Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΑπονομή του Παρασήμου του Τάγματος της Τιμής στη διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα ...

Απονομή του Παρασήμου του Τάγματος της Τιμής στη διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα Δρ Χρύσα Κουβελιώτου    

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Το Παράσημο του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας απονεμήθηκε στην διακεκριμένη Ελληνίδα αστροφυσικό Δρ Χρύσα Κουβελιώτου. Η απονομή πραγματοποιήθηκε από τον Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Χρίστο Παναγόπουλο σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

 

Ο κ. Παναγόπουλος επέδωσε το μετάλλιο στην Δρ Κουβελιώτου και την συνεχάρη για το ήθος, την αξιοπρέπεια καθώς και την έρευνα και τα επιτεύγματά της στο χώρο της αστροφυσικής, για τα οποία έχει λάβει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις.

 

Η Δρ Χρύσα Κουβελιώτου είναι διδάκτωρ αστροφυσικής του Technical University of Munich και έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΑΣΑ, στον τομέα έρευνας των ακτίνων γ. Υπήρξε μέλος της ομάδας που απέδειξε ότι οι εκλάμψεις ακτίνων γ προέρχονται εκτός του γαλαξία μας και έχει λάβει μεγάλο αριθμό τιμητικών διακρίσεων για την έρευνα και το έργο της. Σε αυτές περιλαμβάνονται το Descartes Prize, το βραβείο Dannie Heineman Prize για την προσωπική της συμβολή στο έργο της ΝΑΣΑ και το Βραβείο Εξαιρετικών Υπηρεσιών της ΝΑΣΑ. Το 2012 η Δρ Κουβελιώτου καταχωρήθηκε στη λίστα με τις 25 πιο σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο της έρευνας του Διαστήματος. Πρόσφατα η Δρ Κουβελιώτου ανέλαβε θέση Καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο George Washington University.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img