Monday, July 22, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣειρά επαφών με δεθνείς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας είχε η Όλγα Κεφαλογιάννη...

Σειρά επαφών με δεθνείς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας είχε η Όλγα Κεφαλογιάννη στην διεθνή έκθεση Τουρισμού IFTM Top Resa στο Παρίσι

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με διεθνείς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα η κα. Κεφαλογιάννη παρέστη στη μεγάλη διεθνή έκθεση Τουρισμού IFTM Top Resa στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων η υπουργός συνομίλησε με υπουργούς Τουρισμού από όλο τον κόσμο για θέματα που αφορούν τη διαχείριση των προκλήσεων και σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τον τουριστικό τομέα, αλλά και των πολιτικών, που έχουν ως κύριο στόχο τη βιωσιμότητα.

Στη συζήτηση με την γαλλίδα ομόλογό της Olivia Gregoire, η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε πως για το Υπουργείο Τουρισμού και για την χώρα μας, η επιδίωξη της βιωσιμότητας και της αειφορίας για το ελληνικό τουριστικό προϊόν αποτελεί υψηλή προτεραιότητα. Συζητήθηκαν επίσης οι επικρατούσες τάσεις στη διεθνή τουριστική αγορά και η επερχόμενη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Η

Υπουργός Τουρισμού είχε επίσης συνάντηση εργασίας στο περίπτερο της Ιορδανίας, τιμώμενης χώρας στη φετινή έκθεση της IFTM Top Resa, με τον Ιορδανό ομόλογό της κ. Makram Queisi. Στη συνάντηση συζήτησαν θέματα που απασχολούν και τις δύο χώρες. Κυριάρχησαν ζητήματα που αφορούν τα Χριστιανικά προσκυνήματα της Ιορδανίας, η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και επιμέρους ζητήματα οργάνωσης των τουριστικών εταίρων για τη σύνθεση βιώσιμων τουριστικών υπηρεσιών.

Στην περιήγησή της στο περίπτερο του ΕΟΤ η υπουργός συνομίλησε με συνεκθέτες, οι οποίοι και εφέτος έδωσαν δυναμικά το “παρών” στη διεθνή επαγγελματική έκθεση τουρισμού της Γαλλίας. Στην IFTM Top Resa 2023 συμμετείχαν 22 συνεκθέτες, Περιφέρειες, Δήμοι και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Thanks for reading Hellenic News of America

Η κυρία Κεφαλογιάννη είχε την ευκαιρία με την παρουσία της στην έκθεση να συνομιλήσει με εκπρόσωπους tour operators και αεροπορικών εταιριών, καθώς και με ταξιδιωτικούς πράκτορες. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Thomas Ellerbeck Group Director Corporate and External Affairs της TUI Group μαζί με τον Ευάγγελο Γεωργίου, επικεφαλής του The Rhodes Co-Lab και την Marie Vanderplassche, Senior Manager Public Policy-Destination TUI Group.

Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας της TUI Group με τον ΕΟΤ και μίλησαν για τις μελλοντικές εξελίξεις στην τουριστική αγορά, τις διαφαινόμενες τάσεις της ζήτησης και τη θέση της Ελλάδας κατά την τουριστική περίοδο 2024. Ένας σημαντικός, όπως ειπώθηκε, άξονας της συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού με την TUI, έχει σαν στόχο την επέκταση της τουριστικής περιόδου και της βιωσιμότητας στους τουριστικούς προορισμούς.

Ακόμη συνομίλησε με τον CEO της αεροπορικής εταιρείας Transavia, Olivier Mazzucchelli και τον Nicolas Henin – Transavia Director General. Η αεροπορική εταιρεία Transavia αποτελεί σημαντικό εταίρο για τον Ελληνικό Τουρισμό, με δυναμική για την Ελλάδα 1,5 εκ. αεροπορικές θέσεις, μόνο από την Γαλλία. Στόχος της μελλοντικής συνεργασίας με τη χώρα μας αποτελεί η ανάδειξη περισσότερων ελληνικών τουριστικών προορισμών από τους 14 που ήδη εξυπηρετεί με το πτητικό πρόγραμμα της η Transavia. Μια σημαντική συνάντηση είχε επίσης η κ. Κεφαλογιάννη με τον επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ Γιώργο Παγουλάτο. Ο ρόλος της ΜΕΑ στον ΟΟΣΑ είναι καθοριστικός για την άντληση στοιχείων από διεθνείς καλές πρακτικές για τη σύνδεση του Τουρισμού με την πράσινη ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία και την επιτυχή πρόληψη σοβαρών ζητημάτων, όπως η κλιματική κρίση. Μάλιστα συμφωνήθηκε η ενίσχυση της δυναμικής του Υπουργείου Τουρισμού στις τομεακές επιτροπές του ΟΟΣΑ και στην περαιτέρω διασύνδεση με στόχο την κατάρτιση ολιστικών πολιτικών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στον τουρισμό.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της κυρίας Κεφαλογιάννη στο Παρίσι, πραγματοποιήθηκαν επίσης συνεντεύξεις με Γάλλους δημοσιογράφους κλαδικών και λοιπών ΜΜΕ. Η υπουργός Τουρισμού μίλησε για την πορεία του Ελληνικού Τουρισμού μέχρι τώρα αλλά και για τη στρατηγική για τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα των Ελληνικών προορισμών. Με επίσημη πρόσκληση του Υπουργού Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας Makram Queisi η Υπουργός Τουρισμού παρευρέθηκε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο “Amman’s people creations” με ευρήματα ανασκαφών από την εποχή του σιδήρου και μέχρι και την ρωμαϊκή περίοδο. Από την έκθεση κατέστη ορατή η μεγάλη και σημαντική προσφορά του κλασικού Ελληνικού πολιτισμού στα πολιτιστικά οδοιπορικά της Ιορδανίας και της Μεσογείου. Στην εκδήλωση η υπουργός Τουρισμού είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay. Η κυρία Azoulay τοποθετήθηκε για τη σύνθεση στρατηγικών σχεδίων για μια τουριστική προσφορά μέσα από την ανάδειξη θεματικών οδοιπορικών υψηλής ιστορικής αξίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img

Από 39 Ευρώ

spot_img