Thursday, March 28, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
CommunityBusinessΣαράντα πολίτες βρήκαν εργασία στους πρώτους μήνες λειτουργίας του                                                                                                                                                           ...

Σαράντα πολίτες βρήκαν εργασία στους πρώτους μήνες λειτουργίας του                                                                                                                                                            Job Center  

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Πρόκειται για το πρώτο Κέντρο Επανένταξης στην εργασία που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της British American Tobacco Hellas

και στην Αθήνα λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Μέσα στους πρώτους μήνες λειτουργίας του Job Center, περίπου 40 άνθρωποι βρήκαν εργασία στηριζόμενοι από το πρόγραμμα του πρώτου ολοκληρωμένου Κέντρου Επανένταξης στην εργασία που λειτουργεί με βάση διεθνή πρότυπα από τις αρχές του χρόνου στην Αθήνα και αποτελεί ένα νέο εργαλείο στη μάχη κατά της ανεργίας. Το Job Center απαντάει στα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση, με στόχο την επανένταξη στην αγορά εργασίας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στον τομέα της απασχόλησης της British American Tobacco Hellas και στην Αθήνα λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων στο κέντρο της πόλης για τους πολίτες που προτείνονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Job Center έχει ως σκοπό την ενδυνάμωση και υποστήριξη των ανθρώπων σε ανάγκη, στη διαχείριση της μετάβασης κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας ως και την επαγγελματική αποκατάστασή τους. Ειδικοί σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και Ψυχολογίας αναλαμβάνουν την εκπαίδευσή τους στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας και στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και την πρακτική υποστήριξή τους κατά την αναζήτηση εργασίας με την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής και δικτύωσης με πιθανούς εργοδότες (επιχειρήσεις, φορείς κ.λπ.). Το Κέντρο ξεκίνησε με τους ανθρώπους που διαμένουν στις Κοινωνικές Κατοικίες του Δήμου Αθηναίων και σύντομα, λόγω της τεράστιας ζήτησης που υπήρξε και της επιτυχημένης πορείας του, επεκτάθηκε και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που είχαν προσφύγει στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Στη λειτουργία του συμβάλλουν και εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas.

Thanks for reading Hellenic News of America

«Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα ξεπερνούν κάθε προσδοκία τόσο λόγω του μεγέθους και των πολλών διαστάσεων που έχει το πρόβλημα της ανεργίας, όσο και επειδή οι ωφελούμενοι του Job Center ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς έχουν μείνει χρόνια εκτός αγοράς εργασίας λόγω κάποιου πολύ σημαντικού γεγονότος που επηρέασε δραματικά την ζωή τους. Η ανεύρεση εργασίας σε αυτούς τους ανθρώπους αποκτάει επιπλέον αξία αφού δεν τους δίνει μόνο δυνατότητα απασχόλησης, αλλά τους βοηθάει να σταθούν ξανά στα πόδια τους κάνοντας μια νέα αρχή», αναφέρει ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco Hellas, κ. Στέφανος Διανέλλος.

 

Η πρωτοβουλία αυτή της British American Tobacco Hellas αποτελεί συνέχεια της δημιουργίας Κοινωνικών Κατοικιών που συνέβαλλαν στο να δοθεί λύση στο πρόβλημα στέγασης πολιτών χωρίς σπίτι, μέσα από τις διαδικασίες επιλογής των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων. Για την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών των ανθρώπων αυτών, η British American Tobacco Hellas έχει δημιουργήσει και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικών δεξιοτήτων, με ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα Αγγλικών, εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και διοικητικής υποστήριξης που οδηγούν σε πιστοποίηση.

 

Στις υπηρεσίες του Job Center περιλαμβάνονται ατομικές συναντήσεις με σύμβουλο εργασίας και κοινωνικό λειτουργό, ομάδες ψυχοκοινωνικής στήριξης, βιωματικά εργαστήρια και δικτύωση με πιθανούς εργοδότες για την δυνατότητα απασχόλησης σε όσους πληρούν τις προδιαγραφές που τίθενται.

 

Σχετικά με την British American Tobacco Hellas

Η British American Tobacco Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η γκάμα των προϊόντων καπνού της εταιρείας περιλαμβάνει τα Prince, Peter Stuyvesant, Pall Mall, Lucky Strike, Dunhill, Rothmans, Kent και Craven. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, απασχολεί πάνω από 50.000 εργαζομένους και διαθέτει γκάμα με περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα που διανέμονται σε πάνω από 200 αγορές.

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img