Subscribe Now!

 

Tuesday, October 26, 2021

ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Άλμα 62,4% στα κέρδη ανά μετοχή κατέγραψε η Μυτιληναίος, στο εννεάμηνο 2021.

Άλμα 62,4% στα κέρδη ανά μετοχή κατέγραψε η Μυτιληναίος, στο εννεάμηνο 2021. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα τα βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας διαμορφώνονται ως ακολούθως: >...

 Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός για την Ευρώπη το 2021 στα WTΑ

Ως ο κορυφαίος προορισμός για την Ευρώπη το 2021 (Europe’s Leading Destination 2021) ανακηρύχθηκε η Ελλάδα στον διεθνή τουριστικό θεσμό World Travel Awards. Με αφορμή...

Greek Tourism minister meets with UAE ambassador

Tourism Minister Vassilis Kikilias met with the Ambassador of the United Arab Emirates, Sulaiman Hamed Salem Almazroui, at the Ministry of Tourism. During the meeting,...

Ελληνικός φωτισμός ασφαλείας στη νέα πίστα της Formula 1 στη Σαουδική Αραβία!

Eλληνικός φωτισμός ασφαλείας, που έχει σχεδιαστεί και παραχθεί στο Αιγίνιο Πιερίας, θα χρησιμοποιηθεί σε εγκαταστάσεις της ολοκαίνουργιας πίστας της «Formula 1» στην παραθαλάσσια Τζέντα,...

The safety lighting at the new Formula 1 track in Saudi Arabia is… Greek!

The safety lighting at the new Formula 1 track in Saudi Arabia is designed and produced by a Greek company in Aeginio Pieria! There are...

Dimitri Vegas of Dimitri Vegas & Like Mike talks about his latest projects and his Greek heritage

Dimitri Vegas of the acclaimed electronic duo Dimitri Vegas and Like Mike chatted with HNA's Markos Papadatos about Dino Warriors, his latest projects, his...

Το Ελαιόλαδο Πηλίου “Οικογένεια Βολιώτη” νέο μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη αποτελεί νέο μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Έχοντας πιστοποιηθεί από την ελληνική, πολυεθνική εταιρεία EUROCERT, για την ελληνικότητα της...

Γράφει ο Μιχάλης Παπαδημητρίου

Θέλω να μείνω , αρθρογραφικά, και σήμερα στο «μείζον» θέμα των ημερών.

Ειδικότερα, ήθελα να ιχνηλατήσω το τι  θα καταγράψει το χρονικό της πανδημίας.

Πρώτα-πρώτα το πού βρεθήκανε ξαφνικά τόσα εκατομμύρια καθηγητές λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι,  και τι κάνουν τον άλλο καιρό που δεν σέρνονται τόσο επικίνδυνες λοιμώξεις.

Πρόκειται για μια παγκόσμια «σταθερά» που συνοδεύει κάθε μέγα, απροσδόκητο και αδιαχείριστο γεγονός. Να θυμηθούμε τους μεγάλους σεισμούς και τις, κατόπιν εορτής, εμβριθείς πλην σχοινοτενείς και απροσδιόριστες ανταποκρίσεις χιλιάδων σεισμολόγων.

Thanks for reading Hellenic News of America

Δεν είμαι αρνητής της τεχνολογίας και της πνευματικής προόδου, ωστόσο παρακολουθώντας τις καθημερινές ειδήσεις αναρρωτιέμαι, όπως έκανε κάποτε ο Χάρι Κλιν και όπως ίσως κάνει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, «ποιοι τελικά σκάβουν σ’ αυτή τη χώρα;!»

Στην εποχή της αλογίας ο καθένας μας κυκλοφορεί με το επίθεμα «-λόγος». Για το επίθεμα «-έργος», ούτε συζήτηση.

Στη Γερμανία, επί παραδείγματι, η τεχνική (και η τεχνολογική) εκπαίδευση διαπρέπει και λύνει προβλήματα κοινωνικά και πρωτίστως διαρθρωτικά της οικονομίας.

Εμείς εισάγουμε κάθε χρόνο μια-δυο χιλιάδες σπουδαστές στις ιατρικές σχολές. Το αποτέλεσμα είναι να έχει γεμίσει η υφήλιος, από τη Γη του Πυρός μέχρι τα Αλεούτια νησιά, με Έλληνες γιατρούς, και εδώ στη χώρα μας να ψάχνουμε και για γιατρούς και για τραυματιοφορείς.

Ένα άλλο που ανέδειξε ο ιός και που προσδιορίζει τα όρια και τη συνέπεια όλης αυτής της υγειονομικής προσπάθειας, αλλά και την πειραματικότητα της ιατρικής επιστήμης είναι το περιεχόμενο των ιατρικών ανακοινώσεων.

Ιδού σχετικό δείγμα:

«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη αλλά βαίνει σταθερά προς εξομάλυνση.

Τα μέτρα πρέπει να αρθούν σύντομα, αλλά πολύ αργά και σταδιακά και σε χρόνο που θα τον καθορίσουν οι ειδικοί.

Ο ιός πιστεύουμε ότι θα συμπεριφερθεί σαν τους άλλους ιούς της ομοταξίας, αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα τίποτα σχετικά.

Οι μάσκες, αν και δεν συνιστάται, πρέπει να είναι υποχρεωτικές, και οι αποστάσεις (που έγιναν, επί το επιστημονικότερον, «αποστασιοποιήσεις») μεταξύ των πολιτών πρέπει να είναι στα σχολεία 1,80 μ, στις εκκλησίες 1,20 μ, στα λεωφορεία 1,05 μ και στα ταξί 0,64 μ.

Τα παιδιά έχουν τον ιό χωρίς να τον μεταδίδουν, αν και παρατηρήθηκε ότι μπορούν να τον μεταδώσουν και χωρίς να τον έχουν.

Μπορούμε τέλος να διαβεβαιώσουμε τον πληθυσμό με απόλυτη ασφάλεια ότι τίποτα μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι ασφαλές!….»

Οι μοιραίοι αυτοί άνθρωποι υπάρχουν ανάμεσά μας και είναι απαραίτητοι τουλάχιστο μιντιακά, και ασφαλώς πληρώνονται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εντούτοις είναι εμφανές ότι τουλάχιστο μέχρι σήμερα ο ιός κατάφερε να τους εκθέσει.

Ο δε λαός, που έχει χτίσει έναν κόσμο που δεν μπορεί πια να τον κατεδαφίσει, κάθεται τρομοκρατημένος μπροστά στην τηλεόραση χαίνων, ενεός και προπαντός ανίσχυρος.

Εξαιρούνται κάποιοι νέοι που οι αντιδράσεις τους περιορίζονται κυρίως στη χλεύη και τη διακωμώδηση μέσα από μουσικοχορευτικές επινοήσεις, κάτι που μαρτυρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, και που είναι ανάλογο με τη σκωπτική αντίδραση και τα ξεκαρδιστικά γέλια των Συρακουσίων, όταν τους υπερφορολόγησε κάποτε για τρίτη συνεχή φορά ο τύραννος Διονύσιος ο πρεσβύτερος, όπως μας διηγείται ο Πλούταρχος ο Χαιρωνειεύς.

Τώρα μόλις ανακοινώθηκε ότι το απόγεμα θα γίνει σε πανελλαδική επίδειξη και ταυτόχρονη μετάδοση από όλα τα κανάλια  το πώς ακριβώς φοριέται η μάσκα και  το πώς διαιρούμε τα τετραγωνικά του μαγαζιού με τους πελάτες!

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι …..», που σημαίνει στα καθομιλούμενα, «πρώτα χαζεύεις και μετά χάνεσαι».

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!