επίδοση διαπιστευτηρίων της νέας Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη-Πρέσβεως κας Μ.Θεοφίλη, στον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Antonio Guterres

Ms. Maria Theofili, new Permanent Representative of Greece presents her credentials to Secretary-General Ant—nio Guterres.

H νέα Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβυς Μαρία Θεοφίλη, επέδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κ. Antonio Guterres, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

 

Ακολούθησε συνάντηση της Πρέσβεως με τον Γενικό Γραμματέα, όπου συζητήθηκαν, ο σταθεροποιητικός ρόλος της Ελλάδας στη Νοτιο-Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στο πλαίσιο των εργασιών της 72ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, η οποία ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου.

 

Η Πρέσβυς κα Θεοφίλη, υπηρέτησε μέχρι πρόσφατα ως Πρέσβυς της Ελλάδος στη Γαλλία. Εισήλθε στο διπλωματικό σώμα το 1984, έχει σπουδάσει νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (DEA), στην Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διοίκηση, από το Κολλέγιο της Ευρώπης, στη Μπριζ του Βελγίου.

 

 

 

 

 

Συνημ.: επίσημη φωτογραφία από την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων.