Saturday, July 13, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΓεύσεις και αρώματα στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας

Γεύσεις και αρώματα στο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ένα ταξίδι γεύσεων στα χνάρια του πολιτισμού και των παραδόσεων ξεκινά μέσα από το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας που πραγματοποιείται φέτος στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας «Corfu Food and Wine Festival» θα διεξαχθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, με πρωταγωνιστές επτανησιακά προϊόντα που προσδίδουν την κουλτούρα και την ιστορία των νησιών του Ιονίου και έχουν «κατακτήσει» την αγορά όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά όλου του κόσμου.

Μέσα από την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας στο φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις, ομιλίες και επιχειρηματικές συναντήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, θεματικές ημερίδες με τηλεδιασκέψεις, καθώς και προβολές ταινιών αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σε ιστορικούς χώρους του νησιού και χώρους εστίασης και θα περιλαμβάνουν βραδιές προεπαναστατικής ποίησης, δείπνα με συνταγές του 19ου αιώνα, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων και μουσική από τα Ιόνια Νησιά και την Ευρώπη. Παράλληλα αξιοποιώντας την τεχνολογία, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του φεστιβάλ, θα υπάρχει η δυνατότητα ανάδειξης, σε ξεχωριστές ενότητες, προσωπικοτήτων του Ιονίου που συνδέονται στη διαμόρφωση της νεότερης ιστορίας, όπως ο Δ. Σολωμός, ο Ούγκο Φώσκολος, ο Πατρίκιος Λευκάδιος Χερν και η Διαμαντίνα Ρόμα Μπάουερ.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Ionian Inspires, Σπύρος Στεφανίδης, «το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας θα διεξαχθεί με φυσική και διαδικτυακή παρουσία, σε χώρες που συνδέονται με τον Ι.Καποδίστρια, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ρωσία, η Ελβετία, η Γαλλία και η Αυστρία και σε πόλεις που συνδέονται με τον ελληνισμό και την ομογένεια, όπως είναι η Νέα Υόρκη, η Βοστόνη, η Μελβούρνη, η Ουτρέχτη, ενώ συμβολικά εντάχθηκαν στον χάρτη του φεστιβάλ και οι Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του οράματος του Κυβερνήτη για μια κοινή πατρίδα, την Ευρώπη».

Thanks for reading Hellenic News of America

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας πραγματοποιείται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, της AOCTA και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ).

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στέκεται αρωγός και συνεισφέρει με την ακαδημαϊκή του λειτουργία σε διάφορα επίπεδα. Συνεισφέρουμε σε αυτή τη διοργάνωση τόσο με τεχνικό τρόπο και πόρους, αλλά πολύ περισσότερο με μια τεχνογνωσία υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου, η οποία είναι σημαντική για να στηρίξουμε την περιφέρεια σε ποικίλους οικονομικούς, και κοινωνικούς αναπτυξιακούς τομείς», ανέφερε ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος.

Η τελετή έναρξης του γαστρονομικού φεστιβάλ στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα, στον Κήπο του Λαού, που βρίσκεται δίπλα στο ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι των διοικητικών και πολιτικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων τουρισμού και της γαστρονομίας των Ιονίων Νήσων.

Την ίδια ώρα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων θα τιμήσει με το βραβείο του Γαστρονομικού Ταξιδιώτη της χρονιάς τον διεθνούς φήμης και κερκυραϊκής καταγωγής σεφ, Περικλή Κοσκινά.

Όλες οι εκδηλώσεις στο πενθήμερο 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί κατά της μετάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img