Saturday, July 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΠέντε επιχειρηματίες αναφέρονται στην κρίση, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του επιχειρείν

Πέντε επιχειρηματίες αναφέρονται στην κρίση, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του επιχειρείν

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Η δυναμική της ελληνικής επιχειρηματικότητας που έχει την ικανότητα να ξεπερνά διαδοχικές κρίσεις και να μεγεθύνεται ακόμη περισσότερο, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αναδείχθηκε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της ανάδειξης του Επιχειρηματία της Χρονιάς που διοργάνωσε η EY Ελλάδος.

Στο φετινό διαγωνισμό βραβεύθηκαν ο ιδρυτής και πρόεδρος του δ.σ. της Πλαίσιο Computers Γιώργος Γεράρδος ως Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας και ως Επιχειρηματίας της Χρονιάς για το 2021, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΛΟΥΜΥΛ, Γεώργιος Μυλωνάς ως Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας, ο CEO & Co-Founder της Blueground, Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου ως Δυναμικά Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Γ.Αποστολόπουλος ως Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού στην Ελλάδα, απονεμήθηκε τιμητική Διάκριση Συνολικής Επιχειρηματικότητας Προσφοράς στον ιδρυτή και πρόεδρο των εταιρειών Kronos, Intercomm Foods και Agrophoenix, Ελευθέριο Σαΐτη.

Ο Γιώργος Γεράρδος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι κάθε κρίση έχει τις δικές της ευκαιρίες, επισημαίνοντας ότι «η δουλειά μας είναι να κινούμαστε σε έναν κόσμο που δεν είναι αγγελικά πλασμένος και να βλέπουμε τις όποιες συνθήκες με ένα άλλο μάτι, έξω από το… κουτί». Ερωτηθείς για τα ορόσημα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορική διαδρομή της ”Πλαίσιο”, είπε ότι στην περίοδο των 52 χρόνων που δραστηριοποιείται η εταιρεία, παρακολουθεί συνέχεια την αγορά και προσαρμόζεται ανάλογα με τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται. Ανέφερε ως σημαντικές στιγμές, την εισαγωγή της σύγχρονης τεχνολογίας το 1985 με τις παιχνιδομηχανές και τους προσωπικούς υπολογιστές, καθώς και την εξυπηρέτηση του κοινού μέσω καταλόγων αλλά και το σημαντικό ορόσημο των logistics. Επισήμανε ότι σύντονα θα γίνουν ανακοινώσεις από την Πλαίσιο για νέες επενδύσεις στο τομέα του last mile delivery. Η μεγάλη προοπτική και πρόκληση είναι να παραδίδεις το προϊόν στον καταναλωτή, εκεί που το θέλει, την ώρα που το θέλει, τόνισε ο κ. Γεράρδος.

Ο πρόεδρος της εννεαμελούς Κριτικής Επιτροπής του Βραβείου, Βασίλειος Κάτσος, συνιδρυτής της VNK Capital, επισήμανε πως θεσμός των βραβείων της ΕΥ είναι μια γιορτή για την ελληνική επιχειρηματικότητα καθώς μέσα από αυτό το θεσμό αναδεικνύεται η δυναμική και η αντοχή των ελληνικών επιχειρήσεων και των Ελλήνων επιχειρηματιών να συνεχίζουν να επιχειρούν υγιώς και ηθικώς. Έχουμε επιχειρήσεις με ωριμότητα και ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα, είπε.

Ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επισήμανε ότι το περιορισμένο μέγεθος της εγχώριας αγοράς, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο εξωστρέφειας για μια επιχείρηση, με αποτέλεσμα μια πρόκληση να μετατραπεί σε ευκαιρία επέκτασης στις διεθνείς αγορές, όπως ακριβώς έκανε η blueground, που επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητες σε νέες αγορές, εξακολουθώντας να δίνει μεγάλη έμφαση και στην Ελλάδα. Η Blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο του real estate και της τεχνολογίας (prop-tech), η οποία ξεκίνησε από λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα και πλέον έχει διεθνή παρουσία σε χώρες όπως ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, ανακοίνωσε πέρυσι ότι συγκέντρωσε 180 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση. Η Blueground έχει αθροιστικά συγκεντρώσει 258 εκατ. δολάρια από την ίδρυσή της το 2013 -το υψηλότερο ποσό χρηματοδότησης που έχει συγκεντρώσει ελληνική start-up.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, μέσω βίντεο, ανέφερε ότι πως το βραβείο Πρωτοπορίας της ΕΥ αποτελεί μία υψηλού συμβολισμού διπλή αναγνώριση, τόσο προσωπική, για την προσπάθεια και το έργο του, που πάντα έχει σαν βασικό άξονα την προσφορά και την πρωτοπορία, όσο και συνολικά του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Η καινοτομία, η ιατρική πρωτοπορία, η συνεχής επένδυση σε τεχνολογίες αιχμής, στην έρευνα και την ανάπτυξη είναι αναπόσπαστα κομμάτια του DNA του Ομίλου, αλλά και σε κορυφαίο ανθρώπινο δυναμικό, ιατρικό ερευνητικό και διοικητικό που έχει ως αιχμή του το brain gain. Επενδύουμε στον στοχευμένο επαναπατρισμό ταλέντου από κορυφαία πανεπιστήμια και νοσοκομεία του εξωτερικού, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στην Ελλάδα και στους ασθενείς μας υπηρεσίες, θεραπείες και λύσεις αντίστοιχες με την εμπειρία των καλύτερων νοσηλευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Ο Ελευθέριος Σαΐτης έδωσε έμφαση στη σημασία της ομαδικότητας και της υγιούς επιχειρηματικότητα που αποτελούν αξίες που πρέπει πάντοτε να διέπουν τις επιχειρήσεις, καθώς από αυτές μπορούν να προκύψουν μόνο οφέλη για την αγορά. Όπως χαρακτηριστικά είπε «άλλο δημιουργία και άλλο απληστία». «Είναι πολύ σημαντικό το υγιές επιχειρηματικό μεταποιητικό κομμάτι να συνεργαστεί με το υγιές πρωτογενές κομμάτι. Είναι υποχρέωση όλων των εταιρειών που εμπλέκονται με τον αγροδιατροφικό τομέα να βγάλουν μπροστά το υγιές επιχειρηματικό κομμάτι, να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τους παραγωγούς» σημείωσε.

Ο κ. Μυλωνάς ερωτηθείς για τις διαχρονικές προκλήσεις του επιχειρείν αναφέρθηκε στον ρόλο της ελλιπούς παιδείας, την έλλειψη κανόνων και προδιαγραφών και στην ανάγκη τήρησης τους. Μια χώρα οφείλει να προετοιμάζει το επιχειρείν της να ανταγωνιστεί διεθνώς τους αντίστοιχους επιχειρηματίες. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τεθούν υψηλά στάνταρ, κάτι που αποτελεί μεγάλη πρόκληση, για την Ελλάδα, προσέθεσε.

Σε χαιρετισμό του στην συνέντευξη τύπου ο Γιώργος Τερζής, ανώτερος διευθυντής Μάρκετινγκ και Εταιρικής Επικοινωνίας της Alpha Bank (platinum χορηγού του διαγωνισμού) αναφέρθηκε στα βασικά χαρακτηριστικά των ελληνικών επιχειρήσεων, όπως εξωστρέφεια, ανθεκτικότητα, τόλμη, αίσθηση της ευθύνης έναντι των εργαζομένων και της κοινωνίας. Επισήμανε ότι αποτελεί τιμή για την Alpha Bank να συνεργάζεται διαχρονικά και να βρίσκεται κοντά στο ελληνικό επιχειρείν, προσθέτοντας ότι η Τράπεζα θα παραμείνει με αποφασιστικότητα τόσο στο πλευρό των επιχειρήσεων όσων και της καθημερινότητας όλων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img