Tuesday, May 21, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΙωάννινα: Με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης ανοίγει την αυλαία...

Ιωάννινα: Με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης ανοίγει την αυλαία του στις 21 Ιουνίου το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης ανοίγει την αυλαία του την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουνίου το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης, στο χώρο του ομώνυμου αρχαίου θεάτρου.

Την πολιτιστική διοργάνωση παρουσίασε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το μεσημέρι, ο δήμαρχος Δωδώνης κ. Χρήστος Ντακαλέτσης.

Κατά τα προηγούμενα δύο δύσκολα χρόνια, η πανδημία επέβαλε περιορισμούς και ακυρώσεις προγραμματισμένων εκδηλώσεων, δοκίμασε τους διοργανωτές του Φεστιβάλ αλλά αυτό άντεξε. Το 6ο Φεστιβάλ χαρακτηρίζεται από την αισιοδοξία και τη μεγάλη ικανοποίηση για την αγάπη που έδειξε το κοινό κατά τα προηγούμενα πέντε χρόνια, όπως τόνισε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Δωδώνης, κ. Χρήστος Ντακαλέτσης.

«Το Φεστιβάλ Δωδώνης έφτασε, αισίως, στην 6η χρονιά υλοποίησής του. Μέσα σε αυτά τα 6 χρόνια διαρκούς προσπάθειας για βελτίωση κι ανάπτυξη, κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε ποικίλα ζητήματα και προκλήσεις, με αποκορύφωμα τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας, τα οποία μας δυσκόλεψαν αλλά δε μας νίκησαν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ, ο κ. Ντακαλέτσης τόνισε, πως η πάγια προσπάθεια των διοργανωτών για τη δημιουργία διεθνών συνεργειών, φέτος γνωρίζει το απόγειό της. Έχοντας ήδη φιλοξενήσει, τα προηγούμενα χρόνια, την Κινεζική Ορχήστρα Σιγκαπούρης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Σόφιας, το Αυστριακό μουσικό σύνολο Auner Quartett και πολλούς ακόμη καλλιτέχνες και φορείς από το εξωτερικό, το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης έχει τη χαρά και την τιμή να υποδεχτεί φέτος, μία από τις σπουδαιότερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων της Βοστώνης. Η συναυλία συνδιοργανώνεται με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και αποτελεί μια μεγάλη γιορτή, καθώς συμπίπτει με την συγκυρία ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του κάτω κοίλου του αρχαίου θεάτρου και της απόδοσής του στο κοινό.

Thanks for reading Hellenic News of America

Παράλληλα, βούληση της δημοτικής αρχής του Δήμου Δωδώνης και του Πνευματικού του Κέντρου, παραμένει η ανάδειξη κατά το δυνατόν περισσότερων περιοχών του Δήμου, ως τόπων φιλοξενίας των φετινών φεστιβαλικών εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, εντάχθηκε στο φετινό προγραμματισμό, μία εκδήλωση στη μαγευτική λίμνη Βιρού, στις Πηγές του Λούρου ποταμού στη Βουλιάστα και μία εκδήλωση στο εκπληκτικό φυσικό τοπίο των Πηγών του Αχέροντα, στο Σιστρούνι.

Να σημειωθεί πως, το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης διατηρεί την ταυτότητα και τις συνεργασίες των προηγούμενων ετών, όπως για παράδειγμα με το Εθνικό Θέατρο, αναπτύσσει νέες συμπράξεις με σπουδαίους εκπροσώπους της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, όπως είναι ο Γιάννης Χαρούλης, ο Αιμίλιος Χειλάκης, οι Encardia. Παράλληλα, ενισχύεται με τον επετειακό χαρακτήρα των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. Επίσης, το 6ο Φεστιβάλ Δωδώνης εστιάζει και στην προσέλκυση του νεανικού κοινού και καινοτομεί, εντάσσοντας, για πρώτη φορά, μια πρωτότυπη καλλιτεχνική δράση που επαναπροσδιορίζει τη σχέση των θεατών με τον αρχαιολογικό χώρο, με τίτλο «picnic project».

Το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ

Ολόκληρο το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Δωδώνης έχει ως εξής:

• 21 Ιουνίου – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων Βοστώνης
• 27 Ιουλίου – Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης: Γιάννης Χαρούλης
• 30 Ιουλίου – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: Εθνικό Θέατρο, Μήδεια του Μποστ
• 1 Αυγούστου – Πηγές Αχέροντα (Σιστρούνι): Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη
• 4 Αυγούστου – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: Τα άνθη της καταστροφής, Επετειακή παράσταση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.
• 5 Αυγούστου – Λίμνη Βιρού (Πηγές Λούρου – Βουλιάστα): Encardia
• 6 Αυγούστου – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια
• 7 & 8 Αυγούστου – Αρχαίο Στάδιο Δωδώνης: «Picnic Project»
• 10 Αυγούστου – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, «Αριστοφάνης-Ηρώνδας: contra tempo»
• 12 Αυγούστου (Πανσέληνος) – Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης: Ορφέας Περίδης

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img