By Aphrodite Kotrotsios, Publisher, Hellenic News of America

 

 

Γνωρίστε την Αναστασία Ζάννη, μια φημισμένη κλασική τραγουδίστρια από την Ελλάδα. Έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και έχει τραγουδήσει μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους. Μου μίλησε για τις επιλογές της σχετικά με την καριέρα της και για ό, τι την ενέπνευσε να κάνει ό, τι αυτό που αγαπά.

ΑΚ: Ποια ήταν η ενεργός δύναμη που σας έκανε να ασχοληθείτε με την μουσική και τι σας δίνει δύναμη να συνεχίσετε με τέτοια επιτυχία;

Anastasia Zannis with Former President of the United States of America, Bill Clinton.

AZ: Η αγάπη μου για την μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή, 5 χρόνων, που ξεκίνησα μαθήματα πιάνου, κ ονειρευόμουν συχνά κρυμμενη στην ντουλάπα στο παιδικό μου δωμάτιο , ότι τραγουδάω με καλλιτέχνες που θαύμαζα όπως η Barbara Streisand, Billy Holi- day. Μετά ασχολήθηκα πολύ με τον αθλητισμό με συμμετοχες στην εθνική ομάδα στο τέννις. Από τον αθλητισμό έμαθα να μην εγκαταλείπω ποτέ, να συνεχίζω ξεπερνώντας τις δυσκολίες. Και έτσι αποφάσισα να ακολουθήσω το όνειρο μου , το τραγούδι.

AK: Ποιες είναι οι μουσικές σας καταβολές και πως αυτές διαμόρφωσαν την “προσωπικότητα” της μουσικής σας;

AZ: Ο πατέρας μου λειτούργησε καταλυτικά σε εμένα, σαν παραγωγός και διάλεγε τις μουσικές που θα άκουγα , κλασική μουσική , όπερα και φυσικά η Τζαζζ. Στο σπίτι ακούγαμε τα τραγούδια του Φρανκ Σινάτρα και Nat King Call. Πήρα δίπλωμα στην όπερα με άριστα και αντί για μπράβο μου είπε , ποιο είναι το επόμενο σου βήμα; Μεγαλώνοντας οι συνεργασίες μου, με έφεραν κοντά στα τραγούδια του Μ. Χατζηδάκι κ Μ.Θεοδωρακη, κ φυσικά στους Έλληνες ποιητές. Έτσι έφτιαξα μια συναυλία «Μια φωνή ταξιδεύει στον κόσμο» και τραγούδησα στην Ιαπωνία – Κορέα – Βουκουρεστι, Γερμανία, Ρώμη και φυσικά στην Αμερική.

AK: Τι σημαίνει για εσάς η Αμερική και πως αυτή επηρεάζει την τέχνη που δημιουργείτε;

Anastasia Zannis.

AZ: Η Αμερική είναι για μένα κάτι πολύ σημαντικό. Μου έφερε την συναυλία μου στο Carnegie Hall αυτό το ιστορικό θέατρο. Έχω ζήσει συγκινητικές στιγμές. Η ομογένεια με αγκάλιασε και τους ευχαριστώ πολύ. Οι Ελληνες της Διασπορας με επέλεξαν να τραγουδήσω σε τόσα σημαντικά γεγονότα με στόχο την προβολή της Ελλάδας. Η συμμετοχή μου να ανοίξω την παρέλαση στην 5 Λεωφόρο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ήταν πολύ τιμητική. Επίσης στο Los Angeles στα Special Olympics παρουσίασα τη συναυλία μου.

Φέτος τραγούδησα καλεσμένη από τους ΑΧΕΠΑ στην βράβευση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Κορυφαίες στιγμες όταν τραγούδησα προς τιμήν του Π. Π. ΗΠΑ Μπιλλ Κλίντον. Επισης στα Ηνωμένες Έθνη για τα παιδια της Αφρικής. Γνώρισα προσωπικότητες όπως ο Ρομπερτ ντε Νιρο, Ο Τονι Μπένετ . Απίστευτο. Τη Νέα Υόρκη, την Αμερική την αγαπώ, και ταυτόχρονα πάντα στην καρδιά μου έχω την Ελλάδα.

AK: Έχετε συνδέσει την κουλτούρα της αμερικανικής μουσικής με την παραδοσιακή μουσικής της Ελλάδας;

With Greek composer, Mikis Theodorakis.

AZ: Προσπαθώ να ενώνω τα ήδη μουσικής, και τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια. Με τους ξένους μουσικούς στη Νέα Υόρκη διασκεδάσαμε Ελληνικά τραγούδια. Επίσης παιζουμε τα τραγούδια του Χατζιδάκι κ Θεοδωράκη που έχουν διασκευαστεί στα αγγλικά με σύγχρονες ενορχηστρώσεις.

AK: Πως νιώθει ένας καλλιτέχνης μετά από κάθε παράσταση;

AZ: Μετά από κάθε παράσταση νιώθω ένα αίσθημα πληρότητας. Νιωθω χαρούμενη που βρήκα το Θαρος να εκτεθώ για άλλη μια φορά και να, ακολουθήσω αυτό που αγαπώ. Είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα που δεν μοιάζει με άλλο.

AK: Μια ευχή για την καινούρια χρονιά;

AZ: Για τη νέα δέκαετια και τη νέα χρόνια 2020, εύχομαι να είμαστε όλοι αγαπημένοι, οι Έλληνες ενωμένοι και τα καλύτερα έρχονται.