Friday, April 19, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Panagia Soumela a

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

 

 

Thanks for reading Hellenic News of America

Fr. Vassilios Bebis

(St. Nectarios Greek Orthodox Church -Roslindale, MA)

 

Τέσσερις αξιομνημόνευτες εκδηλώσεις στην κοινότητα Αγίου Νεκταρίου Βοστώνης σηματοδοτούν την ολοκλήρωση του έτους 2013. Οι τρεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ενώ η τελευταία έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου.

 

Η πρώτη εκδήλωση ήταν μία μουσική βραδιά αφιερωμένη στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Οι τραγουδιστές   Λαυρέντης   Μαχαιρίτσας   και   Δήμητρα   Παπίου συνοδευόμενοι   από   τον κιθαρίστα  Παναγιώτη  Μάργαρητραγούδησαν  αφιλοκερδώς  στην  κοινοτική  αίθουσα  του Αγίου Νεκταρίου RoslindaleΒοστώνης, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, προκειμένου να ενισχύσουν τα έργα εξωραισμού της Εκκλησίας.  Οι δημοφιλείς καλλιτέχνες εντυπωσίασαν με τον τρόπο ερμηνείας τους και τη μουσική τους δεξιοτεχνία.

 

Τόσο οι έλληνες φοιτητές που προσήλθαν στην εκδήλωση, όσο και οι μεγαλύτεροι στην ηλικία αφέθησαν στους ήχους και στις μελωδίες, ταξιδεύοντας στους δρόμους του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού και απολαμβάνοντας τις αφηγήσεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

 Panagia Soumela b

Την εκδήλωση, με την οποία ξεκίνησαν οι εορτασμοί για τα 40 χρονια της κοινότητας (οι οποίοι θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2014, πάλι με συναυλία των ίδιων καλλιτεχνών) τίμησαν με την παρουσία τους η Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Ιφιγένεια Καναρά, πανεπιστημιακοί καθηγητές και εκπρόσωποι σωματείων.

Την επόμενη μέρα, οι καλλιτέχνες επισκέφτηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο για να λάβουν την ευλογία του.  Προ της αναχώρησης τους για την Ελλάδα έδωσαν συνέντευξη στο τοπικό ελληνικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα για τις μουσικές τους διαδρομές, εκφράζοντας την αγάπη τους για την ομογένεια καθώς και τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από την επίσκεψη τους στη Βοστώνη και τη συναναστροφή τους με ενορίτες του Αγίου Νεκταρίου.

 

Η δεύτερη εκδήλωση ήταν λατρευτικού χαρακτήρα, μία αγρυπνία για τα Εισόδια της Θεοτόκου (στις 21 Νοεμβρίου) που περιελάμβανε λιτάνευση της Εικόνος της Παναγίας Σουμελά (πιστό αντίγραφο του πρωτοτύπου) στις οδούς γύρω από το ναό. Η λατρευτική εκδήλωση υποστηρίχτηκε από τα ποντιακά σωματεία της Βοστώνης, «Παναγία Σουμελά» και «Ποντιακή Εστία», μέλη των οποίων και νεολαίοι παρακολούθησαν την αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Η εικόνα της «Παναγίας των Ποντίων» εισήλθε στο ναό βασταζόμενη από νέους ντυμένους με παραδοσιακές ποντιακές στολές, ενώ προπορευόντουσαν κοπέλλες , παραδοσιακά ντυμένες, κρατώντας αναμμένες λαμπάδες, αναπαριστώντας τα διηγούμενα από τον συναξαριστή για τα Εισόδια της Αειπαρθένου στο ναό.  Μετά το τέλος της αγρυπνίας προσφέρθηκε ψαρόσουπα από τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου σε όλο το εκκλησίασμα.


Η   Τρίτη   εκδήλωση   πραγματοποιήθηκε  στην   αίθουσα   του   Αγίου   Νεκταρίου   από   την Ομοσπονδία  Ελληνοαμερικανικών Σωματείων  Νέας  Αγγλίας  το  Σάββατο  7  Δεκεμβρίου  με σκοπό την οικονομική υποστήριξη της Μυρτούς (του νέου κοριτσιού από την Ελλάδα που έχοντας πέσει θύμα βάναυσης κακοποίησης στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012 βρίσκεται για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Βοστώνης).

 

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν η νεολαία της ομογένειας και πλήθος κόσμου, δώθηκαν μπλουζάκια που αναγράφουν “Friends of Myrto”, συμμετείχαν αφιλοκερδώς έλληνες μουσικοί και απηύθυνε χαιρετισμό η μητέρα του παιδιού.

 

Η τελευταία εκδήλωση έχει προγραμματισθεί για τις 22 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί από την Μητρόπολη Βοστώνης.  Αφορά την απόδοση τιμής στον απερχόμενο δήμαρχο της Βοστώνης Tom Menino, ο οποίος για λόγους υγείας αποχωρεί από τη δημαρχία την οποία υπηρέτησε για 20 χρόνια. Ο δήμαρχος Βοστώνης υπήρξε φίλος του Ελληνισμού, εδέχθη με χαρά την τέλεση της ετήσιας ελληνικής παρέλασης στην Βοστώνη, ενώ στο Roslindale δημιούργησε το πάρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, απέναντι από την Εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, τιμώντας με αυτό τον τρόπο το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της περιοχής.

 

 

 

 

τη φωτογραφία διακρίνονται νεολαίοι του σωματείου «Παναγία Σουμελά» που κράτησαν την ομώνυμη εικόνα κατά την λιτάνευση της).

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img