Μία φαντασμαγορική Εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών προκειμένου να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, αλλά και για να τιμήσει τους φορείς του Ελληνικού Αθλητισμού και τους οργανισμούς που στηρίζουν τις δράσεις του και αποτελούν τους συνοδοιπόρους του για την προαγωγή του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας. Ακόμη τιμήθηκαν και οι νέοι σε ηλικία αλλά τεράστιοι σε αξία αθλητές που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού και της κοινωνίας μας γενικότερα.

Το παρόν έδωσαν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών καθώς και πλήθος εμβληματικών Ολυμπιονικών των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη λάμψη στην εκδήλωση με την παρουσία τους, ενώ χαιρετισμούς έκαναν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη φάση της εκδήλωσης, μετά τον καθιερωμένο χαιρετισμό της Προέδρου του ΣΕΟ και Αργυρής Ολυμπιονίκη της Υδατοσφαίρισης κας Βούλας Κοζομπόλη, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών τίμησε για την στήριξή τους στις δράσεις αλλά και για προσφορά τους στον Αθλητισμό και την Διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών τους ακόλουθους Οργανισμούς:

Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Διεθνής και Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης-Protergeia, το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων, το Αθλητικό Κέντρο Ενόπλων Δυνάμεων, το Nοσοκομείο Metropolitan, η εταιρεία Οsteostrong και φυσικά ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης-ΠΟΙΑΘ που φιλοξένησε την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του.

Κατόπιν τιμήθηκαν οι Νέοι Αθλητές και οι Εθνικές Ομάδες που με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους τίμησαν την χώρα στις διεθνείς διοργανώσεις για το 2018, αφήνοντας σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του συμβολισμού για την συνέχεια του Ελληνικού Αθλητισμού, οι παραπάνω αθλητές βραβεύτηκαν από εμβληματικές φυσιογνωμίες περασμένων ετών δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο μία νοητή γέφυρα μεταξύ του ένδοξου παρελθόντος με το δυναμικό παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον. (Η αναλυτική λίστα των βραβευθέντων αθλητών παρατίθεται παρακάτω)

Δωροθέτες των 10 κληρώσεων κατά την διαδικασία της κοπής της Πίτας που ακολούθησε ήταν οι εταιρίες Οsterostrong, Welldent, Vivify, Faspa και ο συγγραφέας-ιστορικός Ιωάννη Θωμάκος.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσίαση του προγράμματος «Αθλητικός Προσανατολισμός» που έχει εκπονήσει από το 2013 ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών μέσω του οποίου οι μαθητές των Δημοτικών και Γυμνάσιων Σχολείων της χώρας έρχονται σε επαφή με τα Ολυμπιακά Αθλήματα, μέσω μίας βιωματικής και παιγνιώδους διαδικασίας, με τους Ολυμπιονίκες μας, να τους παρουσιάζουν την ιστορία και τα μυστικά τους. Από το 2018 το πρόγραμμα εξελίχθηκε και ξεκινώντας από τους Φούρνους Ικαρίας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στις Ακριτικές Περιοχές αυτής. Πολύτιμος αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια είναι η ΚΕΔΕ με τον Πρόεδρό του κ. Γιώργο Πατούλη να παραλαμβάνει την σχετική πλακέτα ως ένδειξη ευχαριστίας για την υποστήριξη της Ένωσης.