Sunday, June 23, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΘεσσαλονίκη: Road show σε Φλωρεντία, Βασιλεία, Ντίσελντορφ για την προβολή της Ανατολικής...

Θεσσαλονίκη: Road show σε Φλωρεντία, Βασιλεία, Ντίσελντορφ για την προβολή της Ανατολικής Χαλκιδικής

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Πρόγραμμα θεματικών επαγγελματικών παρουσιάσεων στη Φλωρεντία, τη Βασιλεία και το Ντίσελντορφ υλοποίησε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, προκειμένου να προωθήσει σε ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές τις εμπλουτισμένες προτάσεις, ιδέες και τα νέα δεδομένα που συνθέτουν το τουριστικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Ενεχηλίδου, ολοκλήρωσε ένα road show τουριστικής προβολής του Δήμου Αριστοτέλη, με θεματικούς τουριστικούς άξονες τον θαλάσσιο και θρησκευτικό πολιτιστικό τουρισμό, τους αρχαιολογικούς χώρους, τον περιπατητικό τουρισμό και τον τουρισμό πολυτελείας.

Το επιλεγμένο «κοινό» ήταν Ευρωπαίοι επαγγελματίες του τουρισμού που θα αποτελέσουν τους διαύλους για τη στοχευμένη προσέλκυση Ιταλών, Ελβετών και Γερμανών επισκεπτών στον Δήμο Αριστοτέλη.

Οι Ιταλοί

Έκδηλο και άμεσο ήταν το ενδιαφέρον των Ιταλών, οι οποίοι – εκτός από το «ήλιος / θάλασσα», που αποτελεί το πρώτο ζητούμενο του καταναλωτικού κοινού της γειτονικής χώρας – εκφράζουν συνδυαστικές τάσεις στις καλοκαιρινές επιλογές τους με τις καταδύσεις, τις πολιτιστικές – οινικές αναζητήσεις αλλά και τη γαστρονομία να αποτελούν κάποιες από αυτές. Η παρουσίαση σε μέλη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Τοσκάνης εστίασε σε ένα εμπλουτισμένο μοντέλο τουρισμού για το καλοκαίρι, με συνδυαστικές αναφορές στο πολιτιστικό και οινικό στοιχείο του Άθωνα, με τους Ιταλούς να «αιτούνται» πρόσκληση στην Αγιώνυμη Πολιτεία.

Thanks for reading Hellenic News of America

Στη διάρκεια του workshop που οργανώθηκε στη Φλωρεντία από το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Ιταλίας, διατυπώθηκε η πρόταση δικτύωσης του προαναφερόμενου ιταλικού φορέα με την «Αριστοτελική Σύμπραξη» του Δήμου Αριστοτέλη, στο πεδίο «γαστρονομία και πρωτογενής παραγωγή».

Συμφωνήθηκε δε, επιλεγμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Τοσκάνη να επισκεφθούν την άνοιξη την Ανατολική Χαλκιδική, ώστε να γνωρίσουν από κοντά και να μεταφέρουν στο ιταλικό κοινό τον ιδιαίτερο συνδυασμό των μεσογειακών φυσικών στοιχείων της με τα ιστορικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν την πολιτιστική της ταυτότητα.

Οι Ελβετοί
Τα ταξιδιωτικά γραφεία της Βασιλείας εστίασαν στην τουριστική ενότητα leisure & luxury, παρέχοντας τη δυνατότητα στα στελέχη του Δήμου να παρουσιάσουν ένα  δομημένο προϊόν το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη του τουρισμού πολυτελείας στην προαθωνική χερσόνησο.

Οι Γερμανοί

«Νέα πρόκληση» αποκάλεσε η product manager του Wikinger Reisen την Ανατολική Χαλκιδική, μετά τη λεπτομερή παρουσίαση των δεκαέξι ολοκληρωμένων περιπατητικών διαδρομών του Δήμου Αριστοτέλη οι οποίες:
-Συνθέτουν ένα μεγάλο δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών πάνω από 100 χιλ.,
-Συνδέουν τα φυσικά με τα ιστορικά στοιχεία του προορισμού,
-Προωθούν πολιτιστικά brands,
-Αναδεικνύουν το συσχετισμό ανάμεσα στον ορεινό και τον παράκτιο όγκο σε μια γεωγραφικά ευνοημένη περιοχή.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στις QR CODE εφαρμογές του Άλσους Αριστοτέλη, αλλά και σε εκείνη με τίτλο “Αριστοτέλης ο συνοδοιπόρος” (για «έξυπνες» συσκευές), που κατέδειξαν την επένδυση, αλλά και την οργανωμένη προσπάθεια του Δήμου ως προς την εδραίωση του περιπατητικού τουρισμού στην περιοχή.

Ένα «Wikinger Group πωλητών και ξεναγών» συμφωνήθηκε να ακολουθήσει ειδικά διαμορφωμένο trekking trip τον επόμενο Απρίλιο, προκειμένου να εξετάσει τρόπους επέκτασης του υφιστάμενου προγράμματος στην Ανατολική Χαλκιδική.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img