Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekOpinions / ΑπόψειςΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Γράφει ο Μιχάλης Παπαδημητρίου

Θέλω να μείνω , αρθρογραφικά, και σήμερα στο «μείζον» θέμα των ημερών.

Ειδικότερα, ήθελα να ιχνηλατήσω το τι  θα καταγράψει το χρονικό της πανδημίας.

Πρώτα-πρώτα το πού βρεθήκανε ξαφνικά τόσα εκατομμύρια καθηγητές λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι,  και τι κάνουν τον άλλο καιρό που δεν σέρνονται τόσο επικίνδυνες λοιμώξεις.

Πρόκειται για μια παγκόσμια «σταθερά» που συνοδεύει κάθε μέγα, απροσδόκητο και αδιαχείριστο γεγονός. Να θυμηθούμε τους μεγάλους σεισμούς και τις, κατόπιν εορτής, εμβριθείς πλην σχοινοτενείς και απροσδιόριστες ανταποκρίσεις χιλιάδων σεισμολόγων.

Thanks for reading Hellenic News of America

Δεν είμαι αρνητής της τεχνολογίας και της πνευματικής προόδου, ωστόσο παρακολουθώντας τις καθημερινές ειδήσεις αναρρωτιέμαι, όπως έκανε κάποτε ο Χάρι Κλιν και όπως ίσως κάνει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, «ποιοι τελικά σκάβουν σ’ αυτή τη χώρα;!»

Στην εποχή της αλογίας ο καθένας μας κυκλοφορεί με το επίθεμα «-λόγος». Για το επίθεμα «-έργος», ούτε συζήτηση.

Στη Γερμανία, επί παραδείγματι, η τεχνική (και η τεχνολογική) εκπαίδευση διαπρέπει και λύνει προβλήματα κοινωνικά και πρωτίστως διαρθρωτικά της οικονομίας.

Εμείς εισάγουμε κάθε χρόνο μια-δυο χιλιάδες σπουδαστές στις ιατρικές σχολές. Το αποτέλεσμα είναι να έχει γεμίσει η υφήλιος, από τη Γη του Πυρός μέχρι τα Αλεούτια νησιά, με Έλληνες γιατρούς, και εδώ στη χώρα μας να ψάχνουμε και για γιατρούς και για τραυματιοφορείς.

Ένα άλλο που ανέδειξε ο ιός και που προσδιορίζει τα όρια και τη συνέπεια όλης αυτής της υγειονομικής προσπάθειας, αλλά και την πειραματικότητα της ιατρικής επιστήμης είναι το περιεχόμενο των ιατρικών ανακοινώσεων.

Ιδού σχετικό δείγμα:

«Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη αλλά βαίνει σταθερά προς εξομάλυνση.

Τα μέτρα πρέπει να αρθούν σύντομα, αλλά πολύ αργά και σταδιακά και σε χρόνο που θα τον καθορίσουν οι ειδικοί.

Ο ιός πιστεύουμε ότι θα συμπεριφερθεί σαν τους άλλους ιούς της ομοταξίας, αν και δεν γνωρίζουμε ακόμα τίποτα σχετικά.

Οι μάσκες, αν και δεν συνιστάται, πρέπει να είναι υποχρεωτικές, και οι αποστάσεις (που έγιναν, επί το επιστημονικότερον, «αποστασιοποιήσεις») μεταξύ των πολιτών πρέπει να είναι στα σχολεία 1,80 μ, στις εκκλησίες 1,20 μ, στα λεωφορεία 1,05 μ και στα ταξί 0,64 μ.

Τα παιδιά έχουν τον ιό χωρίς να τον μεταδίδουν, αν και παρατηρήθηκε ότι μπορούν να τον μεταδώσουν και χωρίς να τον έχουν.

Μπορούμε τέλος να διαβεβαιώσουμε τον πληθυσμό με απόλυτη ασφάλεια ότι τίποτα μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι ασφαλές!….»

Οι μοιραίοι αυτοί άνθρωποι υπάρχουν ανάμεσά μας και είναι απαραίτητοι τουλάχιστο μιντιακά, και ασφαλώς πληρώνονται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, εντούτοις είναι εμφανές ότι τουλάχιστο μέχρι σήμερα ο ιός κατάφερε να τους εκθέσει.

Ο δε λαός, που έχει χτίσει έναν κόσμο που δεν μπορεί πια να τον κατεδαφίσει, κάθεται τρομοκρατημένος μπροστά στην τηλεόραση χαίνων, ενεός και προπαντός ανίσχυρος.

Εξαιρούνται κάποιοι νέοι που οι αντιδράσεις τους περιορίζονται κυρίως στη χλεύη και τη διακωμώδηση μέσα από μουσικοχορευτικές επινοήσεις, κάτι που μαρτυρά τη σοβαρότητα της κατάστασης, και που είναι ανάλογο με τη σκωπτική αντίδραση και τα ξεκαρδιστικά γέλια των Συρακουσίων, όταν τους υπερφορολόγησε κάποτε για τρίτη συνεχή φορά ο τύραννος Διονύσιος ο πρεσβύτερος, όπως μας διηγείται ο Πλούταρχος ο Χαιρωνειεύς.

Τώρα μόλις ανακοινώθηκε ότι το απόγεμα θα γίνει σε πανελλαδική επίδειξη και ταυτόχρονη μετάδοση από όλα τα κανάλια  το πώς ακριβώς φοριέται η μάσκα και  το πώς διαιρούμε τα τετραγωνικά του μαγαζιού με τους πελάτες!

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι …..», που σημαίνει στα καθομιλούμενα, «πρώτα χαζεύεις και μετά χάνεσαι».

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img