Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΓιούνκερ: «Τελευταία ευκαιρία» να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

Γιούνκερ: «Τελευταία ευκαιρία» να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

 

PM_Greece

VOA News, Μαίρη Παραπονιάρη

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την σειρά επαφών που θα έχει με ανώτατους ευρωπαίους αξιωματούχους υποδεχόμενος στην Αθήνα τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

 

Ο  Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλώντ Γιούνκερ  έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης  στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, συζήτησαν  επί μιάμιση ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου  παρουσία και των υπουργών των Οικονομικών, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης μαζί και συνέχισαν με δείπνο εργασίας  κάτω από την σκιά της Ακρόπολης.

«Έρχομαι σαν φίλος της Ελλάδας και  το έχω αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις Είμαι ευτυχής  που βρίσκομαι πάλι στη χώρα σας, που την έχω στην καρδιά μου. Η Ελλάδα και οι  έλληνες πολίτες  έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες  για την κάλυψη των δημοσιονομικών  ελλειμμάτων.  Δεν  ήρθα  να κάνω  μάθημα, ούτε διάλεξη στο Πρωθυπουργό,  ή στον ελληνικό λαό».

 

Αυτές ήταν οι  αρχικές δηλώσεις του κ. Γιούνκερ. Μίλησε με καλά λόγια και κατανόηση για  τις θυσίες του ελληνικού λαού  και δεν μάσησε τα λόγια του  μιλώντας  «για τελευταία ευκαιρία» να τηρηθούν  οι δεσμεύσεις και  να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις,  τονίζοντας όμως ότι δεν πρέπει να θιγούν άλλο  οι άνθρωποι που  υποφέρουν ήδη οικονομικά.

Οι πολιτικές τοποθετήσεις του κ. Γιούνκερ   μπορούν να συνοψισθούν ως εξής: Είναι σθεναρά αντίθετος  με την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Η Ελλάδα πάσχει από έλλειψη  αξιοπιστίας. Η επιμήκυνση  της δημοσιονομικής προσαρμογής  εξαρτάται   από την έκθεση της Τρόικα. Οι μεταρρυθμίσεις  για  το άνοιγμα των ελευθέρων επαγγελμάτων πρέπει να προχωρήσουν και είναι αντίθετος με τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

 

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς   ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργο   που «στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας» και τόνισε ότι η αξιοπιστία της Ελλάδας θα  αποκατασταθεί, ενώ έστειλε μήνυμα σε όσους ποντάρουν στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ότι θα διαψευστούν με έργα και όχι με λόγια.

 

Ο Ζάν Κλώντ Γιούνκερ  συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος του  υπερτόνισε την ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα η επιμήκυνση  του χρόνου προσαρμογής, ενώ  αρνήθηκε  να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img