Subscribe

 

Monday, August 10, 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – ELLINOPOULA.com 

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η Αγία Σοφία, οι Συμβολισμοί και η Τουρκία ως Καταστροφέας Πολιτισμών

Γράφει ο Ιωάννης ΜπαλτζώηςO  Τούρκος δημοσιογράφος Ραμί Τουράν σε  ένα τολμηρό του άρθρο στην εφημερίδα Σοτζιού της 14ης Ιουλίου έγραφε: «Οι οικονομικές κρίσεις και...

The destruction of civilization, the other side of the Conqueror and conquest

By Ioannis MpaltzoisThere are more mosques in Turkey than there are schools. To the existing 84,684 mosques, one more was added. Hagia Sophia became...

Αντισταθείτε!! Ο αγώνας είναι για την Θεομάνα μας, την Παναγία

“Σαν την καταστολισμένη νύφη, έτσι είναι η Ελλάδα μας γεμάτη από εκκλησίες, μοναστήρια και ερημοκλήσια της Παναγίας, πνευματικά παλάτια της ταπεινής αυτής Βασίλισσας. Στο...

My parents own property in Greece

My parents own property in Greece, but I do not know if they have the right documents to prove their property rights. Also, I...

HANC pushes for a coordinated effort for Hellenic National issues

July 18, 2020, Old Bridge, NJ.- The Hellenic American National Council (HANC) hosted its annual National Conference on July 18, 2020, at the Grand...

Claiming the Prophet’s Mantle, 21st-century Style

By Anastasios (Tasos) M. Ioannides There are three modern contenders to the prize of a re-created Islamic Empire (caliphate): Saudi Arabia, Iran and Turkey. What...

Michael Beas talks about CEO Club International recognition

Michael Beas, CEO of Atlas Elite Partners and Raver Magazine, chatted with HNA's Markos Papadatos about becomes one of the youngest members named to...

 

Ως Ελληνίδα φιλόλογος, με πάνω από είκοσι πέντε χρόνια διδακτικής εμπειρίας τόσο σε Ελληνες μαθητές όσο και σε Αμερικανούς αλλά και σε Ελληνοαμερικανούς, αυτό που έχω να καταθέσω για το πρόγραμμα ηλεκτρονικής διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας μέσα από το πρόγραμμα «Ελληνόπουλα» είναι ότι κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να υπάρχει ελληνικό σπίτι με παιδιά στην Αμερική που να μην το έχει, πολύ δε περισσότερο κάθε Ελληνοαμερικάνικο Σχολείο.

 

Επειδή τα εκπαιδευτικά συστήματα έχουν όλα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της τεχνολογίας το Ελληνικό Σχολείο δεν πρέπει να μείνει πίσω σε αυτό, αν θέλουμε να μη χάσουμε το παιγνίδι κι αν θέλουμε τα παιδιά μας να σταματήσουν να βλέπουν την εκμάθηση της ελληνικής μας γλώσσας σαν μια μεγάλη αγγαρεία. Συμφωνούμε οτι τίποτε δε μπορεί να αντικαταστήσει ένα καλό βιβλίο κι έναν αληθινό δάσκαλο στην τάξη.

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Η επιτυχία του προγράμματος είναι ότι ενώ ανήκει στο χώρο της τεχνολογίας ενσαρκώνει και εκφράζει την παραδοσιακή μέθοδο διδασκαλίας, καλύπτοντας έτσι ένα τεράστιο κενό στο χώρο της ελληνοαμερικανικής εκπαίδευσης ως συμπληρωματικό πάντα μέσο διδασκαλίας.

 

Δεδομένου οτι οι περισσότεροι δάσκαλοι των Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού είναι γέννημα θρέμμα της αλλοδαπής και στην πλειονότητα ποτέ δε διδάχτηκαν επαρκώς τα ελληνικά, όπως ένας δάσκαλος από Ελλάδα, το πρόγραμμα αυτό έρχεται να βοηθήσει το δάσκαλο πρώτα στο να υιοθετήσει σωστές μεθόδους διδασκαλίας συγκεκριμένων κεφαλαίων της Γραμματικής και κατόπιν φυσικά τα παιδιά.

 

Εικονογραφικά είναι άρτιο και γνωσιολογικά και μεθοδολογικά απίστευτα προσεγμένο. Τόσο η εικόνα όσο και η μουσική με τα οποία είναι επενδυμένο λειτουργεί ως ένα καταπληκτικό ψυχολογικό υπόβαθρο που εκπέμπει ηρεμία και ομορφιά, προυποθέσεις απαραίτητες προκειμένου η μάθηση να επιτελεστεί στο παιδί. Εκπέμπει χαρά και θετικά αισθήματα, κρατά τον παιδιάστικο τόνο επικοινωνίας, κάτι που έχει αρχίσει να χάνεται στις μέρες μας απο τον κόσμο του παιδιού και το πρόγραμμα το επαναφέρει με εντυπωσιακή επιτυχία.

Εισάγει τα παιδιά σε βασικές έννοιες της παράδοσης και της κουλτούρας μας, τόσο της εθνικής όσο και της πνευματικής. Καλλιεργεί ενα ήθος προσπάθειας και μια φιλοσοφία αγάπης της γνώσης και αγωνιστικότητας μέσα από τις επαναλαμβανόμενες ασκήσεις εμπέδωσης του κάθε κεφαλαίου.

 

Ειναι προσαρμοσμένο στα δεδομένα του Ελληνο-Αμερικανικού επιπέδου γλωσσικής ικανότητας και γνώσης, που σημαίνει απευθύνεται κυρίως σε παιδιά που δε μιλούν ελληνικά χωρίς να κουράζει όμως και παιδια που μιλούν ελληνικά, καθώς εχει αναπτύξει την καταπληκτική ικανότητα να δουλεύει ταυτόχρονα τα τρία επίπεδα εκμάθησης της γλωσσας: ομιλία, γραφή, κατανόηση με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλο για όλα τις κατηγορίες μαθητών.

 

Παιδιά που θα δουλευτούν με το πράγραμμα «Ελληνόπουλα» θα είναι καλοί δάσκαλοι Ελληνικών αύριο στα σχολεία των κοινοτήτων μας. Εχουμε άραγε προνοήσει για την επιβίωση των Ελληνικών μας Σχολείων στην Αμερική; Εχουμε σύστημα εκπαίδευσης δασκάλων των Ελληνικών; Μέχρι να αποκτήσουμε κάτι καλύτερο και πιο σταθερό, προγράμματα οπως το «Ελληνόπουλα» μπορεί να κρατήσει και τη γνώση των αυριανών εκκολαπτόμενων δασκάλων σε καλό επίπεδο και τον ενθουσιασμό τους ζωντανό,καθώς απευθύνεται στα παιδιά μέσα απο τη γλώσσα της εποχής τους, που είναι η τεχνολογία.

 

Η αρτιότητα του προγράμματος και το γεγονός οτι ανανεώνει συνεχώς το περιεχόμενό του αποτελεί μια απόδειξη και μια εγγύηση οτι η απόκτησή του αποτελεί ενα θαυμάσιο εργαλείο στην προσπάθεια του καθε γονιού και δασκάλου όχι μόνο στο να μάθουν τα παιδιά του ελληνικά αλλά και να αγαπήσουν τη σπουδή τους με χαρά!

 

Εχουμε την τιμή να κουβαλούμε μια θαυμάσια γλώσσα που κουβαλά η ίδια πολιτιστικούς θησαυρούς. Ως γονείς και εκπαιδευτικοί και ως ηγέτες των ελληνικών κοινοτήτων έχουμε ευθύνη ο θησαυρός αυτός να παραδοθεί στην επόμενη γενιά. Το πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ υπηρετεί θαυμάσια αυτή μας την προσπάθεια και αξίζει την ευγνώμονη υποστήριξή μας!

 

Γεωργία Βασιλοπούλου

Φιλόλογος

Αλλεντάουν, Πενσυλβάνια

Mrs. Anna Sakkis

Greek School the teachers , Paul Kotrotsios, Anna Sakkis, Ted Evangelou, Director of the Greek Scholl, Dr. Soririos Vasilopoulos and Georgia Vasilopoulos

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.