Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceCultureΕίναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε κοντά μας και να σας...

Είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε κοντά μας και να σας παρουσιάσουμε το έργο του σχολείου μας. Saint George in Trenton, NJ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Καλησπέρα σας κ. Κοτρότσο και καλώς ήρθατε στο ημερήσιο σχολείο της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου.

Είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε κοντά μας και να σας παρουσιάσουμε το έργο του σχολείου μας.

 

HNA Ερ.: Πόσα χρόνια λειτουργεί το σχολείο σας;

Απ.: Το σχολείο μας λειτουργεί 5 χρόνια και τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζει εντυπωσιακή αύξηση μικρών μαθητών.

Thanks for reading Hellenic News of America

 

HNA Ερ.: Ποιας ηλικίας είναι οι μικροί σας μαθητές;

Απ.:Δεχόμαστε παιδάκια απο την ηλικία των 2 και ½ ετών εως 5 ετών και λειτουργούν τρία τμήματα (δύο, τριών και τεσσάρων- πέντε ετών).Βεβαίως κάθε τμήμα έχει την υπεύθυνη δασκάλα και βοηθό ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών και τα στάνταρ που υπάρχουν από την πολιτεία του New Jersey. Πρέπει όμως να τονίσω πως για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι θα λειτουργήσει και Summer Camp στον χώρο του σχολείο οπότε δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να έρχονται στο σχολείο μας στη διάρκεια του καλοκαιρίου χωρίς να αλλάζουν περιβάλλον πηγαίνοντας κάπου αλλού.

 

HNA Ερ.: Ποιο είναι το πρόγραμμα που ακολουθείται στο σχολείο σας;

Απ.: Στο σχολείο μας ακολουθούμε το λεγόμενο “Creative Culicullum” το οποίο προσφέρει στα παιδιά την κατάρτιση που χρειάζονται και τα προετοιμάζει κατάλληλα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις μαθησιακές ανάγκες του νηπιαγωγείου αλλά παράλληλα τα βοηθά ώστε να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργηκότητα τους μέσα από την ταυτόχρονη ολοκλήρωση της προσωπικότητας τους.Βέβαια, όλα αυτά πραγματοποιούνται μέσα σε ένα περιβάλλον όπου τηρούνται αυστηροί κανόνες, τα παιδιά είναι διαρκώς απασχολημένα με διάφορες δραστηριότητες και χρησιμοποιώντας άπειρα οπτικοακουστικά ερεθίσματα. Αξίζει όμως να σημειώσω πως τα παιδιά έχουν καθημερινά και χρόνο να παίζουν και να εκτονώσουν όλη την ενέγεια τους είτε στην παιδική χαρά του σχολείου μας είτε στο κλειστό γυμναστήριο (όταν ο καιρός δεν μας επιτρέπει να βγούμε έγω).

 

HNA Ερ:Όλα αυτά ακούγονται πολύ ενδιαδέροντα , αλλά ποια είναι η ιδιαιτερότητα του σχολείου σας, Τι είναι εκέινο που το κάνει ξεχωριστό;

Απ.: Το σχολείο μας είναι ιδιαίτερο γιατί είναι δίγλωσσο – bilingual. Τα παιδιά εκτίθενται καθημερινά στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα εξίσου. Όλοι οι διάλογοι γίνονται και στις δύο γλώσσες αφού υπάρχουν δύο Έλληνες καταρτισμένοι δάσκαλοι που φροντίζουν για την εκμάθηση της Ελληνικής μας γλώσσας. Καθημερινά τα παιδιά έχουν 50 λεπτά αποκλειστικά ελληνικό μάθημα που περιλαμβάνει συζήτηση, τραγούδι,καρτέλες και αφίσες με εικόνες, ανάγνωση ελληνικών βιβλίων απο τους δασκάλους και τη δημιουργία χειροτεχνιών ανάλογα με την εκάστοτε θεματική ενότητα.

 

HNA Ερ.: Όλα τα παραπάνω αφορούν την εκμάθηση της γλώσσας. Πως καταφέρνετε να μεταδόσετε σ’αυτή την ευαίσθητη ηλικία τον ελληνικό πολιτισμό;

Απ.: Ο ελληνικός πολιτισμός, τα ελληνικά έθιμα και γενικότερα η εληνική κουλτούρα είναι ο θεμέλιος λίθος για την τελική εκμάθηση της γλώσσας. Αφορμή πάντα είναι οι εθνικές γιορτές αλλά και οι θρησκευτικές γιορτές για να μιλήσουμε κάθε φορά για τα έθιμα και τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα. Χρησιμοποιούμε οπτικοακουστικά μέσα και κάποιες φορές στην κατασκευή χειροτεχνιών που συμβαδίζουν με το έθιμο ή την αντίστοιχη γιορτή.

 

Δασκάλα Ελληνικού Τμήματος

Σπαθάρα Μαριάννα

Saint George, Trenton, NJ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img