Η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά θλίβεται για την απώλεια του διακεκριμένου Μεσσήνιου από την Καλαμάτα καθηγητή Ογκολογίας στο Μπάφαλο των ΗΠΑ, Κωνσταντίνο Π. Καρακούση. Ο επιστήμονας συμπατριώτης μας και άνθρωπος απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών στο Μπάφαλο Αμερικής και θα κηδευτεί στη Βαλτιμόρη.

Ο Καρακούσης ήταν παγκόσμια αναγνωρισμένος. Διακρίνεται για τη επιτυχημένη του ιατρική καριέρα και τις δημοσιεύσεις του που αποτελούνται από σειρά μελετών, βιβλίων και συγγραμμάτων, τα οποία υπάρχουν και στο διαδίκτυο. Οι απόδημοι Μεσσήνιοι Αμερικής και Καναδά εκφράζουν την απέραντη ευγνωμοσύνη τους για το έργο του και την συμπαράστασή του. Συχνά πολλοί τον επισκέφτηκαν και φρόντιζε όχι μόνο για τη θεραπεία αλλά και για τη διαμονή των ασθενών του στη Αμερική.

Το 2003 η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά τον τίμησε σε Συνέδριο της Ομοσπονδίας στην Καλαμάτα. Εμείς οι Μεσσήνιοι νοιώθουμε υπερήφανοι γιατί ο Κωνσταντίνος Καρακούσης με το επιστημονικό του έργο και τον ανθρωπισμό του μένει βαθιά στην καρδιά μας. Εκφράζουμε βαθύτατα συλλυπητήρια για την οικογένειά του, τη σύζυγό του Νίτσα Καρακούση και τα παιδιά του Γιώργο και Πέτρο Καρακούση.