ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ

Θεσσαλονίκη 1-Σεπτεμβρίου-2014

Το προσεχές Σάββατο (6-Σεπτεμβρίου-2014) θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες μία από τις πιο κρίσιμες συνόδους κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την οποία θα εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων στη Ρωσία.

Σε αυτή τη σύνοδο, η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται να ακολουθεί πιστά τη γραμμή των Βρυξελλών, σε αντίθεση , με την Κύπρο και τη Σλοβενία που αντιτίθενται στην επιβολή νέων κυρώσεων.

Ήδη μετά την επιβολή μέτρων κατά της Ρωσίας υπέστημεν ως Χώρα τα αντίποινα της Ρωσίας, τα οποία έβλαψαν την ήδη χειμαζόμενη οικονομία της πατρίδας μας, αφού έπληξαν τις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων αλλά και τον τουρισμό.

Εάν ληφθούν επιπλέον κυρώσεις, εμείς πρώτοι, θα υποστούμε τα αντίποινα, με άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις για την οικονομία μας.

Η Ε.Ε. ακολουθεί ολισθηρό δρόμο στο θέμα της Ουκρανίας και ουσιαστικά «ρίχνει λάδι στη φωτιά», καθώς δείχνει να προτιμά,  για ανεξήγητο λόγο, την επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας-Ουκρανίας και όχι τη διαμεσολάβηση μεταξύ των δύο χωρών προς εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης.

Περαιτέρω κυρώσεις από πλευράς Ε.Ε., μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οι οποίες είναι αντίθετες με τις απόψεις κάθε ανθρώπου που επιθυμεί την ειρήνη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλώ την Ελληνική Κυβέρνηση να μη συμφωνήσει στην επιβολή κυρώσεων και να αποφύγει κάθε ανάμειξη στη Ρωσο-Ουκρανική κρίση.