Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΜέχρι τις 11 Νοεμβρίου η υποβολή συμμετοχών στον 1ο διαγωνισμό Blue Growth...

Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου η υποβολή συμμετοχών στον 1ο διαγωνισμό Blue Growth – Patras!  

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αποδείχθηκε η ανταπόκριση νέων ερευνητών από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας, νέων επιχειρηματικών σχημάτων αλλά και απλών πολιτών που  επιθυμούν να καταθέσουν την καινοτόμα ιδέα τους στον 1ο Διαγωνισμό Blue Growth – Patras.
Πολλά ερωτήματα έφτασαν στους διοργανωτές μέσω email ζητώντας διεκρινίσεις και οδηγίες για την κατάρτηση μίας πλήρους πρότασης, με αποτέλεσμα να δοθεί μια παράταση 10 ημερών στη λήξη του διαγωνιστικού μέρους. Έτσι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις καινοτόμες προτάσεις τους στο [email protected]  με τίτλο “Υποβολή πρότασης για Bluegrowth 19/11” , έως τις 11 Νοεμβρίου.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας στη θαλάσσια οικονομία “BlueGrowth – Patras Competition” διοργανώνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας*, από τον ΕΣΥΝΕΔΕ και την Ομοσπονδία ΕΣΥΝΕ, σε συνεργασία με το δίκτυο της «Aephoria.net».

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες “γαλάζιας επιχειρηματικότητας”, έτσι ώστε να εξελιχθούν, να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Οι θεματικές ενότητες που εντάσσονται στο  Bluegrowth είναι οι εξής:

• Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών
•  Ενέργεια & Περιβάλλον/ Πράσινη Ναυσιπλοΐα
• Καινοτομία στον Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα- Αλιεία – Υδατοκαλλιέργειες
• Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός
• Θαλάσσιες μεταφορές
• Διαχείριση Υδάτινων πόρων

Thanks for reading Hellenic News of America

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος:
•  Υπό ίδρυση ή νεοφυείς επιχειρήσεις καινοτομικών προϊόντων ή υπηρεσιών.
• Καινοτομικές επιχειρήσεις με χρόνο ζωής μικρότερο των 3 ετών που αναζητούν χρηματοδότηση από επενδυτές.
• Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που να έχουν δυνατότητες επέκτασης στο εξωτερικό.
Όλες οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από το Advisory Board του Blue Growth. Οι επικρατέστερες ομάδες θα διαγωνιστούν ζωντανά σε κοινό και κριτές στο “BlueGrowth – Patras event” το Σάββατο 19  Νοεμβρίου 2016 στο Royal Theater.
Στην εκδήλωση θα προσκληθούν θεσμικοί φορείς, επιχειρηματίες, angel investors αλλά και ευρύ κοινό.
Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν πρόσβαση σε παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αξίας 5.000 ευρώ, πρόσβαση στους χώρους εργασίας και στην υποστήριξη του δικτύου της Αειφορίας και του Blue Growth (http://www.aephoria.net/, http://www.bluegrowth.gr/)
Η πρωτοποριακή αυτή διαδικασία που γίνεται με τη συνεργασία του «Aephoria.net»,  καθιερώνει πλέον την Πάτρα σε πρωταγωνιστή της θαλάσσιας καινοτομίας και δημιουργεί μια «δεξαμενή σκέψης» για καινοτόμες πρωτοβουλίες νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή απήχηση.

Ο ΕΣΥΝΕΔΕ:
Ο «Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας» (ΕΣΥΝΕΔΕ) αποτελεί σύνδεσμο-μέλος της «Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών» (ΟΕΣΥΝΕ), η οποία έχει ως σκοπό την προαγωγή της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσα από τις δράσεις των 9 επιμέρους τοπικών συνδέσμων της.
Η ΟΕΣΥΝΕ επιδιώκει το συνεχή διάλογο με Διεθνείς Οργανώσεις, Ευρωπαϊκούς Φορείς και Κυβερνητικές Αρχές για την απλοποίηση και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, την ευκολότερη πρόσβαση στην πληροφόρηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για θέματα ευρωπαϊκών πολιτικών και οδηγιών, καθώς και για πρακτικές που ωφελούν τη συνεργασία επιχειρηματιών διαφορετικής γενιάς.

Η «Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε.» (Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών) λειτουργεί στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2001 και είναι ο επίσημος οικοδεσπότης της Παγκόσμιας εβδομάδας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. (http://gr.gew.co/)

H Aephoria.net φιλοξενεί ένα πρόγραμμα εκκίνησης και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, με σκοπό την ανάδειξη της περιβαλλοντικής και κοινωνικής προστιθέμενης αξίας νέων προϊόντων και υπηρεσιών, στην ελληνική οικονομία.

*Global Entrepreneurship Week (GEW) http://genglobal.org/

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img