ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκαλεί συνέδριο για την Ελληνική Παιδεία με κύριο θέμα: «Το όραμα της Ελληνικής Παιδείας στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019, στους χώρους της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Flushing (196-10 Northern Blvd, Flushing, NY 11358), μεταξύ 9:30­­ π.μ. και 4:30 μ.μ. και θα συμμετέχουν ομογενειακοί φορείς, ακαδημαϊκοί,  εκπαιδευτικοί και κληρικοί από όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε από την πρώτη στιγμή το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την πορεία και το μέλλον των Σχολείων μας στην Αμερική. Με τη σύγκληση του Συνεδρίου για την Παιδεία και τα Σχολεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής επιχειρείται, μέσω του διαλόγου και της γόνιμης ανταλλαγής απόψεων όλων των ενδιαφερομένων πλευρών, η κατάληξη σε συμπεράσματα που θα οδηγήσουν σε ένα εκ νέου σχεδιασμό και σε μια από κοινού πορεία για την καλύτερη οργάνωση των Σχολείων μας.

Στο Συνέδριο για την Ελληνική Παιδεία ο Αρχιεπίσκοπος θα κάνει την εναρκτήρια εισήγηση και θα ακολουθήσουν εισηγήσεις από εκπαιδευτικούς και κληρικούς για τον ρόλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Ελληνική Παιδεία, για την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας και για τα Ημερήσια, Απογευματινά και Τσάρτερ σχολεία.

Το Συνέδριο οργανώνει Συντονιστική Επιτροπή που αποτελείται από τον Θεοφ. Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο ως Πρόεδρο, και μέλη τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Παύλο Παλαιστίδη και π. Νικηφόρο Φακινό, τον Δρ. Αναστάσιο Κουλαρμάνη, Διευθυντή Παιδείας, την κ. Αθηνά Κρομμύδα και τον κ. Νίκο Ανδριώτη.