Monday, February 26, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΣτο δίκτυο Aegean Cuisine 190 εστιατόρια και 387 προϊόντα από 81 παραγωγούς

Στο δίκτυο Aegean Cuisine 190 εστιατόρια και 387 προϊόντα από 81 παραγωγούς

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια, αποκλειστικά για τα μέλη του δικτύου Aegean Cuisine, ξεκινάει στις 14 Φεβρουαρίου το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Τα σεμινάρια αφορούν στην εξέλιξη και το μέλλον της εστίασης και του τομέα της αγροδιατροφής και γαστρονομίας ενισχύοντας και προβάλλοντας τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες που οδήγησαν εξαρχής στη δημιουργία του δικτύου.

Για το σχεδιασμό και τη δημιουργία των σεμιναρίων το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνεργάστηκε, καταρχήν, με τον δημοσιογράφο γαστρονομίας και ιδρυτή του “Delio Food Hub” Χάρη Τζαννή και τον εκπαιδευτή sommelier και ιδρυτή του “Genius in Gastronomy” Γιώργο Λούκα.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων, που απευθύνονται τόσο στις επιχειρήσεις εστίασης όσο και στους παραγωγούς, μέλη του δικτύου Aegean Cuisine, είναι το ακόλουθο:

* Βασικές αρχές γαστρονομικού marketing, εισηγητής: Χάρης Τζαννής
Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, 17.00-20.00
* Branding και η σημασία του για τις επιχειρήσεις της γαστρονομίας, εισηγητής: Χάρης Τζαννής
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, 17.00-20.00
* Συνδυασμός Φαγητού – Κρασιού: Μεθοδολογία, Κανόνες, Δυσκολίες, Παραδείγματα, εισηγητής: Γιώργος Λούκας
Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022, 17.00-21.00
* Κανόνες, χρήσιμες πληροφορίες και πρακτική επίδειξη για το τέλειο σέρβις των κρασιών. Συμβουλές για τη σωστή συντήρηση και την ανάδειξη των προϊόντων, εισηγητής: Γιώργος Λούκας
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, 17.00-21.00
* Γαστρονομικός τουρισμός / Τα τοπικά προϊόντα και η σημασία τους, εισηγητής: Χάρης Τζαννής
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, 17.00-20.00
* Βιωσιμότητα και food cost τοπικών προϊόντων: η φιλοσοφία κοστολόγησης των υλικών και πώς τα τοπικά προϊόντα επηρεάζουν τη διαδικασία αυτή / Νέες τάσεις στην γαστρονομία και τον τουρισμό, εισηγητής: Χάρης Τζαννής
Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, 17.00-20.00

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα μέλη του δικτύου Aegean Cuisine και στους εργαζομένους των επιχειρήσεών τους και έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, αλλά και να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των μελών του δικτύου υπενθυμίζοντας τις αξίες και τις ιδέες που το δίκτυό μας πρεσβεύει.

Thanks for reading Hellenic News of America

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα επιλέγοντας όσες από τις ενότητες επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και μισή ώρα πριν την έναρξη του κάθε σεμιναρίου, οπότε και θα αποστέλλεται ο σύνδεσμος παρακολούθησης σε όσους έχουν δηλώσει το email τους. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και υποστήριξης στο τηλέφωνο 22810-82346.
Στο δίκτυο 190 εστιατόρια και 387 προϊόντα από 81 παραγωγούς
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας οδήγησαν στο να αναθεωρηθούν πολλές από τις πρακτικές και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η αναθεώρηση του προγράμματος που είχε ανακοινώσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την επιχειρηματική εξέλιξη του δικτύου Aegean Cuisine.

Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθεί ο επανασχεδιασμός του και να υπάρξουν νέες εξελίξεις ως προς αυτό, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, αντιλαμβανόμενο τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για τα μέλη του, προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες για την ενδυνάμωση του δικτύου: α) συνέχισε την διεύρυνση του δικτύου Aegean Cuisine με τη διενέργεια νέου κύκλου επιθεωρήσεων των εστιατορίων για τα έτη 2021-2022 και έτσι αυτή τη στιγμή το δίκτυο αποτελείται από 190 εστιατόρια και έχει συμπεριλάβει στο μητρώο προτεινόμενων προϊόντων 387 προϊόντα από 81 παραγωγούς, από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, β) τις επόμενες ημέρες ξεκινά μια σειρά δωρεάν εξειδικευμένων σεμιναρίων αποκλειστικά για τα μέλη του δικτύου ενώ γ) θα ακολουθήσει η διοργάνωση διευρυμένου συνεδρίου με τη συμμετοχή των μελών του δικτύου και φορέων και ειδικών της γαστρονομίας προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για το μέλλον του δικτύου στην Ελλάδα και διεθνώς και για το οποίο θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img