Tuesday, July 16, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΕτοιμάζονται και νέες δράσεις για την εξωστρέφεια των ελληνικών ενεργειακών επιχειρήσεων από...

Ετοιμάζονται και νέες δράσεις για την εξωστρέφεια των ελληνικών ενεργειακών επιχειρήσεων από την Enterprise Greece μετά και τη συμμετοχή στην EGYPS

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

H Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Egypt Petroleum Show (EGYPS), η οποία διεξάγεται στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Αιγύπτου στο Κάιρο, από σήμερα έως τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τη σημαντικότερη έκθεση πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Αφρικής και της Μεσογείου, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, η οποία πραγματοποιείται σε εκθεσιακό χώρο άνω των 35.000 τ.μ. και προσελκύει πάνω από 32.000 επισκέπτες από τοπικές και διεθνείς επιχειρήσεις του κλάδου της ενέργειας.

Στην έκθεση EGYPS, οι επαγγελματίες του κλάδους της ενέργειας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου συναντώνται για να δικτυωθούν, να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικές συνεργασίες, να διαμορφώσουν από κοινού λύσεις και στρατηγικές που θα μετασχηματίσουν τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και να ανταλλάξουν πληροφορίες για τον ευρύτερο κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Στο ελληνικό περίπτερο συμμετέχουν οι εταιρείες ASPROFOS ENGINEERING (μέλος του ομίλου ΕΛΠΕ), ΔΕΣΦΑ Α.Ε. και ΕΔΕΥΕΠ Α.Ε., οι οποίες εκπροσωπούν τους κλάδους των τεχνικών μελετών ενεργειακών έργων, των υπηρεσιών μεταφοράς φυσικού αερίου και της διαχείρισης και ανάπτυξης των ενεργειακών πόρων.

Σημειώνεται ότι η Αίγυπτος αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς η χώρα μας δύναται να λειτουργήσει ως διαμετακομιστικός κόμβος για τις αιγυπτιακές ενεργειακές εξαγωγές, αξιοποιώντας αφενός τον αναβαθμισμένο σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα και αφετέρου τον σχεδιαζόμενο πλωτό σταθμό ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, εξετάζεται η ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών και η πολυμερής συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο στον τομέα του φυσικού αερίου.

Thanks for reading Hellenic News of America

Την έκθεση αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο Νικόλαος Παπαγεωργίου και ο γενικός σύμβουλος ΟΕΥ Β΄, Περικλής Δαβανέλος.
Όπως δήλωσε η εντεταλμένη σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου: «Εν μέσω απρόσμενων αλλαγών στον παγκόσμιο χάρτη, ο κλάδος της ενέργειας στη χώρα μας εξελίσσεται δυναμικά και με αξιοσημείωτη εξωστρέφεια. Η Ελλάδα αποτελεί πλέον ένα περιφερειακό κόμβο μεταφοράς ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στον δείκτη ελκυστικότητας επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Η χώρα μας διαθέτει πληθώρα υποδομών LNG, ενώ οι εξαγωγές φυσικού αερίου σχεδόν τετραπλασιάστηκαν, αυξανόμενες κατά 288,68% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Σε εξέλιξη, επίσης, βρίσκονται μεγάλα έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών μας με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο. Η Enterprise Greece θα συνεχίσει να οργανώνει δράσεις προώθησης της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου της ενέργειας, με συναντήσεις B2B, εκδηλώσεις δικτύωσης με επενδυτές, επιχειρηματικές αποστολές και συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img