Thursday, February 22, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΑΦΛΟΥ – Μια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ετών 20! 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΑΦΛΟΥ – Μια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ετών 20! 

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Μιλά στην HNA για το πώς ακολούθησε το kick boxing και το μεγάλο της όνειρο!

Είναι μόλις 20 ετών και έχει ήδη πολλές και σημαντικές διακρίσεις στην πορεία της, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο, στο kick boxing. Ο λόγος για την Γεωργία Καραφλού, απο το Αίγιο, η οποία έχει ξεκινήσει δυναμικά την αθλητική της καριέρα αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον! Υποσχέσεις που έχουν χρώμα… χρυσό! 

Η Γεωργία, η οποία βρίσκεται εν μέσω προπονήσεων, μίλησε στην Hellenic News of America για το πώς ξεκίνησε την πορεία της, το πώς επέλεξε το Kick boxing και φυσικά για τις διακρίσεις της, αλλά και για τα όνειρά της! 

ΕΡ. Γεωργία καλησπέρα, σε ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη. Πώς και ασχολήθηκες με το kick boxing; Και σε ρωτάω περισσότερο γιατί είσαι μια νέα κοπέλα. Πώς και σε κέρδισε αυτό το δυναμικό άθλημα; 

Ευχαριστώ για την πρόσκληση για συνέντευξη. Το kick boxing μπήκε στη ζωή μου σε ηλικία 7 ετών, πριν απο 13 χρόνια σχεδόν. Ήταν, θα έλεγα, μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς όλα μου τα αδέρφια είχαν ασχοληθεί στο παρελθόν με το συγκεκριμένο άθλημα και ήθελα να δοκιμάσω και εγώ. Δοκίμασα και κόλλησα! 

Thanks for reading Hellenic News of America

ΕΡ. Δοκίμασες άλλα αθλήματα;  

Ναι, αρχικά μπήκα στο Tae Kwon Do. Πήρα τη μαύρη ζώνη και για άλλα δύο χρόνια έκανα ελληνορωμαϊκή πάλη. Στη συνέχεια αφοσιώθηκε στο kick boxing, καθώς με έχει κερδίσει απο την πρώτη στιγμή.   

ΕΡ. Και ξεκίνησες kick boxing με διακρίσεις… 

Ουσιαστικά ναι. Ο προπονητής μου διέκρινε κάποιο ταλέντο και  άρχισε η προετοιμασία προκειμένου να λάβω μέρος σε αγώνες. Η πρώτη διάκριση ήρθε όταν ήμουν στο Γυμνάσιο, κερδίζοντας την πρώτη θέση στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων που  διεξήχθη στην Αθήνα. Έχω λάβει μέρος σε 5 συνολικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα απο τα οποία στα τρία κατέκτησα την 1η θέση, στο ένα τη 2η  και στο άλλο την 3η. Για πρώτη φορά συμμετείχα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και κατέκτησα την 1η θέση στη Βενετία το 2018. 

ΕΡ. Τι είναι ο αθλητισμός για εσένα; 

Ο αθλητισμός με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε προσωπικό επίπεδο για να κάνω τις σωστές επιλογές στη διατροφή μου και γενικότερα στις συνήθειές μου. Με βοήθησε ν’ αποφύγω πολλές βλαβερές συνήθειες όπως το τσιγάρο ή το αλκοόλ και το σημαντικότερο νομίζω είναι ότι μου έδωσε αυτοπεποίθηση, με σκληραγώγησε ώστε να μην παρατάω τους στόχους μου». 

Η επιτυχία δεν έρχεται απο μόνη της. Χρειάζεται πολλή δουλειά. Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα το στόχο μου, παραμένω όμως ο εαυτός μου. Ποτέ δεν επαναπαύτηκα σε μια επιτυχία. Συνεχίζω να προσπαθώ.  Δίπλα μου είναι πάντα η οικογένειά μου και φυσικά ο προπονητής μου κ. Αλέκος Μίχος. Σε αυτούς χρωστάω τα πάντα γιατί με στήριξαν και με βοήθησαν σε κάθε μου βήμα.

ΕΡ. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα με τον COVID για το άθλημά σου; 

Δεν είναι μόνο για το άθλημά μου, αλλά για όλο τον κόσμο. Και δυστυχώς όχι προς την καλή κατεύθυνση. Ελπίζω και εύχομαι η υγειονομική κρίση που περνά όλη η υφήλιος να περάσει γρήγορα και να είμαστε όλοι εδώ και δυνατοί. 

Όπως όλα τα αθλήματα έτσι και το δικό μου έχει επηρεαστεί. Υπάρχουν δυσκολίες και στις μετακινήσεις και στους αγώνες, με συνεχή τεστ, αλλά βλέπω πάντα τη θετική πλευρά. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε! 

ΕΡ. Ποιό είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο; 

Το δίχως άλλο να συνεχίσω να είμαι στο ρινγκ και να διεκδικώ, αλλά και να κατακτώ νίκες και πρωταθλήματα. Αυτό σε ο, τι αφορά το αθλητικό κομμάτι. Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα πολύ να υπάρχει υγεία για όλο τον κόσμο και να μπορέσω να ακολουθήσω και επαγγελματικά το άθλημα που αγαπώ.  

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img