Monday, April 15, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟι Κόρες της Πηνελόπης τιμούν την Shelley Berkley και την Dina Titus...

Οι Κόρες της Πηνελόπης τιμούν την Shelley Berkley και την Dina Titus με τα μεγαλύτερα βραβεία τους για το 2012

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

 

 

 

voa_revised

 

Thanks for reading Hellenic News of America

ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 
Γιώργος Μπίστης
29.08.2012

 


Η Σέλεη Μπέρκλεη εκτίει τώρα την έβδομη θητεία της στην Αμερική Βουλή στην οποία εκπροσωπεί την 1η Εκλογική Περιφέρεια της Νεβάδα από το 1999. Είναι το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που πήγε σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο από όπου και πήρε δικηγορικό δίπλωμα το 1976. Η καταγωγή της είναι από την εβραϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης, όπου έζησε η οικογένεια της γιαγιάς της, από το σόι της μητέρας της. Η ομογενής βουλευτής είναι σθεναρός υποστηρικτής των ελληνοαμερικανικών θεμάτων στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η τέως βουλευτής Κωνσταντίνα Τάϊτους αφιέρωσε ολόκληρη την επαγγελματική ζωή της στην εκπαίδευση και στην υπηρεσία του κοινού οφέλους. Δίδαξε ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, στο Λας Βέγκας επί 34 χρόνια μέχρι και την συνταξιοδότησή της το 2011. Παράλληλα ήταν εκλεγμένη εκπρόσωπος των πολιτών της 7ης Εκλογικής Περιφέρειας της Νεβάδα στην Πολιτειακή Γερουσία επί 20 χρόνια. Μάλιστα στην περίοδο από το 1993 μέχρι το 2008 διετέλεσε και ηγέτης της δημοκρατικής μειοψηφίας στο ίδιο πολιτειακό νομοθετικό σώμα. Κατόπιν εξελέγη στο Αμερικανικό Κογκρέσο όπου εκπροσώπησε τους ψηφοφόρους της 3ης Εκλογικής Περιφέρειας της Νεβάδα στην διετία από 2008 μέχρι 2010.

Με υπερηφάνεια για την Ελληνική κληρονομιά της η Ντίνα έχει επισκεφθεί την Αθήνα, τα Μετέωρα, τους Δελφούς και πολλά από τα όμορφα Ελληνικά νησιά. Οι επισκέψεις της αυτές, όπως λέει η ίδια, της έδωσαν την δυνατότητα να κατανοήσει καλύτερα τα αρχαία μνημεία της χώρας, τα μουσεία της αλλά και την υπέροχη κουζίνα της. Η Ντίνα έχει προβάλει με ενθουσιασμό τις αρχές του Ελληνισμού τόσο στην αίθουσα της διδασκαλίας όσο και κατά την θητεία της σε αιρετά αξιώματα.


Το βραβείο Salute to Women αποτελεί την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση που απονέμει η οργάνωση Κόρες της Πηνελόπης. Με το βραβείο αυτό έχουν τιμηθεί στο παρελθόν η Γερουσιαστής Ολυμπία Σνόου (Olympia Snowe), η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλοτε ηθοποιός του σινεμά Σίρλεη Τέμπλ (Shirley Temple Black), η τέως Πρώτη Κυρία της Αμερικής Μπέτι Φόρντ (Lady Betty Ford), η Πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσιγκτον και νυν Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, η τέως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος και πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, η τέως Υφυπουργός Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρμπαρα Σπυρίδωνος Πόπ (Barbara Spyridon Pope), η τέως τηλεπαρουσιάστρια του δικτύου CBS, Θάλεια Ασούρα (Thalia Assuras) και η φιλάνθρωπος Χριστίνα Γουώρνκι (Christine Warnke), μεταξύ άλλων. 

Οι Κόρες της Πηνελόπης ιδρύθηκαν το 1929 με στόχο να προωθήσουν αρχές του Ελληνισμού όπως η εκπαίδευση, η φιλανθρωπία, η κοινωνική υπευθυνότητα και η οικογένεια. Είναι η πρώτη οργάνωση γυναικών του είδους της στις Ηνωμένες Πολιτείες και απαρτίζει τον γυναικείο κλάδο της μεγάλης ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img