Saturday, July 13, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΟ 10χρονος Μιχάλης με την τετραπληγία που συγκίνησε στο Μαραθώνιο

Ο 10χρονος Μιχάλης με την τετραπληγία που συγκίνησε στο Μαραθώνιο

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Της Μαρίας Ζούγρα

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, που έλαβε χώρα την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, πραγματοποιήθηκε η δράση «φτάσε εκεί που δεν μπορείς», με μπροστάρη τον 10χρονο Μιχάλη Καντή. Μαζί του έτρεξαν η μητέρα του Μαριέττα, ο πατέρας του Γιώργος, o αδελφός του Φώτης, οι θεραπευτές και δάσκαλοί του. Ήταν η δεύτερη φορά που πραγματοποιήθηκε αυτήν την δράση. Η πρώτη ήταν το 2019, στον Μαραθώνιο στην Αθήνα.

– Για ποιο λόγο συμμετείχατε εσείς κ. Καντή και κυρίως ο Μιχάλης στον Μαραθώνιο Ρόδου; Θέλατε να περάσετε κάποιο μήνυμα;

«Ο Μιχάλης μας παρακίνησε για αυτή τη 2η συμμετοχή, γυρνώντας μια μέρα από το σχολείο, όπου είχε δει τη διαφημιστική αφίσα του Μαραθωνίου. Φτιάξαμε λοιπόν, μια ομάδα, αποτελούμενη από τη μαμά μας, Μαριέττα, τον αδελφό του Μιχάλη, Φώτη, εμένα, τους θεραπευτές και τους δασκάλους του και με κεντρικό μας ήρωα το Μιχάλη ξεκινήσαμε το Μαραθώνιο. Στα μπλουζάκια που φορούσε η ομάδα έγραφε: «Τρέχω με το Μιχάλη για τα παιδιά με κινητικές αναπηρίες και τις μητέρες τους», αφού πίσω από αυτά τα παιδιά, βρίσκονται οι μητέρες τους, οι οποίες είναι ταγμένες από Τον Θεό στο να εξυπηρετούν τα παιδιά τους νυχθημερόν, αφού τα ίδια δυστυχώς δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Στην συντριπτική πλειοψηφία τους, οι μητέρες αυτές δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον εργασιακό βίο με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τις ίδιες, δηλαδή όσον αφορά στην ασφάλιση και την συνταξιοδότησή τους, αλλά και για τις οικογένειες τους, αφού δεν μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά, ούσες άνεργες, στα έξοδα της οικογένειας, τα οποία θα πρέπει να σημειώσουμε πως είναι σημαντικά, περισσότερα από πολλές άλλες κοινωνικές ομάδες, αν όχι από όλες».

Φωτογραφία: Γιώργος Καντής

– Τι σας είπε ο Μιχάλης μόλις τερμάτισε;

Thanks for reading Hellenic News of America

«Στον τερματισμό ο Μιχάλης πήρε το μικρόφωνο από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης και περιχαρής, παρά την κούραση, ευχαρίστησε τον κόσμο, που βρισκόταν εκεί και μας χειροκροτούσε, υποσχόμενος πως με την βοήθεια Του Θεού, θα είμαστε και του χρόνου εκεί, πάντα μεταδίδοντας κοινωνικά μηνύματα, προσπαθώντας να φτάσουμε εκεί που δεν μπορούμε».

– Πώς είναι να μεγαλώνετε ένα παιδί με κινητικές αναπηρίες;

«Το να μεγαλώνεις παιδί με αναπηρία, είναι μια αποστολή από Τον Θεό. Χωρίς να κρίνω κανένα, δεν έχεις δικαίωμα να λιγοψυχήσεις. Προσαρμόζεις όλο σου το”είναι” σε αυτήν την αποστολή, ακροβατώντας συνεχώς μεταξύ ψυχολογικών μεταπτώσεων και προσπαθώντας, στο μετρό του δυνατού, να μην επηρεάζεται η εκπλήρωση των υπολοίπων υποχρεώσεων σου στη ζωή».

Φωτογραφία: Γιώργος Καντής

– Γιατί ταξιδέψετε το 2019 από τη Ρόδο για να παρακολουθήσετε την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση; Πώς φάνηκε στο Μιχάλη η γνωριμία με τον πρωθυπουργό;

«Ο πρωθυπουργός είναι ο Θεός του Μιχάλη, επί της Γης. Πιστεύω πως υπάρχει κάτι μαγικό μεταξύ τους, που μόνο οι δύο τους ξέρουν. Γνωριστήκαμε στις 07/03/2018, όταν είχε έρθει στην Ρόδο για την επέτειο της Ενσωμάτωσης και έκτοτε έχουμε βρεθεί πολλές φορές, μια εκ των οποίων ήταν στις 17/07/2019, όταν μας είχε καλέσει στη Βουλή, την ημέρα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Έχουμε βρεθεί και στην Ρόδο και στο Μαξίμου και τυχαία στο καράβι της γραμμής για Τήνο, όπου ο πρωθυπουργός πήγαινε με τη σύζυγό του να προσκυνήσουν Την Παναγία και, όταν μας είδε στο καράβι, ήρθε αμέσως στην παρέα μας».

Φωτογραφία: Γιώργος Καντής

 

Φωτογραφία: Γιώργος Καντής

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img