Thursday, April 18, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceCultureΤο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης Παρουσιάζει το Δεύτερο Ετήσιο Φεστιβάλ Τεχνών...

Το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης Παρουσιάζει το Δεύτερο Ετήσιο Φεστιβάλ Τεχνών και Ιδεών, Antigone Now, στις 13-16 Οκτωβρίου  

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Το Τετραήμερο Φεστιβάλ Εξερευνά Σύγχρονες Ερμηνείες του Μύθου της Αντιγόνης – Είσοδος Ελεύθερη

 

Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων:

 

Μάγδα Γιαννίκου, Φοίβη Γιαννίση, Céline Cousteau, Bryan Doerries, Αμαλία Μουτούση, Αλεξάνδρα Κεχαγιόγλου, Λένα Κιτσοπούλου, Σοφία Κόκκαλη, Richard Lui, Θέμης Πάνου, Μαρία Παπαδημητρίου, Στέφανος Τσιβόπουλος, Γεωργία Σαγρή, Κατερίνα Στεφανίδου, Carrie Mae Weems, Samira Wiley, Lee Woodruff

Thanks for reading Hellenic News of America

 

Παράλληλα με το Φεστιβάλ, Το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης Παρουσιάζει την Παγκόσμια Ψηφιακή Καμπάνια #iSTANDfor

 

 

Νέα Υόρκη (25 Αυγούστου, 2016) – Το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης εγκαινιάζει τη φθινοπωρινή σαιζόν του με το δεύτερο ετήσιο Φεστιβάλ Τεχνών και Ιδεών Antigone Now στις 13-16 Οκτωβρίου στον Ολυμπιακό Πύργο στο κέντρο του Μανχάταν. Κεντρικό θέμα του φετινού Φεστιβάλ είναι η ιστορία της Αντιγόνης, της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας του Σοφοκλή που πραγματεύεται τη δύναμη της πεποίθησης του ατόμου. Με τολμηρό και καινοτόμο πρόγραμμα, το Φεστιβάλ εξερευνά το μύθο μέσα από εικαστικές και παραστατικές τέχνες, προγράμματα για όλη την οικογένεια, και ψηφιακά μέσα. Το Φεστιβάλ εγκαινιάζει επίσης μία πρωτότυπη ψηφιακή πλατφόρμα, το #iSTANDfor. Αντλώντας έμπνευση από το μνημειώδες θάρρος που επέδειξε η Αντιγόνη για να υπερασπιστεί τα πιστεύω της, το #iSTANDfor ενθαρρύνει νέους ανά τον κόσμο να μοιραστούν ιστορίες έμπνευσης και αλλαγής μέσα από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης και την αντίστοιχη ιστοσελίδα. Το #iSTANDfor φέρνει στο επίκεντρο και εξυμνεί νέες γυναίκες και άντρες ανά την υφήλιο των οποίων οι ατομικές και συλλογικές δράσεις ηρωισμού και γενναιότητας αλλάζουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο.

 

Το Φεστιβάλ Antigone Now είναι ανοικτό στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και περιλαμβάνει πάνω από 30 δρώμενα για όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα – τόσο στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο όσο και στο διαδίκτυο.

 

«Εστιάζοντας στην ιστορία της Αντιγόνης για βαθύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός έχει διαμορφώσει και εμπλουτίσει τις σύγχρονες αξίες και ήθη, το Φεστιβάλ Antigone Now θα τροφοδοτήσει ένα διάλογο μεταξύ ανθρώπων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον υπόλοιπο κόσμο για την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα», σημείωσε ο Αντώνης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση. «Η αγάπη της Αντιγόνης για τον αδερφό της, το αίσθημα του καθήκοντος και το θάρρος της να αντισταθεί σε ισχυρές δυνάμεις, ιδιαίτερα ως γυναίκα, την καθιστούν ένα αξιοθαύμαστο πρόσωπο. Η ηρωική ιστορία της αντιστοιχεί με πολλά από τα σύγχρονα κρίσιμα θέματα, όπως οι διαμάχες γύρω από την εξουσία, τα δικαιώματα των γυναικών, οι κοινωνικοί κανόνες και η μετανάστευση – για να αναφέρουμε μερικά μόνο παραδείγματα».

 

«Η Αντιγόνη του Σοφοκλή αγγίζει τις αξίες και τους κινδύνους που διατρέχει ο δημοκρατικός μας πολιτισμός. Κατά τη διοργάνωση αυτού του Φεστιβάλ, το πάθος με το οποίο οι καλλιτέχνες και οι άλλοι συμμετέχοντες έχουν ανταποκριθεί σ’ αυτήν την ελληνική τραγωδία, δημιουργώντας έργα που καλούν σε θετική δράση και ενότητα, έχει σταθεί εξαιρετική πηγή έμπνευσης». – Αμάλια Κοσμετάτου, Εκτελεστική και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση στις ΗΠΑ.

 

Με αποκλειστικές αναθέσεις και πρωτότυπες συνεργασίες, το πρόγραμμα Antigone Now εξερευνά την τραγωδία του Σοφοκλή μέσα από μία ευρεία και πολυποίκιλη γκάμα καλλιτεχνικών πεδίων, που παρουσιάζονται τόσο από Έλληνες όσο και από Αμερικανούς καλλιτέχνες. Η ψηφιακή πλατφόρμα #iSTANDfor θα μεταδώσει το πρόγραμμα παγκοσμίως.

 

Αντιγόνη: Η Ιστορία

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή πραγματεύεται την ιστορία μιας έφηβης που αψηφά την κοσμική εξουσία δηλώνοντας την αφοσίωσή της σε έναν ανώτερο νόμο. Η Αντιγόνη, κόρη του Οιδίποδα, επιθυμεί να θάψει τον αδερφό της, τον Πολυνείκη, ο οποίος σκοτώθηκε σε ένα βάναυσο εμφύλιο πόλεμο εναντίον του ίδιου του του αδερφού, του Ετεοκλή. Ο Κρέων, ο θείος τους και ο νέος, αδοκίμαστος βασιλιάς, έχοντας μόλις αναλάβει το θρόνο μετά το θάνατο των δύο αδερφών, διατάζει να μείνει άταφο το σώμα του Πολυνείκη για να το κατασπαράξουν τα όρνια και τα άγρια σκυλιά, επειδή ηγήθηκε στρατού εναντίον της πατρίδας του, της Θήβας, και πρέπει συνεπώς να τιμωρηθεί ως προδότης. Όποιος παραβεί το νόμο, σύμφωνα με τη διαταγή του Κρέοντα, θα θανατωθεί. Η Αντιγόνη τον αψηφά ανοιχτά και εσκεμμένα, τιμώντας το σώμα του αδερφού της με τις κατάλληλες νεκρικές τελετές, ακολουθώντας έναν ανώτερο νόμο που υπερβαίνει αυτόν της πολιτείας -το θεϊκό νόμο. Ο Κρέων αναγκάζεται, λοιπόν, λόγω της δικής του πολιτικής ρητορικής, και της εύθραυστης εξουσίας που έχει μόλις αρχίσει να εγκαθιδρύει μετά τον εμφύλιο, να τιμωρήσει την ανηψιά του για παραδειγματισμό και την καταδικάζει σε θάνατο. Στην προσπάθεια πραγματοποίησης της εντολής του, ο Κρέων χάνει τα πάντα: το γιο του – που ήταν αρραβωνιασμένος με την Αντιγόνη – τη γυναίκα του, το θρόνο του και την τάξη που προσπάθησε τόσο πολύ να προασπίσει. Στον πυρήνα της η Αντιγόνη είναι ένα έργο για τη σύγκρουση ανάμεσα στα πιστεύω του ατόμου και το νόμο του κράτους, θέτοντας έτσι το ερώτημα: Όταν όλοι έχουν δίκαιο (ή αισθάνονται ότι έχουν δίκιο), πώς αποτρέπουμε τη βία που αναπόφευκτα θα ακολουθήσει;

 

ANTIGONE NOW – ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Πρεμιέρα: Past Tense (13 Οκτωβρίου): Η καταξιωμένη καλλιτέχνις Carrie Mae Weems, που έχει χαρακτηριστεί «μία από τους πιο ενδιαφέροντες καλλιτέχνες που εργάζονται στο χάσμα μεταξύ τέχνης και πολιτικής» από τους Times της Νέας Υόρκης, δημιουργεί ένα καινούριο έργο-περφόρμανς, με τίτλο Past Tense, για την πρεμιέρα του Φεστιβάλ. Μέσα από τραγούδι, κείμενο, προβολές και βίντεο, και με τη συμμετοχή των εξαιρετικών τραγουδιστριών Alicia Hall Moran, Imani Uzuri και Eisa Davis, αυτή η παραστατική διάλεξη μας καταδύει στη διαχρονική σημασία της εικονικής Αντιγόνης, και την βαθειά συσχέτισή της με το σήμερα. Σηματοδοτεί τη συνεκτική ροή της Ιστορίας. Η Weems σημειώνει: «Δουλεύοντας για μήνες στο πρότζεκτ Grace Notes, συνειδητοποίησα ότι εξιστορούσα την ιστορία της Αντιγόνης, όπου ένας αθώος πεθαίνει άδικα και η αδερφή του παλεύει για το δικαίωμα να τον θάψει με τιμές. Η ευρύτερη κοινωνία όμως την αρνείται. Της αρνείται το δικαίωμα στη δικαιοσύνη και στην ειρήνη».

 

Ψηφιακή Καμπάνια: #iSTANDfor (24 Αυγούστου – Δεκέμβριος 2016): το #iSTANDfor είναι μια ψηφιακή καμπάνια που ενθαρρύνει νέους ανά τον κόσμο να επικοινωνήσουν και να αλληλεπιδράσουν προς υποστήριξη κοινών στόχων – κοινωνικών, οικονομικών, ή περιβαλλοντικών – και να μοιραστούν ιστορίες έμπνευσης και ακτιβισμού με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ ένα video wall θα προβάλλει σε πραγματικό χρόνο μηνύματα από το #iSTANDfor που αναρτώνται στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα «πρέσβεων» του #iSTANDfor, καθώς και το βίντεο που συνοδεύει την καμπάνια.

 

#iSTANDfor Stage (15 Οκτωβρίου): Το Σάββατο στο Αίθριο του Ολυμπιακού Πύργου σε σκηνή αφιερωμένη στο #iSTANDfor θα λάβουν χώρα διαδοχικές ομιλίες με αξιοσημείωτους συμμετέχοντες και με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις θεματικές του Antigone Now (η κάθε ομιλία διαρκεί 45 λεπτά, με 15 λεπτά διάλειμμα στο ενδιάμεσο).

Οι θεματικές περιλαμβάνουν:

 

I Stand for Gender Equality: Ισότητα των Φύλων: Παλεύοντας για τα Βασικά: Η Jaha Dukureh και η Masih Alinejad συζητούν με το Richard Lui.

 

I Stand for the Environment: Περιβάλλον: Το Εύθραυστο Οικοσύστημά μας:

H Céline Cousteau, η Erin Schrode, και ο Christopher Swain συζητούν με τον David Schwab Abel.

 

I Stand for Education: Εκπαίδευση: Απελευθερώνοντας τις Δυνατότητες:

Ο Jacob Lief και ο Ian Rowe συζητούν με την Anya Kamenetz.

 

I Stand for Womens Rights: Δικαιώματα των Γυναικών: Γυναίκες στον Πόλεμο και στην Ειρήνη:

H Gini Reticker, ο Joydeep RoyBhattacharya και η Kim Barker, συζητούν με τη Lee Woodruff.

 

I Stand for an End to Violence: Τέλος στη Βία

Η Sarah Clements και η Jessica Mindich συζητούν με τον Wesley Lowery.

Antigone in Ferguson (15 Οκτωβρίου): Προβολή αποσπασμάτων από την παγκόσμια πρεμιέρα του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ Antigone in Ferguson και ζωντανή δραματοποιημένη ανάγνωση σκηνών από την Αντιγόνη με τους Reg E. Cathey (House of Cards, The Wire), Gloria Reuben (ER), Glenn Davis (24, The Unit), και Samira Wiley (Orange Is the New Black). Την ανάγνωση θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, πλαισιωμένη από εισηγήσεις, με τη συμμετοχή του κοινού, συμπεριλαμβανομένων οργάνων της τάξης, ακτιβιστών και ενδιαφερόμενων πολιτών – με συντονιστή τον Bryan Doerries και με σκοπό τη δημιουργία δυναμικού διαλόγου και την προώθηση της συμπόνιας, της κατανόησης και της θετικής δράσης. Το Antigone in Ferguson είναι παραγωγή του Outside the Wire και του PopTech Institute και συμπαρουσιάζεται με το Ίδρυμα Ωνάση ΗΠΑ. (Τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ Antigone in Ferguson θα πραγματοποιηθούν στις 17 Σεπτεμβρίου στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.)

 

Laboratory Antigone (Οκτώβριος-Δεκέμβριος): η Μαρία Παπαδημητρίου που εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Μπιενάλε της Βενετίας το 2015, δημιουργεί μία site-specific καλλιτεχνική εγκατάσταση που εστιάζει στην εκτέλεση του έργου/ τραγωδίας. Το κοινό τοποθετείται σε ένα χώρο «πρόθεσης» – σε μια στιγμή στο χρόνο προτού συμβεί το γεγονός. Μεγάλα κομμάτια από δέρμα σε σχήμα ανθρώπινων σωμάτων ή ασπίδων – καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε έναν από τους χαρακτήρες του έργου – κρέμονται από ψηλά στον αριστερό τοίχο της αίθουσας. Μια μεγάλη φωτογραφία καλύπτει το δεξιό τοίχο, απεικονίζοντας το παλιό βυρσοδεψείο ως δωμάτιο προετοιμασίας, κάτι σαν καθαρτήριο, μέσα από το οποίο οι χαρακτήρες θα προετοιμαστούν για να συμμετάσχουν στην τραγωδία. Περιγράφοντας το βυρσοδεψείο, η Παπαδημητρίου λέει, «Το βυρσοδεψείο είναι επίσης ένα δεδομένο μέρος με ισχυρή «σκηνική» δυναμική, το μέρος στο οποίο διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του έργου. Πάνω απ’ολα, όμως, υπήρχε κι εκεί μια αίσθηση θανάτου: θα έλεγα οτί μπορούσες να μυρίσεις το θάνατο μέσα σε αυτό, αφού ήταν γεμάτο επεξεργασμένα δέρματα ζώων. Το βυρσοδεψείο έχει επίσης ένα ενιαίο, αναγεννησιακό περίγραμμα που εντείνεται από το ξύλινο ταβάνι του». Η εγκατάσταση της Παπαδημητρίου θα είναι ανοικτή για το κοινό έως το Δεκέμβριο του 2016.

 

We, Antigone (13 Οκτωβρίου – Δεκέμβριος): Μία μικρού μήκους ταινία του Έλληνα καλλιτέχνη Στέφανου Τσιβόπουλου, που παρουσιάζει τη ζωή του Rakeem Edwards, ενός άστεγου 25-χρονου γκέι, μαύρου άντρα, γεννημένου στην Τζώρτζια των ΗΠΑ και μεγαλωμένου στην Αλάσκα. Το έργο εστιάζει στη ζωή του Rakeem, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο κοινωνικό και εργασιακό του περιβάλλον, τις σχέσεις του με την οικογένειά του, και τελικά το κυνήγι των ονείρων του. Η ταινία εξετάζει πώς συνθήκες όπως η φυλή, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, οι οικονομικές ανισότητες και η κοινωνική κινητικότητα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αυτοέκφραση και τον αυτοκαθορισμό. Το We, Antigone θα προβάλλεται συνεχόμενα στο χώρο της Γκαλερί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ και μέχρι το Δεκέμβριο.

 

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΕΡΑ(16 Οκτωβρίου)

Το πρόγραμμα Family Sunday at Onassis: Καθημερινοί Υπερήρωες επικεντρώνεται σε Έλληνες ήρωες και ηρωίδες, εξερευνώντας πώς μπορούμε να μάθουμε από αυτούς για να γίνουμε με τη σειρά μας ήρωες της καθημερινότητας. Η ημέρα περιλαμβάνει θέατρο σκιών από τον καταξιωμένο Ιρανό σκηνοθέτη Hamid Rahmanian, διαδραστικά παραμύθια, διασκεδαστικές κατασκευές, εκπαιδευτικά προγράμματα με τη μουσικό Μάγδα Γιαννίκου και καλλιτέχνες-εκπαιδευτές που θα κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά και τις οικογένειές τους με επιμορφωτικά παιχνίδια. Το Φεστιβάλ θα κλείσει με μια ζωηρή απογευματινή παράσταση στο Αίθριο απο τους Soul Steps, την οποία μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Ημέρα Εφήβων (14 Οκτωβρίου): Η Παρασκευή είναι αφιερωμένη στους εφήβους. Το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης συνεργάζεται με τοπικά σχολεία και το Epic Theatre Ensemble στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Antigone Now, όπου οι μαθητές θα μελετήσουν το κείμενο της Αντιγόνης κατά τη διάρκεια δέκα εργαστηριακών μαθημάτων και θα ετοιμάσουν μία δημιουργική απάντηση σ’αυτό. Οι συμμετέχοντες μαθητές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν προεπιλεγεί.

 

Global Rhythms: Be Drummers! Με τους Banda Magda (14 Οκτωβρίου): Μία δυναμική συναυλία που αντλεί από ποικίλες μουσικές παραδόσεις από την Ελλάδα, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Κολομβία, τη Γαλλία, το Μάλι και τη Ζιμπάμπουε και μία πρώτη γεύση του νέου άλμπουμ των Banda Magda, Tigre, με ορχηστρική μουσική και τραγούδια σε τέσσερις διαφορετικές γλώσσες, από τη γεννημένη στην Ελλάδα τραγουδίστρια και συνθέτη Μάγδα Γιαννίκου. Τα τραγούδια του Tigre εξερευνούν τα πολλά πρόσωπα του φόβου, όπως ο φόβος για το σκοτάδι, για το φως, την ευαισθησία, την αποτυχία και την αγάπη.

 

Προβολή και Συζήτηση: Δεν Είμαστε Πριγκήπισσες (We Are Not Princesses) (15 Οκτωβρίου): Nτοκιμαντέρ που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια τριών μηνών το 2014. Η ταινία εστιάζει στην Αντιγόνη στη Συρία, ένα θεατρικό εργαστήρι οκτώ εβδομάδων στο Λίβανο με 35 Σύριες γυναίκες από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Sabra, τη Shatila και το Bourj el-Barajneh. Τα εργαστήρια οδήγησαν σε τρεις παραστάσεις στο θέατρο Al Madina στη Hamra της Βηρυτού, το Δεκέμβριο του 2014. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει πώς η Αντιγόνη του Σοφοκλή βοηθά φωνές που έχουν περιθωριοποιηθεί – στη συγκεκριμένη περίπτωση, γυναίκες πρόσφυγες από τη Συρία – να πουν την αλήθεια τους, να ανακάμψουν, να θεραπευτούν και να ξεπεράσουν τις συνθήκες που τις περιβάλλουν. Tην εικοσάλεπτη προεπισκόπηση του ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συνσκηνοθέτιδα Bridgette Auger και τον συμπαραγωγό Hal Scardino, ο οποίος εμπλέκεται άμεσα με ανθρωπιστικά έργα για τους πρόσφυγες.

 

Παράσταση και Εργαστήριο: Το Όνειρο της Μίνα του Hamid Rahmanian (16 Οκτωβρίου): Το Όνειρο της Μίνα είναι μία παράσταση-ειδική ανάθεση στον Hamid Rahmanian, πολυβραβευμένο Ιρανό καλλιτέχνη, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Το δεκάλεπτο θέατρο σκιών του λέει την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας της οποίας τα όνειρα είναι μεγαλύτερα από τις πιέσεις και τις διαταγές της κοινωνίας στην οποία ζει. Μία ηθοποιός και αντικείμενα πίσω από ένα παραβάν αναπαριστούν όλους και όλα όσα προσπαθούν να την εμποδίσουν να ακολουθήσει τα όνειρά της. Ζωντανή μουσική, φωνές και εφέ δημιουργούν μια ένταση και μία πάλη που η νεαρή πρωταγωνίστρια θα πρέπει να αντιμετωπίσει. Απευθύνεται σε ηλικίες από 5 ετών και πάνω.

 

Μετά από κάθε παράσταση ακολουθεί διαδραστικό εργαστήριο για τα παιδιά με ερωταπαντήσεις, με τη συμμετοχή της Ελληνίδας Χρυσής Ολυμπιονίκη στο Ρίο Κατερίνας Στεφανίδη.

 

ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Συμπαρουσιάσεις με αφορμή το Φεστιβάλ του Ωνασείου Antigone Now

 

Antigone in Ferguson (17 Σεπτεμβρίου, Φέργκιουσον, Μιζούρι): To Antigone in Ferguson αποτελεί συμπαρουσίαση του Ιδρύματος Ωνάση ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα ρηξικέλευθο πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης το οποίο παρουσιάζει ζωντανές δραματοποιημένες αναγνώσεις της Αντιγόνης του Σοφοκλή για πολλαπλά κοινά. Δημιουργήθηκε από το Outside the Wire, υπό την διεύθυνση του σκηνοθέτη/ μεταφραστή Bryan Doerries, με τη συνεργασία του Κέντρου για Κοινωνική Ενδυνάμωση και Δικαιοσύνη στο Wellspring Church και το Ινστιτούτο PopTech, το οποίο θα γυρίσει ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ για το πρόγραμμα που θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Antigone Now στις 15 Οκτωβρίου.

 

Μια Σύγχρονη Αντιγόνη στο πρόγραμμα LIVE της Δημόσια Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης (5 Οκτωβρίου): Η Mona Eltahawy, μία σύγχρονη Αντιγόνη, θα δώσει μία εκ βαθέων συνέντευξη στην Yasmine El Rashidi γύρω από τις θεματικές του Antigone Now. Μέρος των Προγραμμάτων Ωνάση στο LIVE from the NYPL.

 

Συντελεστές Φεστιβάλ Antigone Now:

Διευθύντρια Φεστιβάλ: Amalia Cosmetatou

Επιμέλεια, Παραστατικές Τέχνες: Nadine Goellner, Rachel Chanoff, Olli Chanoff, Laurie Cearley, Oliver Hill, Lynn Koek και Noah Bashevkin: THE OFFICE performing arts + film

Επιμέλεια, iSTANDfor Stage & Campaign: Caro Llewellyn και Jill Brack: 20 Square Feet Productions; Sophia Efthimiatou

Επιμέλεια, Οικογενειακή Μέρα: Tamar McKay

Επιμέλεια, Εικαστικές Τέχνες: Γιώργος Τζιτζικάκης

Παραγωγή Φεστιβάλ: Nadine Goellner, Rachel Chanoff, Olli Chanoff, Laurie Cearley, Oliver Hill, Lynn Koek και Noah Bashevkin: THE OFFICE performing arts + film; Zoë Dolan

Ακαδημαϊκή Σύμβουλος: Helene Foley, καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών, Barnard College

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς και η ολοκληρωμένη λίστα των συμμετεχόντων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα onassisfestivalny.org

 

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ του Ωνάσειου Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Υόρκης είναι δωρεάν και ανοιχτές για το κοινό. Κρατήσεις απαιτούνται για κάποιες από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της ιστοσελίδας onassisfestivalny.org από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Χρεώσεις εισιτηρίων μπορεί να ισχύουν στις εκδηλώσεις εκτός Ωνασείου Πολιτιστικού Κέντρου.

 

ΩΝΑΣΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΑΣ ΥΌΡΚΗΣ                              

Το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης (Onassis Cultural Center New York) εξερευνά τον ελληνικό πολιτισμό, από την αρχαιότητα έως σήμερα, μέσω ενός πλούσιου και ποικίλου προγράμματος εκθέσεων, εκδηλώσεων και διαδικτυακής παρουσίας για άτομα όλων των ηλικιών και ενδιαφερόντων. Τα προγράμματα και οι εκθέσεις –από ακαδημαϊκού επιπέδου πρωτοβουλίες έως αυτές που σχεδιάζονται για οικογένειες και αρχαρίους– παρουσιάζονται δωρεάν στο κοινο, έτσι ώστε να είναι προσιτά σε όλους.

 

ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ                                                                            

Το θυγατρικό Ίδρυμα Ωνάση στις ΗΠΑ είναι αφοσιωμένο στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού. Σε συνεργασια με εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα της Ελλάδας και της Αμερικής, προάγει τις πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών. Η αποστολή του Ιδρύματος Ωνάσση στις ΗΠΑ πραγματοποιείται μέσα από δύο μείζονες πρωτοβουλίες, μία πολιτιστική και εκπαιδευτική για το κοινό μέσα από το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης, και μία ακαδημαϊκή, το Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα Σεμιναρίων, το οποίο τοποθετεί καταξιωμένους ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο σε πανεπιστήμια στη Βόρεια και Λατινική Αμερική για σεμινάρια και μαθήματα σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ίδρυμα Ωνάση στις ΗΠΑ και το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη σελίδα www.onassisusa.org

 

Onassis Cultural Center New York

Olympic Tower, 645 Fifth Avenue, NY, NY 10022

www.onassisusa.org

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ, επικοινωνήστε παρακάτω:

Bruce Mason

Festival Publicist

[email protected]

917-541-9014

 

Maria Galanou

Public and Media Relations Manager

[email protected]

917-732-7167 direct

212-486-4448 x113

 

Eleanor Goldhar

Director of Communications & Marketing

[email protected]

917 732 7166 direct line

212 486 4448 x112

 

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img