Tuesday, February 20, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In Greek"Το «Agora Athens» μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα"

“Το «Agora Athens» μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα”

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Για τις κοινές δράσεις τόνωσης της επιχειρηματικότητας στην πρωτεύουσα συζήτησαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε το επιμελητήριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στο Σχέδιο «Agora Athens», το οποίο, όπως είπε, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε αισιόδοξος για την Αθήνα, τονίζοντας πως «αυτή είναι η στιγμή της πόλης». Μίλησε, συγκεκριμένα, για δύο θετικά ρεύματα στην πόλη, εξηγώντας πως υπάρχει ένα ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ ταυτόχρονα ο δήμος υλοποιεί το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων -από πολύ μεγάλες παρεμβάσεις, όπως είναι η διπλή ανάπλαση, μέχρι μικρότερες παρεμβάσεις στις γειτονιές-pocket park, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια.

Παράλληλα, όπως είπε, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία και με το επιμελητήριο, ο δήμος «ξεκλείδωσε» 40 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκών πόρων, ενώ πολύ μεγάλη έμφαση δίνεται και στον τουρισμό, όπως και στην ψηφιακή μετάβαση της πόλης των Αθηνών, για την οποία έχουν εξασφαλιστεί σημαντικοί πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Μπακογιάννης αναγνώρισε τις δυσκολίες που δημιουργούνται εξαιτίας των τραγικών εξελίξεων στην Ουκρανία, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση των δυσμενών οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών.

Thanks for reading Hellenic News of America

«Στο όνομα της κοινωνικής συνοχής έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι είχε ποτέ να δουλέψουμε όλοι μαζί συνεργατικά, συναινετικά και σε κάθε περίπτωση το πάθημα των μνημονίων να γίνει μάθημα και να μην ακολουθούμε ξεχωριστές ατζέντες αλλά αντίθετα να βλέπουμε όλοι μαζί τη μεγάλη εικόνα», ανέφερε.

Στην τοποθέτησή ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α., Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υπογράμμισε τη στενή συνεργασία με τον κ. Μπακογιάννη και την κοινή βούληση επιμελητηρίου και δήμου για την ανάδειξη της Αθήνας σε μία σύγχρονη μητρόπολη, πόλο έλξης για περισσότερους επισκέπτες και σημείο αναφοράς για το επιχειρείν.

Για το «Agora Athens», που υλοποιείται από το ΕΕΑ με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σημείωσε ότι σκοπός είναι να μετατρέψει την ιστορική αγορά της πόλης σε ένα «ανοιχτό κέντρο εμπορίου», αυξάνοντας την αγοραστική κίνηση στην περιοχή, ενισχύοντας τον τουρισμό και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση.

Στο «Agora Athens» αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου, Νίκος Κογιουμτσής, υπεύθυνος για το έργο από πλευράς ΕΕΑ, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα συμβάλει στην τουριστική αναβάθμιση της πόλης και θα δώσει προστιθέμενη αξία στην επιχειρηματικότητα. Στην πλατφόρμα έχουν μπει ήδη οι πρώτες 120 επιχειρήσεις, ενώ επόμενο βήμα είναι η διαφήμιση του project σε αεροδρόμιο και λιμάνια, καθώς και η προώθησή του μέσω εκθέσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img