Monday, December 4, 2023

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΤο επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα και οι ΗΠΑ

Το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα και οι ΗΠΑ

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα και η συμβολή των ΗΠΑ στη βελτίωση του αποτέλεσαν το θέμα του 2ου πάνελ των σημερινών εργασιών του 3ου Thessaloniki Helexpo Forum. Τα πάνελ της σημερινής ημέρας αποτέλεσαν συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Χαιρετισμό στην έναρξη του πάνελ έκανε ο αντιπρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Βασίλης Καφάτος.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, επισήμανε ότι μετά από 2,5 χρόνια αλλεπάλληλων κρίσεων η ελληνική οικονομία επιδεικνύει αντοχές. “Το ΑΕΠ αυξάνεται εντυπωσιακά και η ανάπτυξη στηρίζεται κυρίως στην μεγάλη αύξηση επενδύσεων και εξαγωγών”, είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε ότι φέτος θα καταγραφεί ιστορικό ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων, υψηλή ανάπτυξη και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση.

Ο Βουλευτής και Αναπλ. Τομεάρχης του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Χάρης Μαμουλάκης, τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ότι οποιαδήποτε επενδυτική όσμωση σε μία πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, είναι αναμφίβολα θετική, αλλά χρειάζεται και σχέδιο και μία οραματική διάσταση για το που θέλουμε να πάει η πόλη, “Η τεχνολογία, η πληροφορική, οι υποδομές και ο τουρισμός είναι οι κύριοι επενδυτικοί τομείς” υπογράμμισε ο κ. Μαμουλάκης, χαρακτηρίζοντας τη Θεσσαλονίκη ως κεντρικό παίκτη των Βαλκανίων.

Ο γενικός διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κ. Ηλίας Σπιρτούνιας, τόνισε πως οι Αμερικανικές επενδύσεις θα συνεχίσουν να υλοποιούνται στη χώρα μας με τον ίδιο πολύ θετικό ρυθμό, όπως μέχρι σήμερα, ενώ σημείωσε ότι η μεταφορά τεχνογνωσίας είναι ένα από τα πλεονεκτήματα αυτών των επενδύσεων. “Καταλύτης της έλευσης Αμερικανικών επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη ήταν η Αμερικανική συμμετοχή στη ΔΕΘ του 2018” ανέφερε ο κ. Σπιρτούνιας και συμπλήρωσε πως η Θεσσαλονίκη έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει μία τεχνολογική Μητρόπολη των Βαλκανίων.

Thanks for reading Hellenic News of America

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος. κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να παίξει ρόλο στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Μάλιστα, επισήμανε πως η αρρυθμία στο παγκόσμιο περιβάλλον ανησυχεί τις επιχειρήσεις, αλλά δεν τις φοβίζει, ενώ αναφερόμενος στις επενδύσεις της Παπαστράτος σημείωσε πως αυτές ξεπέρασαν κατά πολύ τις αρχικές προβλέψεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος, κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι η Θεσσαλονίκη έχει τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών ανά κάτοικο από όλες τις πόλεις της Ευρώπης και διαθέτει μεγάλης αξίας Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Ο κ. Κουτσόπουλος σημείωσε επιπλέον πως η χώρα στο σύνολο της έχει πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό.

Τα πάνελ της ΔΕΘ-Helexpo και του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου ολοκληρώθηκαν με την ενότητα, η οποία είχε ως θέμα το ακόλουθο: “Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Η Ευκαιρία για την Ελλάδα” στο οποίο αναφέρθηκαν η Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια για την Ευρώπη και τη Νότια Αφρική της Iron Mountain, κα. Iwona Sikora και η κα. Βικτωρία Καλφάκη, Head of Public Sector Greece & Cyprus, Google Cloud.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img