Μία βόλτα στην Τήνο

Καλώς ήρθατε στην Τήνο! Στο νησί της απλότητας της ζωής, της φύσης, των θαυματουργών εικόνων, του πλούτου της φυσικής ομορφιάς, των καλλιτεχνών, των ζωγράφων, των γλυπτών και των έργων τους, των περιστεριών, των μνημείων της ιστορίας.

Αν ψάχνετε για τουρισμό και πολυσύχναστες παραλίες, τότε αυτός ο προορισμός δεν είναι για εσάς. Η Τήνος είναι ένα γοητευτικό νησί για εκείνους που εκτιμούν τους παλιούς τρόπους και τον τρόπο ζωής των νησιωτών, τα αυθεντικά γραφικά χωριά που ελπίζει κανείς να βρει σε ένα ελληνικό νησί, και την απλή ελληνική κουζίνα.

Όταν φτάσετε στην πόλη της Τήνου, σίγουρα θα σκεφτείτε πως η προηγούμενη παράγραφος αναφέρεται σε ένα άλλο νησί των Κυκλάδων, και πως έχουμε κάνει λάθος στο κείμενό μας. Να είστε βέβαιοι, όμως, ότι η κίνηση και η φασαρία της πόλης δεν ισχύει για το υπόλοιπο του νησιού!

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα Σαββατοκύριακα, η πόλη σφύζει από δραστηριότητες, κυρίως λόγω των ελληνικών επισκεπτών που θέλουν να αφήσουν φόρο τιμής στην Παναγία, στην περίφημη εκκλησία της Παναγίας. Δυστυχώς πολλοί από αυτούς, δεν έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν το υπόλοιπο νησί, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες για την Εκκλησία μένουν μόνο λίγες ώρες ή μόνο για μία νύχτα.

Εάν σχεδιάζετε να κάνετε ένα ταξίδι στην Τήνο, η ιδιαίτερη ομορφιά του νησιού θα σας μαγέψει.

 

 

source: post4life.gr