Wednesday, April 24, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΧριστούγεννα αγάπης κι ελπίδας με συναυλία του «Hellenic Relief»

Χριστούγεννα αγάπης κι ελπίδας με συναυλία του «Hellenic Relief»

Hellenic News
Hellenic News
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

hellenic relief

Χριστούγεννα αγάπης κι ελπίδας με συναυλία του «Hellenic Relief»

Στιγμιότυπο από το τραγούδι του Γρ. Μανινάκη και τους μουσικούς του «Μικρόκοσμου».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εξακόσιοι τουλάχιστον ομογενείς και φίλοι Αμερικανοί γέμισαν το Σάββατο το βράδυ 16 Νοεμβρίου, το νεόκτιστο κλειστό γήπεδο της εύρωστης και ανερχόμενης ελληνικής κοινότητας του ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στο Πορτ Ουάσιγκτον, Λονγκ Αϊλαντ, στο «κονσέρτο αγάπης κι ελπίδας: η αγάπη μένει, η αγάπη ελπίζει».

Thanks for reading Hellenic News of America

Ηταν η μεγάλη ερανική εκδήλωση για την ενίσχυση των δεινοπαθούντων Ελλήνων την περίοδο των Χριστουγέννων που διοργάνωσε με σταθερούς και νέους υποστηρικτές το «Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης – Ηellenic Relief» ή HRF. Μια δημιουργική… υπερπαραγωγή του Ιδρύματος, αυτή τη φορά έχοντας την αμέριστη συνεργασία της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην οποία έφτασε με την πρωτοβουλία του γνώριμου στους Ελληνες από το περασμένο Πάσχα γενναιόδωρου ομογενή Κώστα Ζαχαριάδη.

Ως σε συμφωνία που έκανε στην ανοιξιάτικη συναυλία του Γιάννη Σπανού, που διοργάνωσε το «Ηellenic Relief», ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης προσφέροντας τότε πασχαλινό γεύμα σε πολλούς δεινοπαθούντες πατριώτες στην Ελλάδα, εμφανίστηκε αρωγός και πάλι στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους. Αυτή τη φορά, προτείνοντας ο ίδιος το μουσικό πρόγραμμα στο πρόσωπο του συμπορευόμενου με τους ομογενείς μουσικού Γρηγόρη Μανινάκη και προσκαλώντας την Κοινότητα να συμπράξει διαθέτοντας το χώρο και ενεργοποιώντας τα μέλη της, όπως αναφέρει στην επιστολή του στον «Ε.Κ.» ο κ. Στέλιος Τακετζής, αναπόσπαστο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του HRF.

Ιδανικά ξεκινώντας την εκδήλωση, ο κ. Τακετζής, καλωσόρισε το κοινό κι ευθύς εξαρχής προδιέγραψε το ύφος της ιστορικής βραδιάς.

Η συναυλία είχε θέμα την αγάπη που μένει και ελπίζει. Ανοιξε με τη μελοποίηση της επιστολής του Αποστόλου Παύλου για την Αγάπη, που είναι και ο Υμνος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ έκλεισε με το «Μέτοικο» ως μήνυμα αισιοδοξίας. Ιδιαιτέρως αυτή τη φορά ο Μανινάκης και το συγκρότημά του «Ο Μικρόκοσμος» μεγαλούργησε με τους μικρούς και μεγαλύτερους έως και τρίτης γενιάς Ελληνοαμερικανούς μουσικούς του.

Στο διάλειμμα προβλήθηκε βίντεο με τη συνεχή δράση του ιδρύματος και την πασχαλινή διανομή – δωρεά του Κώστα Ζαχαριάδη.

Παρέστησαν τα μέλη του Συμβουλίου του Hellenic Relief Foundation και το Συμβούλιο της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ με τον ιερατικό προϊστάμενό του π. Διονύσιο Στρούντζα, που αγκάλιασε την πρωτοβουλία και παρότρυνε τα μέλη να την υποστηρίξουν.

Παρούσα επίσης η Πηνελόπη Κουκλάκη Χωμενίδη που η συμμετοχή της στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης στόχευσε στην ενίσχυση του HRF και την ενημέρωση για την κρίση στην Ελλάδα.

Εκ μέρους της κοινότητας, η κ. Georgia Kaufman, ευχαρίστησε τους συντελεστές και χορηγούς. Ο π. Διονύσιος αποχαιρέτησε το χαρούμενο κοινό.

Ακολούθησε δεξίωση προσφορά της Atlantic Bank που ευχαρίστησαν οι διοργανωτές. Οπως ευχαρίστησαν το Τμήμα AHEPA Gold Coast 456 του Μανχάσετ Νέας Υόρκης NY για τη χορηγία του, το Front Stage Sound που δώρησε τον φωτισμό, το ΑΑΑ rentals που δώρησε τα καθίσματα και τον Δημήτρη Ζιώζη που δώρησε τα κρασιά, καθώς και τα ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι στη διανομή στην Ελλάδα των Χριστουγεννιάτικων δεμάτων φαγητού που θα συμπεριλαμβάνουν και γαλοπούλα θα παρευρεθεί και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img