Friday, March 1, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΦιλανθρωπία και Αλληλεγγύη - Η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα

Φιλανθρωπία και Αλληλεγγύη – Η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα

Hellenic News of America
Hellenic News of Americahttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Υπάρχει κυβερνητικό όραμα για τα παιδιά που έρχονται από την Ουκρανία; Ποια είναι η επόμενη μέρα για την Ελλάδα; Τι σημαίνει συνεργασία και συνέργεια μεταξύ όλων των κομματιών ενός παζλ;

«Το κυβερνητικό όραμα είναι να προσφέρουμε στα παιδιά από την Ουκρανία μια προσωρινή πατρίδα, που σέβεται τα δικαιώματα τους στη στέγαση και στην εκπαίδευση» απάντησε η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6 – 9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Όσον αφορά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της αλληλεγγύης, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην παιδική προστασία είτε οριζόντια είτε στον πιο ευάλωτο. Το πρώτο σημαίνει, όπως εξήγησε, η ανάπτυξη των παιδιών να μη σχετίζεται με το εισόδημα των παιδιών ή τη γεωγραφική ζώνη. Το δεύτερο αφορά στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών.

Σχετικά με την ευαλωτότητα τόνισε πως «στόχος είναι να ενεργοποιήσουμε όσους περισσότερους πόρους γίνεται για να ενισχύσουμε τον πιο ευάλωτο. Τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τα άτομα με αναπηρία και τους συμπολίτες μας με χαμηλό εισόδημα. Πολλές φορές το πρόβλημα στο δημόσιο δεν είναι η απουσία πόρων αλλά η δυσκολία στη διαδικασία, δηλαδή η ταχύτητα. Η λέξη κλειδί είναι το μαζί, κοινωνία και πολιτεία, φορείς και πολίτες» κατέληξε.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού υπογράμμισε πως «για να υπάρξει επόμενη ημέρα, θα πρέπει να υπάρχει σημερινή ημέρα. Η λέξη φιλανθρωπία δεν υπάρχει στο Χαμόγελο του Παιδιού. Την έχουμε καταργήσει γιατί απαξιώνει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Κανένας δεν πρέπει να δείχνει οίκτο στο παιδί» σημείωσε, ενώ ακολούθησε αναφορά στην έρευνα της Unicef που παρουσίαζε την Ελλάδα ως τη χειρότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να είσαι παιδί.

Thanks for reading Hellenic News of America

Όταν η συζήτηση οδηγήθηκε στη δυνατότητα διεξαγωγής τηλεμαραθώνιου για τη συγκέντρωση χρημάτων, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ της Δόμνας Μιχαηλίδου και του Κώστα Γιαννόπουλου. Η Υφυπουργός τόνισε πως «δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει στη δημόσια ή ιδιωτική τηλεόραση και να ζητά χρήματα από τους πολίτες, εάν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει σχετική αδειοδότηση», τοποθέτηση που έθιξε τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού, που έσπευσε να διασαφηνίσει πως έχει συνέργεια με τα περισσότερα υπουργεία.

Ο Γιάννος Λιβανός, Πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, δήλωσε από τη μεριά του πως η «αλληλεγγύη σε επίπεδο κράτους εκφράζεται με τη χάραξη της πολιτικής. Το κράτος οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες αποϊδρυματοποίησης των παιδιών. Εγώ εκπροσωπώ ένα φορέα που υπάγεται στο Υπουργείο Κοινωνικών και έχει υπό την ευθύνη τους όλους τους προνοιακούς φορείς . Ένας φορέας του δημοσίου δεν θα παράξει φιλανθρωπία. Θα παράξει μαζί με το Υπουργείο Κοινωνική πολιτική, ώστε να ενδυναμώσει τους ανθρώπους για να μην έρθουν στα ιδρύματα ή να παραμείνουν όσο το δυνατό λιγότερο μέσα σε αυτά». Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Έμυ Λιβανίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img