Sunday, July 14, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΗ Ελληνίδα φωτογράφος που προβάλλει τον Εύζωνα

Η Ελληνίδα φωτογράφος που προβάλλει τον Εύζωνα

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο Δήμος Νέστου στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και τον εορτασμό των 108 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα παρουσιάσει την 15η ατομική έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο “ΕΥΖΩΝΕΣ / Οι φύλακες των αφανών”, της καταξιωμένης φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης από 11 έως 18 Ιουλίου 2021 και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 11 Ιουλίου στις 20:00. 

Στα έργα της έκθεσης έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα μοναδικό εικαστικό ταξίδι μιας μακράς φωτογραφικής περιήγησης τριών ετών, που γεννήθηκε το 2013 και διήρκησε μέχρι το 2016. Η Δήμητρα Χατζηαδάμ είναι η μοναδική φωτογράφος που κατάφερε να μπει μέσα σε αυτόν τον απρόσιτο χώρο, ακολουθώντας τους κανόνες που τον διέπουν. Τρέφοντας απέραντο σεβασμό και εκτίμηση, κατάφερε να μας ανοίξει ένα «παράθυρο» στον περίκλειστο κόσμο της Προεδρικής Φρουράς. Η ματιά της συναντήθηκε με την αυστηρή καθημερινότητα των Ευζώνων, όχι μόνο εστιάζοντας στο ανέκφραστο βλέμμα, αλλά και αναδεικνύοντας την ανθρώπινη πλευρά τους.

Η έκθεση περιλαμβάνει 45 έργα, από τα οποία 6 βασικά είναι σε φυσικό μέγεθος Εύζωνα 2 μέτρων. Το φωτογραφικό υλικό συνοδεύεται από μαρτυρίες Ευζώνων και ηχητικό ντοκουμέντο των δραστηριοτήτων τους. Ο θεατής έχει μια πολύτιμη οπτική και ακουστική καταγραφή, ώστε να παρατηρήσει, αλλά και να αφουγκραστεί τους ήχους. Σκοπός της έκθεσης είναι να διεγερθούν συναισθήματα μέσω των αισθήσεων, καθώς το κοινό έχει τη δυνατότητα να δει και να αγγίξει από κοντά τσαρούχια και φουστανέλα. 

Μέσα από τη προσέλευση εκατοντάδων επισκεπτών και μαθητών, η έκθεση έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε 14 πόλεις εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. Καταθέτοντας την ιστορία πίσω από κάθε φωτογραφία η ίδια ήταν εκεί να απαντά σε ερωτήσεις και σχόλια, με σκοπό η Προεδρική Φρουρά, που πλέον μετρά 150 χρόνια δράσης, να γίνει προσβάσιμη στο βλέμμα του κόσμου. Ο Εύζωνας είναι ένα σύμβολο παγκόσμιας αναγνώρισης, μπροστά στο οποίο νιώθεις δέος, καθώς ταυτίζεται με την Ελληνική λεβεντιά και αξιοπρέπεια. Ο ίδιος αψηφά τις καιρικές συνθήκες και αποτελεί παράδειγμα στρατιωτικής αρετής και ήθους.

#exhibition_evzones  #evzone  #evzones  #dimitra_hatziadam

Thanks for reading Hellenic News of America

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με τη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Διάρκεια έκθεσης: 11-18 Ιουλίου 2021

Χώρος: Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης 

Διεύθυνση: 7ης Μεραρχίας 2

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 -13:00  & 19:00 – 21:00

Φορέας Οργάνωσης: Δήμος Νέστου  www.dimosnestou.gov.gr/ 

Facebook:  https://www.facebook.com/dimitra.hatziadam/

Instagram:  https://www.instagram.com/dimitra_hatziadam/

YouTube:     Dimitra Hatziadam

 Ιστορικό εκθέσεων:

1η    ΑΘΗΝΑ / ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ / 2016

2η    ΚΑΒΑΛΑ / ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ / 2016

3η    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ / 2017

4η   ΠΕΙΡΑΙΑΣ / ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ / 2017

5η   ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ / ΠΝ. ΚΕΝΤΡΟ “ΠΑΝΘΕΟΝ” / 2018

6η   ΓΑΛΑΤΣΙ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΚΑΜΙΝΙ” / 2018

7η   Π. ΦΑΛΗΡΟ / ΘΩΡΗΚΤΟ “Γ. ΑΒΕΡΩΦ” / 2018

8η   ΣΥΝΤΑΓΜΑ / ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΑΜΑΛΙΑ” / 2018

9η   ΧΑΝΙΑ / ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ / 2018

10η ΞΑΝΘΗ / ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ / 2018

11η ΒΑΡΣΟΒΙΑ / ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ “NARODOWY”/ 2018

12η ΡΕΘΥΜΝΟ / ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ / 2019

13η ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ”/ 2019

14η ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ  / ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ / 2020

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img