http://forums.capitallink.com/greece/2019/NYSE_Closing_Bell.mp4

Στo πλαίσιο του 21ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση προς τιμήν της Ελλάδος, την «Ημέρα Ελλάδος – Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης». Συγκεκριμένα την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρέθεσε επίσημη δεξίωση προς τιμήν της Ελληνικής αποστολής, των ναυτιλιακών εταιρειών Ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στο New York Stock Exchange και των εταιρειών που συμμετείχαν στο Συνέδριο. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ανήρτησε την Ελληνική σημαία στην Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει τη μέρα αυτή. 

Η φετινή «Ημέρα Ελλάδος – Αμερικής στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» πραγματοποιήθηκε με την παρουσία Υπουργών και στελεχών ναυτιλιακών εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, καθώς και εταιριών που συμμετείχαν στο 21o Annual Capital Link Invest in Greece Forum, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη ημέρα. To Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης – NYSE – υποδέχθηκε την Ελληνικη Αντιπροσωπεία και τις εισηγμένες εταιρίες στην «Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Ο Yπουργός Οικονομικών κος Χρήστος Σταϊκούρας και ο Δρ. Νίκος Τσάκος, Πρόεδρος & CEO, Tsakos Energy Navigation (NYSE: TNP); Chairman, INTERTANKO 2014-2018, χτύπησαν το “Closing Bell”, το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019 του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης πλαισιωμένοι από τους κκ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χάρη Θεοχάρη, Υπουργό Τουρισμού, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, Υπουργό Ναυτιλίας και Nησιωτικής Πολιτικής, καθώς και εκπροσώπους από το ανώτατο management των ακόλουθων εταιριών που είναι εισηγμένες στο NYSE LISTED : AMERESCO (Mr. David Anderson, Executive VP & Board Member)- CITI (Mr. Emilios Kyriacou, Managing Director, Country Corporate Officer, Greece, Cyprus & Malta), DIANA SHIPPING INC. (Ms Semiramis Paliou, Deputy CEO) – DORIAN LPG (Ms Marina Hadjipateras) – MISTRAS GROUP, INC. (Mr. Dennis Bertolotti – CEO), NAVIOS GROUP (Mr. Ted Petrone, Vice Chairman)- NEW YORK COMMUNITY BANK (parent of Atlantic Bank of New York) (Mr. Joseph Ficalora, CEO), τον κ. Νικόλαο Μπορνόζη, Πρόεδρο της Capital Link και την κυρία Όλγα Μπορνόζη, Managing Director της Capital Link.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και στελέχη εταιριών και φορέων που συμμετείχαν στο 21st Annual Capital Link Invest in Greece Forum. 

O Chris Taylor, VP of Listings, NYSE – The New York Stock Exchange, καλωσόρισε την Ελληνική Αντιπροσωπεία και τις εισηγμένες εταιρείες και τόνισε τη μακροχρόνια σχέση μεταξύ του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης και των Ελληνο-Αμερικανικών κοινοτήτων.

Η ενεργός ανάμειξη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, του μεγαλύτερου Χρηματιστηρίου στον κόσμο, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προβολή της Ελλάδος σε ένα ευρύτατο επενδυτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης δείχνει την σταθερή υποστήριξη του Χρηματιστηρίου στην Ελλάδα, τις Ελληνικές επιχειρήσεις, την Ελληνική Ναυτιλία και την Ομογένεια.

Η Αμερικανική Κεφαλαιαγορά αποτελεί σημαντικότατη πηγή άντλησης κεφαλαίων για αυξανόμενο αριθμό εταιριών Ελληνικών συμφερόντων και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαδραματίζει κύριο ρόλο σε αυτό.

Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των HΠΑ καθώς  αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και την παρακολουθούν 150 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε:

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – κα. Όλγα Μπορνόζη  / κα. Ελένη Μπέη

Τηλ: +1 212 661 75 66

Email : [email protected]

ΑΘΗΝΑ – κα. Αθηνά Κοσμαδάκη

Τηλ: +30  210 610 9800    Email : [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε :

www.capitallink.com   www.capitallinkforum.com

Photo in High Resolution:

http://forums.capitallink.com/greece/2019/closing_bell_HighRes.jpg

Website:

http://forums.capitallink.com/greece/2019/closing_bell.html

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ CAPITAL LINK

Με έδρα τη Νέα Υόρκη και παρουσία στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Όσλο, η Capital Link δραστηριοποιείται από το 1995 στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων και Επικοινωνίας (Investor Relations & Financial Communication) παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στο τομέα των χρηματοοικονομικών επικοινωνιών και των επιχειρήσεων με στρατηγική εστίαση στους τομείς της ναυτιλίας, των εμπορευμάτων και της ενέργειας, των MLP, των Closed_End Funds καθώς και των ETF.

Η Capital Link είναι μέλος του Baltic Exchange και συνεργάζεται στενά με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το NASDAQ και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς και με σημαντικούς διεθνείς και παγκόσμιους οργανισμούς του κλάδου, εστιάζοντας στους κύριους τομείς της δραστηριότητος της.

H Capital Link διοργανώνει ετησίως μία σειρά δεκατεσσάρων Συνεδρίων στη Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Αθήνα, Λεμεσό, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Τόκυο και από φέτος στο Hong Kong, που αφορούν στους κύριους τομείς δραστηριότητάς της. Δέκα από τα Συνέδρια αυτά επικεντρώνονται στον ναυτιλιακό τομέα. Τα Συνέδρια της Capital Link προσελκύουν την ελίτ των οικονομικών, επενδυτικών και ναυτιλιακών κοινοτήτων και παρέχουν ένα μοναδικό συνδυασμό πληροφοριακού περιεχομένου, ευκαιριών μάρκετινγκ και δικτύωσης.

Εκτός από τα συνέδρια, η Capital Link διοργανώνει Webinars με έμφαση σε επενδυτικές στρατηγικές, σε διάφορους τομείς και  κρίσιμα θέματα ενδιαφέροντος για την επενδυτική κοινότητα και εταιρικές παρουσιάσεις. Η παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ της Capital Link ενισχύει την προβολή και την εμβέλεια αυτών των γεγονότων σε παγκόσμια κλίμακα, με διάρκεια  πέραν της ημερομηνίας κατά την οποία πραγματοποιείται το κάθε γεγονός, καθιστώντας ένα συνεχές σημείο αναφοράς για τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Οι προσπάθειες και η συμβολή της Capital Link έχουν αναγνωριστεί το 2011 από τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία Lloyds’s List, το 2012, το 2013 από το περιοδικό InterContinental Finance, το 2016 από το περιοδικό Wealth & Finance. Επίσης, το 2016, από το Propeller Club και το Ελληνο-Αμερικανικό Ινστιτούτο AHI στην Washington.