Η ΑΕΚ στο Ευρωκοινοβούλιο!

0
684

Μεγάλες τιμές… για την ΑΕΚ που φτάνει μέσω του βιβλίου ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του Νίκου Αγγελίδη, στο Ευρωκοινοβούλιο!

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην αίθουσα P5B001 του Ευρωκοινοβουλίου.

Είναι η πρώτη φορά που ένας ελληνικός σύλλογος γίνεται θέμα μέσα από την ιστορία του, στην Ευρωβουλή!

Ο θρυλικός τερματοφύλακας της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, ο κορυφαίος σπορτσκάστερ Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος και ο παλιός, γνωστός οπαδός της Ένωσης, Σωφρόνης Τιγκιρίδης είναι επίσημα προσκεκλημένοι. Θα βρεθούν στις Βρυξέλλες και θα μιλήσουν για την αγαπημένη τους ΑΕΚ στη Βουλή της Ευρώπης!

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκο Χουντή, ο οποίος και θα προλογίσει την έκδοση και τον συγγραφέα.

Το βιβλίο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, καταγράφει όλες τις ομάδες του κόσμου που λέγονται ΑΕΚ ή έχουν έμβλημα τον δικέφαλο αετό και αποτελεί ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού.

Είναι ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι Μικρασιάτες, οι Ρωμηοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι…

Η ίδρυση της ΑΕΚ στην Αθήνα το 1924, από αθλητές που μεσουρανούσαν στα ελληνικά αθλητικά σωματεία της Κωνσταντινούπολης, είναι απλά η αφύπνιση για το τι θα επακολουθήσει.

Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού.

Η 2η έκδοση, εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Νότιος Άνεμος” και παρουσιάζει αναλυτικά 361 ομάδες σε όλο τον πλανήτη, μέσα από 320 πολύχρωμες σελίδες με 1500 φωτογραφίες και σπάνια αποκόμματα εφημερίδων.

Η παρουσίαση θα γίνει σε γιγαντοοθόνη, με ειδικά, ξεχωριστά αφιερώματα για τις ΑΕΚ όλου του κόσμου, με αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες και βίντεο.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των φίλων της ΑΕΚ στο Βέλγιο και την Ολλανδία. Αναμένεται η αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου να έχει έντονο κιτρινόμαυρο χρώμα.

Την αποστολή θα ακολουθήσει και δημοσιογραφική ομάδα από διάφορα μέσα ενημέρωσης (αθλητικά και πολιτικά!) από την Ελλάδα.