Tuesday, July 16, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟ Γ. Γεράρδος κατέκτησε τον τίτλο του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» για...

Ο Γ. Γεράρδος κατέκτησε τον τίτλο του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» για το 2021

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Ο Γιώργος Γεράρδος, ιδρυτής και πρόεδρος ΔΣ της ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS κατέκτησε τον τίτλο του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» για το 2021, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΥ Ελλάδος. Στο πλαίσιο της τελετής απονομής που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, βραβεύθηκαν, επίσης, οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών του διαγωνισμού, μετά από απόφαση της ανεξάρτητης εννεαμελούς Κριτικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Βασίλειου Κάτσου, προέδρου και Συνιδρυτή της VNK Capital και Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς» 2008.

Ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021 και οι υπόλοιποι νικητές του διαγωνισμού, παρουσιάστηκαν, επίσης, και σε Συνέντευξη Τύπου παρουσία του προέδρου της Κριτικής Επιτροπής, καθώς και του κ. Γιώργου Τερζή, ανώτερου διευθυντή Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας της Alpha Bank, Platinum χορηγού του διαγωνισμού.

Οι νικητές των επιμέρους κατηγοριών είναι:

«Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας» και νικητής του βραβείου Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2021, ο κος Γεώργιος Γεράρδος, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ., ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.

«Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», ο κος Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος, ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε.

Thanks for reading Hellenic News of America

«Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», ο κος Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO & Co-Founder, BLUEGROUND

«Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας», ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Παράλληλα, και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα, απονεμήθηκε τιμητική «Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικής Προσφοράς», στον κ. Ελευθέριο Σαΐτη, Ιδρυτή και Πρόεδρο των εταιρειών, Kronos, Intercomm Foods και Agrophoenix, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική επιχειρηματική του πορεία και τη συνεισφορά του στην εθνική οικονομία.

Ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021

Ο κος Γεώργιος Γεράρδος της ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό στο Μόντε Κάρλο τον Ιούνιο του 2022, όπου, μαζί με τους νικητές του αντίστοιχου εθνικού βραβείου από 60 περίπου χώρες, θα διαγωνιστεί για τον τίτλο ΕΥ World Entrepreneur Of The Year™ 2022.

Με αφορμή την τελετή απονομής, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Στην ΕΥ, δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η περαιτέρω ανάπτυξη και ο μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούν παρά να στηριχθούν στην υγιή επιχειρηματικότητα. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναδείξουμε και να στηρίξουμε τους επιχειρηματίες εκείνους που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ο διαγωνισμός του Έλληνα «Επιχειρηματία της Χρονιάς», αποσκοπεί να τιμήσει τους ανθρώπους, οι οποίοι με τις πράξεις τους και τα επιτεύγματά τους έχουν αποδείξει ότι αξίζει να παλεύεις για ένα καλύτερο αύριο, και ότι μπορείς να δημιουργήσεις αξία για όλους, παρά τις αντιξοότητες, τα εμπόδια και τις προκλήσεις».

Ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κος Βασίλειος Κάτσος, αφού ευχαρίστησε την ΕΥ για την άρτια διοργάνωση του διαγωνισμού, τόνισε: «Ο θεσμός των βραβείων της ΕΥ είναι μια γιορτή για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Απόδειξη ότι, ακόμα και μέσα από τις πιο αντίξοες και απρόβλεπτες συνθήκες τα τελευταία 12 χρόνια, έχει το σθένος να αντιστέκεται, να δημιουργεί και να μεγαλουργεί».

Ο Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021, και νικητής της κατηγορίας «Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας», κος Γεώργιος Γεράρδος, παραλαμβάνοντας το βραβείο του, δήλωσε: «Αυτό το βραβείο, είναι ένα χτύπημα στην πλάτη. Είναι μια ενθάρρυνση που τη χρειαζόμαστε όλοι. Ειδικά εμείς που έχουμε διαβεί έναν δύσκολο δρόμο και που θέλουμε να συνεχίσουμε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας και να φέρουμε ακόμη πιο σημαντικά αποτελέσματα».

Ο κος Γεώργιος Μυλωνάς, νικητής της κατηγορίας «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», σχολίασε σχετικά: «Βιωματικά έμαθα ότι τις κρίσεις – εκτός ίσως από την υγεία – απλώς τις διαχειρίζεσαι, ήρεμα και με καθαρό μυαλό. Δεν τις αφήνεις να σε διαλύσουν».

Ο νικητής της κατηγορίας «Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας», κος Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, είπε: «Ελπίζω αυτό το βραβείο και η πορεία μας να εμπνεύσει και άλλους επιχειρηματίες ότι μπορούν να ηγηθούν παγκοσμίως στον τομέα τους, ακόμα και αν ξεκινήσουν από μικρότερες αγορές όπως αυτή της Ελλάδας».

Ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, νικητής της κατηγορίας «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας», δήλωσε σχετικά: «Στον όμιλό μας η καινοτομία, η ιατρική πρωτοπορία, η συνεχής επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής, στην έρευνα και την ανάπτυξη, είναι αναπόσπαστο μέρος του DNA μας, της πυξίδας μας και της στρατηγικής μας».

Ο τιμώμενος με την τιμητική «Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικής Προσφοράς», κος Ελευθέριος Σαΐτης, δήλωσε: «Προτρέπω τους νέους να πιστέψουν στο μεγαλείο της ανθρώπινης δύναμης και θέλησης, και στην ομαδικότητα, έχοντας ως πυξίδα τη λογική, την ενσυναίσθηση, το μέτρο και την ανθρωπιά».

Β. Ψάλτης στην τελετή απονομής «Ο Επιχειρηματίας της χρονιάς 2021»: «Με τη βράβευση του Ε. Σαΐτη για τη συνολική επιχειρηματική του προσφορά, τιμούμε την πίστη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδα μας»

Στην τελετή βράβευσης του διαγωνισμού της EY «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021 συμμετείχε ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, ως μέλος της ανεξάρτητης εννεαμελούς κριτικής επιτροπής για την ανάδειξη των νικητών, ενώ, απένειμε επίσης, στον Ελευθέριο Σαΐτη, Ιδρυτή και Πρόεδρο των εταιρειών Kronos, Intercomm Foods, Agrophoenix, την τιμητική «Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικής Προσφοράς».

Στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την απονομή του βραβείου στον κ. Σαΐτη, ο κ. Ψάλτης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που απονέμεται αυτή η ειδική τιμητική Διάκριση.

Και όχι τυχαία, καθώς σήμερα, στο πρόσωπο του κ. Σαΐτη, δεν τιμούμε απλώς μία λαμπρή επιχειρηματική διαδρομή. Τιμούμε τη διορατικότητα και την εξωστρέφεια, τιμούμε τη βούληση για συνεχή εξέλιξη, αναγνωρίζοντας πως η στασιμότητα είναι η αρχή του τέλους μίας επιχείρησης, τιμούμε τη δύναμη να αναγνωρίζεις λάθη και να τα αξιοποιείς ως διδάγματα για νέα επιχειρηματικά σχέδια, τιμούμε την πίστη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πατρίδας μας και την εργώδη προσπάθεια να αναδειχθούν τα προϊόντα της ελληνικής γης σε όλο τον κόσμο».

Ο CEO του Ομίλου Alpha Bank αναφέρθηκε και στην προσωπική σχέση και τη συνεργασία του με τον κ. Σαΐτη, καθώς και στις «πλούσιες σε διδάγματα» συζητήσεις του μαζί του, για τη «συναρπαστική προσωπική και επαγγελματική του διαδρομή» και «την αξία της ομάδας, την ενσυναίσθηση, το σεβασμό προς συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζομένους».

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Ψάλτης τόνισε: «Είμαι βέβαιος πως σήμερα, μαζί μας, τον Ελευθέριο Σαΐτη τιμούν όλοι όσοι συνεργάστηκαν και δούλεψαν μαζί του όλες αυτές τις δεκαετίες».

Platinum Χορηγός η Alpha Bank στον διαγωνισμό της EY Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2021

Τον φετινό διαγωνισμό «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς» στήριξε ως Platimun Χορηγός η Alpha Bank, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας της με την ΕΥ. Ο διαγωνισμός, διοργανώνεται στην Ελλάδα για όγδοη φορά από την ΕΥ, με στόχο να αναδείξει την επιχειρηματική αριστεία και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Σε διεθνές επίπεδο, ο θεσμός ΕΥ Entrepreneur Of The YearTM, με συμμετοχές καταξιωμένων επιχειρηματιών από περισσότερες από 145 πόλεις και 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, αποτελεί ένα από τα κορυφαία επιχειρηματικά βραβεία παγκοσμίως, έχοντας αναδείξει, κατά τα 30 χρόνια της ιστορίας του, προσωπικότητες που άφησαν ισχυρό αποτύπωμα στο παγκόσμιο επιχειρείν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img