Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
CommunityΑκραία τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδος από το Ευρώ Μεγάλη...

Ακραία τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδος από το Ευρώ Μεγάλη η ευθύνη της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας στο αδιέξοδο της Ελλάδος.

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ακραία τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδος από το Ευρώ

Μεγάλη η ευθύνη της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας στο αδιέξοδο της Ελλάδος.

Πληθαίνουν οι φωνές για αναζήτηση ευθυνών Διοικήσεων της ΕΚΤ

 

Του Θανάση Μπολέτη

Thanks for reading Hellenic News of America

Δημοσιογράφου- Οικονομικού Αναλυτού

 

Φαντάζουν, ως ουτοπία, οι εκτιμήσεις, διεθνών Οργανισμών, και Οικονομικών Αναλυτών, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο «μεταίχμιο» εξόδου της, από την Ευρωζώνη.

Οι εκτιμήσεις αυτές, σαφώς, διακρίνονται, από υπέρμετρο «βερμπαλισμό», και ενίοτε, από υπέρμετρη επιθυμία, όσων τις διατυπώνουν, ότι κάποια στιγμή, θα επέλθει το «απευκταίο» για την Ελλάδα.

Όσοι τις επικαλούνται και επενδύουν, σε προοπτικές εξόδου της Έλλάδος από το ευρώ, μάλλον δεν γνωρίζουν, την δομή της ευρωζώνης, και πολύ περισσότερο δεν γνωρίζουν, το «ντόμινο» ή καλύτερα, το οικονομικό «τσουνάμι», που θα επακολουθήσει.

Είναι απορίας άξιο, να διατυπώνονται από επιφανείς της ευρωζώνης, ότι η Ελλάδα βρίσκεται, σε αρνητική βαθμίδα πιστωτικής πρόσβασης.

Δεν επιχαίρουμε, για τις απόψεις, που διατυπώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. κ. Σόιμπλε, αναφορικά με το πρόβλημα της Έλλάδος.

Το πρόβλημα στην Έλλάδα, σε αυτή τη φάση, είναι αμιγώς ανθρωπιστικό.

Προφανώς το πρόβλημα αυτό ανέκυψε, από λάθη και παραλείψεις του Ελληνικού πολιτικού συστήματος, και με μεγάλη, συμμετοχή Γερμανικών εταιριών, και όχι μόνο, στη διαφθορά της Ελλάδος.

Ομιλούμε για πολιτικό σύστημα, που διαιώνισε την διαφθορά, και προφανώς για να επιβιώσει τόσα χρόνια, είχε στηρίγματα.

Η ηγεσία της Γερμανίας πρέπει να εντρυφήσει στα προβλήματα της Ελληνικής Κοινωνίας.

Υπάρχουν 2.000.000 άνεργοι επιστήμονες αγρότες, επαγγελματίες, και πολλοί άλλοι, που δεν αντέχουν άλλο, την πίεση της οικονομικής ισχύος της Ευρωζώνης.

Στους ανέργους αυτούς, έχουν προστεθεί και χιλιάδες πολιτικοί πρόσφυγες , από πολλές χώρες της Ανατολής.

Η Ελλάδα είναι φιλόξενος λαός.

Ετσι θα παραμείνει.

Οι ιθύνοντες της ευρωζώνης είναι ώρα, να καταλάβουν, ότι δεν εκδικούνται μόνο, το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος, εκδικούνται την Ελληνική Κοινωνία.

Το πολιτικό σύστημα, το «χαρίζουμε», δεν «χαρίζουμε» όμως την Ελληνική Κοινωνία .

Αυτή, έχει μάθει, να παλεύει, με έντιμο τρόπο. !!

Απόψεις ενός απλού ανθρώπου.!

 

Οι Κύριοι της Ευρωζώνης, σε καμία περίπτωση, πρέπει να θεωρήσουν ότι οι Έλληνες είναι επαίτες.

Οι ¨Ελληνες γνωρίζουν περισσότερα, από τους πολιτικούς τους.

Με απόλυτο σεβασμό στην Δημοκρατία, οι Έλληνες, στηρίζουν, το αξιοπρεπές, το ανθρώπινο, και το Ευρωπαίκο περιβάλλον.

Ίσως οι Φίλοι μας, στην Ευρωζώνη, θεωρούν ότι , με τα «τερτίπια» τους, εκβιάζουν τους πολιτικούς.

Δεν καταλαβαίνουν ότι εκβιάζουν, μία «χειμαζόμενη» κοινωνία.

Δεν καταλαβαίνουν, οι ηγέτες της Γερμανίας ότι, οι πολίτες τους, που επισκέπτονται την Ελλάδα, και τη οποία αγαπούν, δεν μπορούν απέναντί τους, να βλέπουν σκυθρωπά πρόσωπα εξ΄ αιτίας της δικιάς τους πολιτικής.

Η εκτίμηση πολλών οικονομικών αναλυτών στην Αθήνα, συνεπικουρουμένη, και από αυτή του συντάκτη του παρόντος κειμένου, είναι σαφής:

«Είναι καλύτερη η οικονομική μοναξιά, από το μαρτύριο της σταγόνας».

Οι Φίλοι της Ευρωζώνης οφείλουν να δημοσιοποιήσουν που βρίσκονται τα κλοπιμαία της Έλλάδος.

Από την Ελβετία, το Λονδίνο, το Λουξεμβούργο, το Λιχτενσταίν ,τη Σιγκαπούρη, και όλα τα νησιά που βρίσκονται σε φορολογικό απυρόβλητο.

Ασφαλώς στον «κυκεώνα» αυτής της οικονομικής «δυσπραγίας» μεταξύ Έλλάδος και Ευρωζώνης, έχει λόγο και το ΔΝΤ.

Η επικεφαλής του ταμείου, αν και διαβλέπει, τις καλές Ελληνικές προθέσεις για την πληρωμή των οφειλών, εν τούτοις, επηρεάζεται από την Γερμανική Πλευρά.

Δηλαδή η Κυρία Λαγκάρντ του ΔΝΤ επιχειρεί να εφαρμόσει μία «Σολομώντεια» τακτική.

Τακτική καθ΄ υποβολή του Προέδρου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας κ. Τράγκι, ο οποίος ακολουθώντας, την ίδια πολιτική του προκατόχου του κ.Τρισέ, φαίνεται να οδηγεί, ολόκληρη την Ευρωζώνη, σε «υφάλους».

Το μείζον πρόβλημα στην Ευρωζώνη το δημιουργεί η «ανερμάτιστη» πολιτική που εφαρμόζει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

Εξ΄ αιτίας αυτής πολιτικής, τα τελευταία χρόνια η Ευρώπη, έχει χάσει σημαντικό ποσοστό από το ΑΕΠ της.

Πολλοί οικονομολόγοι ομιλούν ακόμη, και για διερεύνηση ευθυνών, των τελευταίων διοικήσεων της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας.

Τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα, αυτής της πολιτικής ,έχουν αξιολογηθεί από την Αμερική, και το επιτελείο, του Προέδρου Κ. Ομπάμα, το οποίο εκτιμά –όπως προκύπτει από πληροφορίες-ότι η πολιτική στην Ευρώπη πρέπει, να αναθεωρηθεί, και να ξεφύγει από τον «μονεταριστικό» της χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση η Αμερική επιθυμεί, να δει την Ελλάδα- έναν παραδοσιακό της σύμμαχο- σε ακραία ζώνη πτώχευσης.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img