασία και συμμετοχή όλων των φορέων για την επίλυση των κοινών θεμάτων του Ελληνισμού.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img