Wednesday, February 21, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
Greece   « Η  ΕΘΝΙΚΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ  ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΕΠΟΧΗ»

   « Η  ΕΘΝΙΚΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ  ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΕΠΟΧΗ»

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

     ΗΜΕΡΙΔΑ  ΤΗΣ  ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ

         « Η  ΕΘΝΙΚΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ  ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΗΝ

                                      ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΕΠΟΧΗ»

 

      Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (Π.Σ.Ε.) οργάνωσε Ημερίδα με θέμα «Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα (Ε.Ε.Μ.) στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος Όροφος, Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα) την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 7.00’μ.μ.

Thanks for reading Hellenic News of America

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της ΠΣΕ, κ. Γεώργιος Δόσης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και έκανε μία σύντομη παρουσίαση των δραστηριοτήτων της ΠΣΕ καθώς και ιστορικών πληροφοριών για την Βόρειο ¨Ήπειρο.

 

Ο πρώτος ομιλητής ήταν ο Dr.Κωνσταντινος Φίλης Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. Το θέμα της ομιλίας του ήταν :

«Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας – Γεωπολιτική Βαλκανική Επισκόπηση».

     Η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια είναι αρκετά δύσκολη. Η περιοχή έχει απομακρυνθεί από την Ευρώπη και αυτό διευκολύνει την ανάπτυξη των παντός είδους εθνικισμών που έφεραν στην επιφάνεια προβλήματα, τα οποία είχαν κρυφτεί κάτω από το χαλί. Συναντούμε ασταθή καθεστώτα, κράτη υβριδικού  τύπου (π.χ. Κόσοβο), συναντούμε διεφθαρμένες ηγεσίες, παράνομο εμπόριο, πυρήνες τζιχαντιστικούς ήδη από τα μέσα του 1995, οι οποίοι αξιοποιούν την ασταθή κατάσταση προς όφελός τους.

Έχουμε επίσης έντονες αντιπαλότητες μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσίας, καθώς και προβλήματα με την FΥRΟΜ, και την Αλβανία. Η αντιμετώπιση της ΕΕΜ είναι εξίσου προβληματική  και θα πρέπει να εξετάσουμε αν το χαρτί της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ είναι το κατάλληλο στα χέρια μας εργαλείο άσκησης πίεσης προς την Αλβανική ηγεσία.  Ίσως αυτό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για αυτήν την ηγεσία , λόγω του μεγαλοϊδεατισμού του σημερινού πρωθυπουργού της, (αν και η ευόδωση ενός τέτοιου σχεδίου είναι από μηδαμινές έως ανύπαρκτες). Ο Ράμα απλά  θέλει να δώσει την εικόνα ότι αυτός είναι ο ισχυρός παράγοντας και συνομιλητής στην περιοχή, διεγείροντας τέτοια επικίνδυνα ζητήματα. Δυστυχώς, όταν υπάρχουν προβλήματα και οι ηγεσίες δεν μπορούν να δώσουν λύσεις, χρησιμοποιούν την επαναφορά των εθνικισμών, ως διέξοδο. Επιπλέον, διάθεση παρεμβατικότητας στην περιοχή δείχνουν και οι ΗΠΑ και η Ρωσία και στο βάθος διακρίνεται και η Κίνα, μέσω επενδύσεων.

 

Ο δεύτερος ομιλητής ήταν ο κ. Σταύρος Λυγερός Δημοσιογράφος Συγγραφέας Ερευνητής και το θέμα τους ήταν : «Οι σχέσεις Ελλάδος Αλβανίας και η ΕΕΜ».

Στην δεκαετία του 90, οι Βορειοηπειρώτες που έμεναν στην Αθήνα, έπαιρναν μαζικά τα λεωφορεία για να ανέβουν στα χωριά τους και να ψηφίσουν μαζικά, αγνοώντας τις μεγάλες ταλαιπωρίες, ειδικά στους μεθοριακούς σταθμούς. Τώρα, οι Βορειοηπειρώτες που ζουν μόνιμα πλέον στην Ελλάδα απουσιάζουν πολιτικά και εθνικά από τα πράγματα της Αλβανίας, άρα και από το τι συμβαίνει  στην Βόρειο Ήπειρο. Αυτό έχει επιπτώσεις.

Κάποτε, όταν ξεκίνησε η ¨ΟΜΟΝΟΙΑ¨, έβγαλε 5 βουλευτές στο αλβανικό κοινοβούλιο με ευκολία. Σήμερα αγωνίζεται να βγάλει έναν και αυτόν όχι αυτόνομο. Έχει στενέψει πάρα πολύ η εκλογική βάση και αυτό δεν έχει συνέπειες μόνο στο πολιτικό επίπεδο αλλά και σε μία σειρά άλλα πράγματα, όπως στο ζήτημα των περιουσιών που έχουν αφεθεί χωρίς φροντίδα και με την βοήθεια των κρατικών μηχανισμών της Αλβανίας αυτές λεηλατούνται.

Παλαιά, τις Ελληνοαλβανικές σχέσεις τις επηρέαζε η ΕΕΜ., όχι μόνο γιατί ήτανε νομικά αναγνωρισμένη, αλλά και γιατί είχε το ειδικό βάρος, είχε την κρίσιμη μάζα, για να μπορεί να λειτουργεί ως παράγοντας και να τις επηρεάζει.  Στις διμερείς σχέσεις Αθήνας –Τιράνων, η Ελληνική πλευρά απαιτούσε τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ΕΕΜ, ,τα οποία είχε υπογράψει και η Αλβανία. Με την πάροδο των χρόνων και το στένεμα της (ελληνικής εκλογικής) βάσης, έχουμε την μετατροπή ενός παλαιού ιστορικού ζητήματος, σε ενεργό παράγοντα των διμερών σχέσεων, το λεγόμενο ¨αλβανοτσάμικο¨. Γράφτηκε σε ένα άρθρο ότι «Το Βορειοηπειρωτικό φεύγει, το αλβανοτσάμικο είναι εδώ».

Δεν υπάρχει διμερής συνάντηση, που η αλβανική πλευρά να μην το θέτει επίσημα στους Έλληνες συνομιλητές της. Ειδικά όταν η συνάντηση γίνεται στην Αλβανία, ήδη από της εποχής του Κωστή Στεφανόπουλου, οι Τσάμηδες ¨ξεσαλώνουν¨. Τα ίδιο συνέβη με τον Κ. Παπούλια και τελευταία με τον Ν. Κοτζιά. Κατάφεραν ένα ιστορικό ζήτημα, το οποίο είχε επιλυθεί από το 1945, να το αναγορεύσουν σε κεντρική συνιστώσα της αλβανικής πολιτικής.

Στις σχέσεις τους με την Ελλάδα, οι Αλβανοί επιδείκνυαν το διπλό πρόσωπο του Ιανού. Συνήθιζαν να ¨χαϊδεύουν¨ τους Ελληνες συνομιλητές τους και τους δημιουργούσαν την εντύπωση, ειδικά στους άπειρους,  ότι ήταν ¨βολικοί¨. Έτσι, δεν υφίσταντο πιέσεις εκ μέρους των Ελλήνων συνομιλητών τους και έτσι έπαιρναν  πράγματα από την Ελλάδα, χωρίς να τους δίνουν κάτι αντίστοιχο. Στο θέμα, π.χ. των νεκροταφείων για τους πεσόντες του Ελληνοϊταλικού πολέμου, αρνούνταν να τα δώσουν, ζητώντας υπέρμετρα ανταλλάγματα, ενώ έχουν πάρει από την Ελλάδα και εμμέσως και ευθέως πάρα πολλά, χωρίς να νοιώθουν καμία ευγνωμοσύνη.

Η Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή είχε αποδεχθεί το καθεστώς των υφιστάμενων Ελληνο –αλβανικών συνόρων και δεν έθετε ζήτημα αλυτρωτισμού, Αντίθετα, οι Αλβανοί, ειδικά μετά την ¨επιτυχία¨ τους στο Κοσσυφοπέδιο, δημιούργησαν το όραμα της ¨Μεγάλης Αλβανίας¨, στην οποίαν περιλαμβάνουν και Ελληνικά εδάφη, φθάνοντας μέχρι την Πρέβεζα. Δεν είναι δημιούργημα ακραίων κύκλων, αλλά του επίσημου κράτους, μέσω των εγχειριδίων και των μηχανισμών που αυτό ελέγχει

Η Αλβανία δεν παραιτήθηκε από τον μεγαλοϊδεατισμό της, τον πρόβαλε σε όλες τις μεριές και ζητούσε από τους γείτονές της διάφορα, χωρίς αυτή να δίνει κάτι.

Η Ελλάδα έφτιαξε Στρατιωτικό Νοσοκομείο στο Αργυρόκαστρο και η Τουρκία στρατιωτική βάση, κάτι που δημιουργεί ένα πρόσθετο παράγοντα περικύκλωσης της Ελλάδος, λόγω των γνωστών Ελληνοτουρκικών προβλημάτων. Αυτό έχει δημιουργήσει στους Αλβανούς την αίσθηση ότι μπορούν να πουλάνε ανθελληνισμό εκ του ασφαλούς, και αυτό έφτιαξε καριέρες στην Αλβανία. Και αυτό το βλέπουμε σήμερα με τον Ράμα.

Μία ρεαλιστική αντιμετώπιση της κατάστασης εκ μέρους των Βορειοηπειρωτών,  θα ήταν να πάει κανείς στον τόπο του.  Είναι προτιμότερο να πάει κανείς εκεί και να  κάνει κάτι τι, από το να μιλάει πολύ στην Αθήνα ή σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας.

 

Τρίτος ομιλητής ήταν ο κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς Πρέσβης επί τιμή, Πρώην Πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Τίρανα, Σκόπια, με θέμα :

«Ελλάδα – Αλβανια : Κοιτάζοντας στο Μέλλον».

Πρέπει να κοιτάζουμε στο μέλλον και όχι στο παρελθόν και ας νομίζαμε το 2013, ότι με την εκλογή του Ράμα όλα θα άλλαζαν πολύ εύκολα, διά μαγείας. ..

Τι επιδιώκει η Αθήνα την στιγμή αυτή?

1ον ) Την εγκατάλειψη στην πράξη των λόγων και των έργων που εξακολουθούν αρνητικά να τροφοδοτούν τα Μέσα Ενημέρωσης , αυτό που λέμε «Πολιτική Ατζέντα», και να δηλητηριάζουν την νέα γενιά.

2ον)  Να λυθούν , με λύση πραγματική, όχι εικονική, οι εκκρεμότητες που εξακολουθούν να υφίστανται στην ΕΕΜ, από τη εποχή του Εμβέρ Χότζα.

Καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα δεν έχει καταλύσει το καθεστώς των ¨μειονοτικών ζωνών¨. Γνωρίζουμε όλοι τι σημαίνει αυτό.

3ον ) Η ΑΟΖ και πως θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη. Σε ό,τι τώρα αφορά την συμφωνία για την ΑΟΖ, τονίζεται ότι η  Αλβανία με την βούλησή  της υπέγραψε μία συμφωνία με την Ελλάδα, από την οποίαν στη συνέχεια υπαναχώρησε, άρα δεν μπορεί να ελπίζει σε αυτόματη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης  Χρειάζεται μπέσα, μία λέξη που καταλαβαίνουμε όλοι και από εδώ και από εκεί. Υπάρχει ένα αναπάντητο ερώτημα, γιατί η Ελλάδα δεν προώθησε, προς κύρωση στην Ελληνική Βουλή την συμφωνία, το 2009 .

4 ον ) Στρατιωτικά Νεκροταφεία. Θα πρέπει να καταλάβει η Αλβανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ότι ένα τέτοιο θέμα αγγίζει κάθε ελληνική οικογένεια.  Η σιωπή των  κυβερνητών της Αλβανίας , ειδικά στην σημερινή συγκυρία στην Ευρώπη, θα μπορούσε να παρερμηνευθεί. Χρειάζεται μπέσα.

5ον) Εμπόλεμον: Για την Ελληνική πλευρά, δεν υφίσταται εμπόλεμον. Για την αλβανική όμως δεν έχει νομικά αρθεί, εφόσον εξακολουθούν να ισχύουν οι συγκεκριμένοι νόμοι. Το σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας το 1996, κανονικά θα έπρεπε να σηματοδοτήσει το τέλος του αναθεωρητισμού και των διεκδικήσεων. Αλλά, η Αλβανία εξακολουθεί να προβάλλει αυτές τις διεκδικήσεις επίσημα, ακόμα και σήμερα. Αυτό είναι το επίσημο βιβλίο / εγχειρίδιο της Γεωγραφίας που διδάσκονται τα αλβανόπουλα που αργότερα θα γίνουν ενήλικες. Αυτή η πολιτική, όχι μόνο δεν δίνει ψήφους στους πολιτικούς, αλλά τους βάζει και στο περιθώριο , παράδειγμα ο Γκρουέφσκι, που τώρα όλοι τον αποδοκιμάζουν.

Χρειάζεται μία ισχυρή προειδοποίηση, η οποία πρέπει να τηρηθεί. Όταν ακούσουν κάποιον Αλβανό να χρησιμοποιεί την λέξη Çamëria , τότε και οι αντίστοιχες ελληνικές φωνές έχουν το δικαίωμα  να χρησιμοποιούνε τον όρο «Βὀρειος Ήπειρος»

6ον ) Χειμάρρα,  ο βηματοδότης ΕΕΜ στην Αλβανία. Όταν στην Ελλάδα δεν στηρίζουμε συγκεκριμένες επιλογές στην Χειμάρρα, τότε οι κυβερνήσεις της Αλβανίας, ανεξαρτήτως του ποιος είναι πρωθυπουργός και ποιο κόμμα κυβερνά, θεωρούν ότι δεν έχουν σοβαρά προβλήματα με την ΕΕΜ .

Όλες οι αδικίες, βιαιοπραγίες και παρατυπίες που έγιναν στον Δήμο Χειμάρρας  εις βάρος της ΕΕΜ , βρίσκονται σήμερα στην κορυφή του ενδιαφέροντος της Ελλάδος, των Ελληνοαλβανικών σχέσεων και σταδιακά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ περνά μέσα από  τον σεβασμό των Ανθρωπἰνων Δικαιωμάτων των μελών της ΕΕΜ, σε όποιο μέρος της Αλβανίας και αν βρίσκονται. Δεν υπάρχουν για την ΕΕ μειονοτικές ζώνες, δεν υπάρχουν μειονοτικά γκέτο.  Αυτή είναι η σωστή ερμηνεία και ανάγνωση που πρέπει να δώσουμε, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών  Σχέσεων της ΕΕ, τον Δεκέμβριο του 2016.

 

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Βαγγελης Ντούλες, Πρόεδρος ΚΕΑΔ,, Βουλευτής ¨Κ.Ε.Α.Δ- ΟΜΟΝΟΙΑ¨, με θέμα : «Η σημερινή κατάσταση στην Αλβανια, η ΕΕΜ και η οικονομική της ανάπτυξη».

Το 2000 η ΕΕΜ κέρδισε τις εκλογές παρά τις παρατυπίες και τους τραμπουκισμούς των Αλβανών. Το 2014, με την Διοικητική Διαίρεση, η Χειμάρρα δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα των 25 τελευταίων ετών, οι συνέπειες του οποίου θα είναι ορατές για 10ετίες, εάν δεν συμβεί κάποιο θαύμα. Η Χειμάρρα συνενώθηκε με τον Δήμο Βρανίστι, με τον οποίον δεν έχει ουδεμία γεωγραφική, ιστορική, θρησκευτική, ή πολιτιστική σχέση, ούτε ενιαία οικονομική ζώνη, ούτε καν υποδομές που να τους καταστούν ένα δήμο. Η συνένωση απαιτούσε 84 ψήφους από το Κοινοβούλιο και πήρε 87, από τις οποίες οι 7 ήταν από ελληνικής καταγωγής μέλη  του αλβανικού κοινοβουλίου.  .

Το περασμένο Σάββατο εγκαινιάστηκε με φιέστα στα Τίρανα η νέα Πλατεία (μετά από ανάπλαση). Η φιέστα έγινε για μια επένδυση 16 εκατ. ευρὼ, την στιγμή που και ο Προϋπολογισμός και το ΑΕΠ είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η πρωτεύουσα δεν έχει πόσιμο νερό σε 24ωρη βάση. Σε αυτήν την Πλατεία τοποθετήθηκαν (εικαστικά) διάφοροι βράχοι από τις λεγόμενες ¨ εθνικές αλβανικές περιοχές¨ , μεταξύ αυτών και ένας βράχος για τους Φιλιάτες (Θεσπρωτίας) . Η Ελληνική πρεσβεία δεν συμμετείχε στην φιέστα. Οι Αλβανοί,  θέλοντας να δείξουν κάποια Ελληνική παρουσία, κάλεσαν παρασκηνιακά το λαογραφικό συγκρότημα «Δρόπολη»  να συμμετάσχει, χωρίς να γνωρίζουν καν την λεπτομέρεια αυτή, οι υπεύθυνοι του συγκροτήματος, τα παιδιά και οι γονείς, Αλλά όταν οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν και απεφάσισαν να αποσυρθεί το συγκρότημα από την φιέστα αυτή, ακολούθησε ανάκριση από τις αστυνομικές αρχές των υπευθύνων, των γονιών, ακόμη και των παιδιών, γιατί το έκαναν αυτό.

Στην υπάρχουσα αλβανική καταπίεση, δεν υπάρχουν αυτή την φορά αντιστάσεις από την δική μας πλευρά. Ό,τι γίνεται, γίνεται σπασμωδικά και αποσπασματικά, χωρίς μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Αυτή την στιγμή η αλβανική κοινή γνώμη δεν ενδιαφέρεται τόσο για τα αποτελέσματα των εκλογών, όσο ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο της συμφωνίας των προέδρων των 2 μεγάλων κομμάτων, το οποίο ουδείς εκτός αυτών γνωρίζει., και τι επιφυλάσσει αυτό για την χώρα. Καίριο σημείο που ανακοινώθηκε αφορά τα πράγματα για την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, η οποία ανοίγει ένα νέο παραθυράκι για εμάς, κυρίως στον τομέα του ιδιοκτησιακού.

Όσον αφορά το ιδιοκτησιακό, έχουμε αυτή την στιγμή τα εξής :

1ον)  Στρατηγικό στόχο του Ράμα και της κυβέρνησής του αποτελεί η ολική αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας,  εις βάρος των ντόπιων και νόμιμων δικαιούχων.

2ον) Επιδιώκεται μερική αλλοίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και σε άλλες περιοχές, όπου βιώνει η ΕΕΜ., και κυρίως όσον αφορά χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις.

3ον) Στόχος είναι και οι εκκλησιαστικές περιουσίες παντού, χωρίς διάκριση.

Στο θέμα το ιδιοκτησιακού, μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές που στοχεύουν στην αλλοίωση αυτή εις βάρος μας. Χρειάζεται απλώς, ευαισθητοποίηση σε ατομικό και κοινοτικό επίπεδο. Γιατί, ενώ σε πολιτικό επίπεδο έχουμε καταφέρει,  με τους διεθνείς οργανισμούς, πολλές φορές να δημιουργήσουμε καταστάσεις ευνοϊκές για την προστασία αυτών των ιδιοκτησιών, είναι οι ¨δικοί μας άνθρωποι¨, οι οποίοι ξεπουλάνε τις ιδιοκτησίες τους σε αλλοεθνείς και αλλόθρησκους. Στους Δρυμάδες,  άνω του 50% των παραλιακών οικοπέδων βρίσκεται πλέον σε ξένα χέρια. Και αυτό ενδέχεται να συνεχιστεί, με μεγαλύτερους και πιο επικίνδυνους ρυθμούς, αν δεν πάψουμε να κουνάμε το δάκτυλο καταγγέλλοντας τους άλλους , τη στιγμή που είμαστε οι ίδιοι οι πρωτεργάτες τέτοιων πράξεων και τέτοιων πρακτικών.

Υπάρχουν πάρα πολλοί Βορειοηπειρωτικοί φορείς στην Αθήνα και αλλού, οι οποίοι, χωρίς την παραμικρή συνεννόηση μεταξύ τους, παίρνουν εντελώς προσωπικές πρωτοβουλίες. Στην ιδιαίτερή μας πατρίδα, ο καθένας φροντίζει για το οικόπεδό του και για την αυλή του, αγνοώντας ότι  όταν το κακό έρχεται, δεν υπολογίζει γεωγραφικές διαστάσεις. Εγώ θέλω να δηλώσω αισιόδοξος. Στο σταυροδρόμι που βρισκόμαστε, μπορούμε να δώσουμε μάχες, μπορούμε να κερδίσουμε κα τον πόλεμο.

 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού. Στη εκδήλωση συμμετείχαν αντιπρόσωποι διαφόρων Συλλόγων και Φορέων, το παλιό Δ.Σ. της ΠΣΕ,  ο βουλευτής Ιωαννίνων και πρώην Υπουργός, Αντώνης Φούσας, κ.α.

 

ΘΩΜΑΪΣ  ΠΑΡΙΑΝΟΥ               

.

ΦΩΤΟ 1  ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ
  ”  2  ΤΟ ΠΑΝΕΛ (ΑΛΕΞ. ΜΑΛΛΙΑΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΙΛΗΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΟΥΛΕΣ) ΚΑΙ Ο      ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΣΕ Γ.ΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ
ΦΩΤΟ 3 : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΗΣ
ΦΩΤΟ 4 : ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ
ΦΩΤΟ 5 : Ο ΑΛΕΞ. ΜΑΛΛΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΝΑ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
ΦΩΤΟ 6 : ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΟΥΛΕΣ
ΦΩΤΟ 7 : ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΟΥΛΕΣ – ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΟΥΣΑΣ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img