Wednesday, April 17, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ Ελλάδα εφαρμόζει το μέτρο Νon Domiciled Resident (Non-Dom)

Η Ελλάδα εφαρμόζει το μέτρο Νon Domiciled Resident (Non-Dom)

Athanasios Boletis
Athanasios Boletis
Contributing Editor, Athens, Greece

Latest articles

Ενδιαφέρον από εκατομμυριούχους Έλληνες Ομογενείς των ΗΠΑ.

Φορολογική κατοικία στην Ελλάδα και σε εύπορους συνταξιούχους των ΗΠΑ

Πρόσκληση σε εύπορους επιχειρηματίες, με την εφαρμογή του μέτρου Non Domiciled Resident (Non-Dom),αλλά και συνταξιούχους του εξωτερικού, απευθύνει η σημερινή Κυβέρνηση, ώστε να μεταφέρουν, την φορολογική τους κατοικία, στην Ελλάδα.

Πολλοί ομιλούν για ισχυρά κίνητρα φορολογικής μετανάστευσης στην Ελλάδα.

Στην πρώτη περίπτωση ανήκουν εκατομμυριούχοι ξένων χωρών, που έχουν την δυνατότητα, μόνο με εφάπαξ καταβολή φόρου 100.000 ευρώ, και με επένδυση 500.000 ευρώ, σε μετοχές ακίνητα, επιχειρήσεις κλπ, στα προσεχή τρία χρόνια, να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδος, απαλλασσόμενοι οποιουδήποτε φόρου στην αλλοδαπή.

Πρόκειται για ισχυρό κίνητρο, και ήδη πολλοί επιχειρηματίες από ΗΠΑ, Ρωσία, και Ασία έχουν ενταχθεί στην Ρύθμιση. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες, ότι στο μέτρο, για αλλαγή φορολογικής κατοικίας έχουν ενταχθεί και ορισμένοι πλούσιοι Έλληνες Ομογενείς από Αμερική.

Παράλληλα όμως, με την ισχύ αυτού του συγκεκριμένου μέτρου, οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών αντέγραψαν και ένα άλλο μέτρο, που εφαρμόζεται σε εύρωπακές χώρες.

Thanks for reading Hellenic News of America

Πρόκειται για την προτροπή συνταξιούχων του εξωτερικού με υψηλά εισοδήματα, να αλλάξουν φορολογική κατοικία και να έρθουν στην Ελλάδα. Όσοι το αποφασίσουν θα έχουν φορολογία μόνο 7% επί των εισοδημάτων που αποκτούν στην αλλοδαπή. Πρόκειται για ισχυρό φορολογικό κίνητρο.

Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν τα φορολογικά τους δικαιώματα στην Ελλάδα πληρώνοντας φόρο μόνο 7%. Στην κατηγορία αυτή των συνταξιούχων μπορούν να ενταχθούν και πολλοί Ομογενείς συνταξιούχοι μεταφέροντας την φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img