Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
CommunityEventsΆννα Μπιθικώτση : Το βιβλίο «Ψ Η Λ Α Φ Ι Ζ...

Άννα Μπιθικώτση : Το βιβλίο «Ψ Η Λ Α Φ Ι Ζ Ο Ν ΤΑ Σ Τ Ι Σ Λ Ε Ξ Ε Ι Σ…» είναι το “δώρο” μου σε όσους αναζητούν

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Ψ Η Λ Α Φ Ι Ζ Ο Ν ΤΑ Σ  Τ Ι Σ  Λ Ε Ξ Ε Ι Σ…» που θα παρουσιαστεί σε μορφή μουσικής παράστασης

την ΚΥΡΙΑΚΗ  11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016,

στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ( αίθουσα 6) στις 7:30 μ. μ.

 

Αυτή την ιδιαίτερη στιγμή μου θα χαιρόμουν να σε έχω κοντά μου για να «ψηλαφίσεις» τις δικές μου λέξεις από το «αναλόγιο της παλάμης μου», λέξεις που θα αφηγηθώ μαζί τους εξαίρετους  ηθοποιούς ΠΕΓΚΥ ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ. Λέξεις των μελοποιημένων ποιητών μας που θα ερμηνεύσουν ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΛΗΣ,  η ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ, ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΓΑΝΗΣ και η ΧΟΡΩΔΙΑ «ΝΗΡΗΙΔΕΣ» πλαισιωμένοι από κορυφαίους μουσικούς.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Το βιβλίο «Ψ Η Λ Α Φ Ι Ζ Ο Ν ΤΑ Σ  Τ Ι Σ  Λ Ε Ξ Ε Ι Σ…» είναι το “δώρο”  μου σε όσους αναζητούν:

Τη γαλήνη του Πνεύματος, την αέναη Δύναμη  της Αξιοπρέπειας αντίκρυ στο άδικο. Το θαύμα  της Αγάπης , τη γιατρειά  των τραυμάτων του Έρωτα, της προδοσίας τα σημάδια. Την αξία της Απλότητας, τους καρπούς της Αυτοκυριαρχίας, το αληθινό σθένος της Υπομονής και της Επιμονής, το σκάφανδρο της Αισιοδοξίας, το βάθος της Σκέψης. Μια ζωή  Απλή, Σοφή και Ουσιώδη.

 

Κυκλοφορεί από τη ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ , χαίρει της την αιγίδας του ΟΜΙΛΟΥ για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στηρίζει με τις πωλήσεις του τις δράσεις και τους σκοπούς του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ και είναι αφιερωμένο στο πατέρα μου Γρηγόρη Μπιθικώτση και τον «πνευματικό» μου πατέρα Μίκη Θεοδωράκη που με έμαθαν να βρίσκω μέσα από νότες και ποιήματα το βάθος της σκέψης.

 

Εκ των προτέρων σας ευχαριστώ για την τιμητική σας παρουσία στην ιδιαίτερη αυτή για μένα ημέρα που συμπίπτει με τη γενέθλια μέρα του ακριβού μου πάτερα Γρηγόρη, του δικού σας Μπιθικώτση.

 

Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ  Ε Λ Ε Υ Θ Ε  Ρ Η

 

Υ Γ

Ø  Ακολουθεί  δελτίο τύπου, πρόσκληση, προλογίσεις και φωτογραφικό υλικό

 

Εκ των προτέρων σε ευχαριστώ

 

Με Εκτίμηση,

Άννα Μπιθικώτση

 

Άννα Μπιθικώτση

Λογοτέχνης

14324434_1171752152899324_878964986642542475_o %ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b1%cf%83-%ce%bc%cf%80%ce%b9\

 

Απόσπασμα επιστολής Μίκη Θεοδωράκη

στην Άννα Μπιθικώτση

 

«Αγαπητή μου Άννα,

Με μεγάλη συγκίνηση βλέπω ότι με αποκαλείς πνευματικό σου πατέρα και μου αφιερώνεις πλάι στον πατέρα σου το όμορφο και τόσο συναρπαστικό βιβλίο σου. Όταν άρχισα να το διαβάζω, δεν μπορούσα να ξεκολλήσω από πάνω του.
Τόσο μεγάλη ήταν η συγκίνηση που ξεχείλιζε από τις σελίδες του. Είχα βλέπεις τη τύχη να σας γνωρίσω από μικρά κοριτσάκια μαζί με την μητέρα σας, την τόσο αγαπητή μου Θεοκλεία στο φτωχικό σπιτάκι σας στο Περιστέρι, σε κείνα τα ηρωικά χρόνια, που όμως τα αντέξατε και τα αντιμετωπίσατε χάρη στον αγώνα και τις θυσίες των γονιών σας και προ παντός της μάνας ,που κατάφεραν να σας μεγαλώσουν σαν αληθινές πριγκιποπούλες όπως το θέλησαν και όπως δεν κουραζόταν να μου το λέει ο Γρηγόρης.

Σε συγχαίρω για όσα κάνεις και σου εύχομαι μεγάλη επιτυχία στο βιβλίο σου….»
 

Εξερευνώντας τις λέξεις της Άννας Μπιθικώτση ανακάλυψα τα ψυχικά όρια της ύπαρξής της, και διαπίστωσα το λόγο που φημίζεται για όλα όσα έχει πραγματοποιήσει ως άνθρωπος των Τεχνών και των Γραμμάτων σε πράγματα

που έχει τολμήσει πρώτη απ’ όλους. 

 

Η Άννα έχει αντέξει τον πόνο, την εξάντληση και τον κίνδυνο της συναισθηματικής

και πνευματικής μεταμόρφωσης.

Ενδιαφέρεται να δημιουργεί έργα που τοποθετούν καθημερινές πράξεις της ζωής μας – όπως, να ονειρευόμαστε και να σκεφτόμαστε – σε πλαίσιο ιεροτελεστίας.

 

Όταν ξεκίνησα να μελετώ τις λέξεις της άκουσα τη φωνή της να μου φωνάζει:

«Μην τα παρατάς ποτέ. Η υπομονή και η επιμονή είναι υποτιμημένες αρετές. Το να πετύχεις κάτι εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα τον ίδιο. Και αυτός που δεν τα παρατάει, πετυχαίνει. Όχι επειδή είναι τυχερός, αλλά επειδή επέμεινε τόσο,

που έγινε σαφές πως ήταν αυτός που το ήθελε περισσότερο»…

 

Όταν ολοκλήρωσα την ψηλάφηση των λέξεών της, που μοιάζουν με εικονίσματα που έχουν να κάνουν με το εσωτερικό ταξίδι της Φώτισης, σηκώθηκα από

τη θέση μου και δεν ήμουν πια ο ίδιος άνθρωπος. Κάτι είχε αλλάξει μέσα μου οριστικά. Ήταν η πρώτη φορά που κατάλαβα την τεράστια ανάγκη το αναγνωστικό κοινό να «κοινωνήσει» της συνολικής της εμπειρίας.

 

Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα. Η επόμενη ήταν ότι θέλω να εκδώσω το νέο της βιβλίο και ότι δεν πρέπει να χάσω καθόλου χρόνο.

Όφειλα να εκδώσω ένα  βιβλίο για την τροφή της ψυχής , για όσους θέλουν πρώτα να νιώσουν και μετά να σκεφτούν,  για να ανακαλύψουν τα μυστικά της ευτυχίας για μια ζωή όπως η ίδια η συγγραφέας μας λέει: «απλή, σοφή και ουσιώδη».

 

Σ’ ευχαριστώ, Άννα, που επέλεξες τις εκδόσεις «ΒΕΓΑΣ»

στο ταξίδι του νέου σου πνευματικού παιδιού.

 

Νίκος Ναούμης

Εκδότης

«ΒΕΓΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ»

 

Η Άννα Μπιθικώτση μέσα από τη συγγραφή του νέου της βιβλίου «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις», γίνεται η παρατηρήτρια της καθημερινής ζωής με την αφοπλιστική αλήθεια που καταθέτει.

 Μια ζωή που μεταπλάθει άλλοτε σε αφήγηση και άλλοτε σε ποίηση, μέσα από μια τρυφερή εσωτερική λογοτεχνία στην οποία αποτυπώνει αλήθειες που δε τολμούν να ειπωθούν.

 Διαβάζοντας το βιβλίο της ανακαλύπτεις τον εσωτερικό της κόσμο. Ένα κόσμο που μαγνητίζεται από τις χαρακιές της ψυχής.

Στο νέο της συγγραφικό πόνημα, στέκεται με τρυφερότητα στα ανθρώπινα λάθη, ξέρει πόσο δύσκολο είναι ν’ αγαπά κανείς με επίγνωση της ανθρώπινης υπόστασής του τον εαυτό του.

«Ψηλαφίζοντας τις λέξεις» της , ψηλάφισα Αλήθειες, που τολμούν να έρθουν σε σύγκρουση με την προσωπική «Αλήθεια», για πρόσωπα και πράγματα και διέκρινα τη τόλμη της γνώμη της ,την αντίδρασή της για ό, τι συμβαίνει γύρω μας, που στερείται Λογικής, Ανθρωπιάς και Αξιοπρέπειας.

Βιώνοντας στις μέρες μας τον ρεαλισμό, αποτυπώνει σκέψεις και υποδείξεις σοφές που είναι πολύτιμες, διαχρονικές και κυρίως χρήσιμες: «Πρόσεχε», «Σκέψου», «Διέκρινε», «Ν’ αγαπάς τον εαυτό σου», «Μη φοβάσαι», «Περιέθαλψε τα όνειρα σου», «Μη γίνεσαι σκλάβος της συνήθειας», «Το συναίσθημα της αγάπης δε λειτουργεί μέσα σε εντάσεις», « Ν’ αγαπάς , να συγχωράς, να ελπίζεις, ν’ αντέχεις»…

Κοντολογίς η πένα της είναι ευαίσθητη και τραχιά σαν την ωμή πραγματικότητα της ζωής.

 Άννα, σ’ ευχαριστώ για την ευγενική προσφορά σου στο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και εύχομαι οι λέξεις σου να είναι καλοτάξιδες! 

 

Ηλίας Μαργιόλας

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img