Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑναφορά του εκδότη της εφημερίδας Hellenic News of America και προέδρου της...

Αναφορά του εκδότη της εφημερίδας Hellenic News of America και προέδρου της Hermes Expo International, κ. Παύλου Κοτρότσιου, στο συνέδριο AHEPA HJ25 Saint Andrew – Achaia, που εστιάστηκε στην συνεισφορά της διασποράς στην πολιτιστική διπλωματία

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

«Θα ήθελα να ξεκινήσω ευχαριστώντας την οργανωτική επιτροπή για την πρόσκληση που μου απηύθυνε να συμμετάσχω σε αυτή την εξαιρετική ευκαιρία με σκοπό την προβολή της συνεισφοράς της διασποράς στην πολιτισμική διπλωματία.

Θεωρώ πραγματικά, πολύ σημαντική την διοργάνωση αυτής της ημερίδας και είναι ξεχωριστή τιμή που συμμετέχω μαζί σας.

Αποφοιτώντας το πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ήρθα στην Αμερική πριν 41 χρόνια για σπουδές, αρχικά στο UPENN για την καλύτερη εκμάθηση της γλώσσας και αργότερα στο Saint Joseph’s University.

Τον Σεπτέμβριο του 1987 ιδρύσαμε την Hellenic News of America. Μια δίγλωσση εφημερίδα που από τότε ενημερώνει, εκπαιδεύει μα πάνω από όλα ενώνει την ομογένεια της Αμερικής με την πατρίδα.

Πάντα η Ελλάδα είναι στο μυαλό και την καρδιά μας, μέρα και νύχτα!

Thanks for reading Hellenic News of America

Η Ελλάδα μου έδωσε το καλύτερο δώρο. ΔΩΡΕΑΝ Παιδεία!

Αλλά για τον λόγο αυτό και για πολλούς άλλους, ότι έχουμε δημιουργήσει μέσω της εφημερίδας μας σε χώρους εργασίας αλλά και εμπλεκόμενοι στα κοινά, είτε σε τοπικό αλλά είτε και Εθνικό επίπεδο έχουν σαν ορόσημο μόνο ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Οι στόχοι της εφημερίδας ΗΝΑ από την ίδρυση της στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, πέραν της ενημέρωσης, είναι

  • να συσπειρώσουμε τον Ελληνισμό
  • να ενισχύσουμε την μεταλαμπάδευση ηθών, εθίμων και παραδόσεων όσο μπορούμε
  • και να πληροφορήσουμε τους Φιλέλληνες συμπολίτες μας για οτιδήποτε θετικό γίνετε στην Ελληνοαμερικανική παροικία, στην μητέρα Ελλάδα και στην Ελλάδα του ΣΗΜΕΡΑ.

Σαν Άτυποι πρεσβευτές του Ελληνισμού δηλαδή. Οι δράσεις που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε περήφανα, έχουν σαν κεντρικό άξονα τον Πολιτισμό και τις Ελληνικές αξίες που πρεσβεύουμε.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο απόδημος Ελληνισμός όπως επίσης και οι φιλέλληνες έχουν αποτελέσει ξεχωριστό λαμπερό κομμάτι της ιστορίας μας και έχουν συμβάλει τα μέγιστα στους αγώνες για την απελευθέρωση της πατρίδας, με αποκορύφωμα φυσικά το 1821.

Αυτούς τους Ήρωες τιμούμε φέτος, μιας και συμπληρώνονται 200 χρόνια από το 1821!

Πρέπει όμως να δούμε και να τιμούμε και τον σύγχρονο Απόδημο Έλληνα για το πως συνέβαλε, αλλά και το πως συμβάλει ΣΗΜΕΡΑ στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, στις χώρες που ζει και εργάζεστε αλλά και στην Ελλάδα. Για να καταλάβουμε τη δράση του απόδημου Έλληνα στην προώθηση της πολιτισμικής κληρονομιάς, πρέπει να ακούσουμε τις σκέψεις του, να δούμε τα όνειρά του, να μοιραστούμε τις χαρές και τις επιτυχίες του αλλά και να αφουγκραστούμε και τις ανησυχίες του.

Οι επιτυχίες των Ελλήνων της ομογένειας της Αμερικής αλλά και ολόκληρης της  διασποράς είναι τεράστιες, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα και τομείς. Χαρακτηριστική είναι η συνεισφορά τους  στον χώρο της εκπαίδευσης, οικονομίας καθώς επίσης και της επιχειρηματικότητας.

Αυτές της επιτυχίες αλλά φυσικά και τις προσπάθειες που ώθησαν τους Έλληνες της διασποράς να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, έχουν αποτελέσει τον κορμό της αρθρογραφίας των σελίδων της εφημερίδας Hellenic News of America. 

Μέσα από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας μας στην ενημέρωση της ελληνοαμερικάνικης κοινότητας, και μετά από πολλαπλές συζητήσεις με προσωπικές επαφές, ήταν προφανές ότι έλειπε μια πλατφόρμα δικτύωσης στην οποία θα αναδεικνύονταν επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Έτσι δημιουργήθηκε ή Έκθεση Ερμής! Μια έκθεση που για 30 χρόνια πλέον, γεφυρώνει επιχειρηματικές προσπάθειες Ελλήνων, Αμερικανών και φιλελλήνων με στόχο την ανάδειξη ελληνικών προϊόντων αλλά φυσικά και την ελληνικής κουλτούρας. 

Η έκθεσης Ερμής έχει συμβάλει σημαντικά στην πολιτισμική διπλωματία της Ελλάδας μιας και στην αγκαλιά της έχουν ανθίσει πολλαπλές μορφές πολιτιστικών δρώμενων όπως, χορευτικοί σύλλογοι, προγράμματα ανταλλαγής φοιτητικών (study abroad program), ανάδειξη συγγραφέων βιβλίων καθώς και καλλιτεχνών και πολλά άλλα. 

Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας, πλέον, και οι δύο πλατφόρμες μας έχουν έντυπη αλλά και διαδικτυακή παρουσία με πολύ μεγάλη δραστηριοποίηση στον χώρο των κοινωνικών μέσων δικτύωσης. Η κοινή τους πορεία συνεχίζει να συμβάλει στην πολιτιστική διπλωματία όχι μόνο αναδεικνύοντας μεταγενέστερα ό,τι έχει γίνει αλλά με το να δημιουργούμε νέες δράσεις που να πληροφορούν να συνδέουν και να προτρέπουν συνεργασίες μέσα από τις πλατφόρμες μας. 

Γι’ αυτό τον λόγο νομίζω υπάρχουμε διαχρονικά για 33 συναπτά έτη

33 χρόνια με την ΗΝΑ και 30 χρόνια με την Έκθεση Ερμής, έχουμε δημιουργήσει έναν βατήρα για όσους όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, επαγγελματικά ή και πολιτιστικά στις ΗΠΑ. Δίνουμε το εφαλτήριο σε όσους ενδιαφέρονται 

  • μέσω επαφών B2B και B2C
  • μέσω συμμετοχής σε συνέδρια και ημερίδες
  • μέσω στοχευμένων δράσεων σε ξεχωριστά γκρουπ που έχουν κοινό παρονομαστή τον πολιτισμός μας. 
  • μέσω της συμβουλευτικής μας δραστηριότητας στην οποία καλούμε εξιδεικευμένους ανθρώπους (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΑΣ) να πάρουν μέρος ή να προτείνουν λύσεις σε διάφορα θέματα

Φέτος, τα 200 χρονιά της Εθνικής Παλιγγενεσίας συμπίπτουν με τα 30 χρόνια της Έκθεσης Ερμής. Θα ήθελα να σας ενημερώσω αλλά και να σας διαβεβαιώσω ότι είναι αμέριστη υποχρέωσή μας να προωθήσουμε αυτό τo σημαντικό ιστορικό ορόσημο μέσω δράσεων μας στα πλαίσια της διαδικτυακής έκθεσης τον Απρίλιο αλλά και της δια-ζώσης τον Νοέμβριο. Θα θέλαμε να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια ενεργά είτε μέσω αρθρογραφίας σας στην εφημερίδα Hellenic News of America είτε μέσω διαδικτυακών σεμιναρίων στα πλαίσια της έκθεσης Ερμής. 

Τέλος πριν κλείσω θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς που στήριξαν και στηρίζουν στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, το έργο που επιτελούμε και την προσπάθεια που καταβάλουμε όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω άλλη μια φορά για την τιμητική πρόσκληση στην σημερινή ημερίδα και θα χαρώ πολύ να συνεχίσουμε κάθε επικοινωνία στο εγγύς μέλλον.» 

Source: AHEPA HELLAS Facebook page.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img