Tuesday, April 23, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
GreeceCultureΤριπλάσιοι τουρίστες από τον πληθυσμό της, στην Ελλάδα.  Θα την επισκεφτούν...

Τριπλάσιοι τουρίστες από τον πληθυσμό της, στην Ελλάδα.  Θα την επισκεφτούν 30 εκατομμύρια. Οι ¨Ελληνες Ομογενείς έρχονται και για να ξοδέψουν.

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Του Θανάση Μπολέτη, Για την Hellenic News Of America

Η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, φαίνεται να ξεπερνά κάθε προσδοκία. Τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί το υπουργείου τουρισμού υποδηλώνουν, ότι θα επισκεφτούν φέτος την Έλλάδα πάνω από 30.000.000 τουρίστες. Πρόκειται για έναν αριθμό «ρεκόρ», που είναι σχεδόν τριπλάσιος, από τον πληθυσμό της χώρας μας. Αν λάβουμε υπόψη ότι το 2015 είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα 25 εκατ., το 2016 τα 28 εκατ., και φέτος εκτιμάται να κάνουν διακοπές πάνω από 30 εκατ., είναι ένα στοιχείο το οποίο αναδεικνύει την τουριστική βιομηχανία του τόπου, σε μία εξαιρετικά υπολογίσιμη δύναμη. Είναι γεγονός ότι αυτή την περίοδο, η Ελλάδα έχει κατακλυσθεί από ξένους επισκέπτες, και ειδικά στους αμιγώς τουριστικούς προορισμούς, η πληρότητα των καταλυμάτων φθάνει ακόμη και το 90%.Στην Αθήνα και ειδικά στο ιστορικό κέντρο και πέριξ της Ακροπόλεως και του Μουσείου η παρουσία των ξένων επισκεπτών είναι εξαιρετικά εμφανής. Κυκλοφορούν «περισσότεροι» ξένοι από τους Έλληνες.. !

Δεν ομιλούμε για τα νησιά, όπως Μύκονος, Κρήτη Σαντορίνη και Επτάνησα, αλλά και στην Χαλκιδική, Πελοπόννησο, κ.α. Εκεί φαίνεται ότι υπάρχει το αδιαχώρητο, όπως αναφέρουν οι τουριστικοί πράκτορες. Ασφαλώς αυτή η επιλογή των ξένων επισκεπτών θα λειτουργήσει ως τονωτική ένεση στην ελληνική οικονομία η οποία διανύει τον έβδομο χρόνο κρίσης. Το ενθαρρυντικό είναι ότι έχουν αυξηθεί οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι κατά τεκμήριο, δαπανούν περισσότερα για τις διακοπές τους, στην Ελλάδα. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι Αμερικανοί, Ρώσοι, ’Αραβες, και Κινέζοι, φαίνονται περισσότερο «γαλαντόμοι» στις δαπάνες, για τις διακοπές τους. Ασφαλώς σε περίοπτη θέση βρίσκονται και οι Έλληνες Ομογενείς που κατά εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι την πατρίδα τους. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, για το τι δαπανούν, όταν επισκέπτονται την Ελλάδα, κατατάσσονται πάντως πολύ υψηλά στον κατάλογο όσων αφήνουν πολλά. Βεβαίως ουδείς αμφισβητεί ότι το μέλλον της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα διαγράφεται ευοίωνο. Δε είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι μισές και πλέον επενδύσεις που γίνονται στην Ελλάδα συνδέονται με τον τουρισμό. Θα ήταν όμως η χώρα σε υψηλότερη βαθμίδα τουριστικής προτίμησης, αν υπήρχαν υποδομές για την προσέλκυση τουρισμού, υψηλής εισοδηματικής κατηγορίας. Δηλαδή να είχαν τεθεί βάσεις για τον λεγόμενο τουρισμό πολυτελείας, και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Ευτυχώς που έχουμε τεράστιο πολιτιστικό πλούτο και θαυμάσιες θάλασσες, ώστε εκατομμύρια ξένοι τουρίστες να επιλέγουν την Ελλάδα ως χώρα προορισμού για τις διακοπές τους.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img