Friday, March 29, 2024

      Subscribe Now!

 

spot_img
spot_img
In GreekΆρθρο του Δημήτρη Χατζή, Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

Άρθρο του Δημήτρη Χατζή, Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ

Hellenic News
Hellenic Newshttps://www.hellenicnews.com
The copyrights for these articles are owned by HNA. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of HNA and its representatives.

Latest articles

Την ώρα που η Αθήνα επεξεργάζεται με τα Σκόπια την εφαρμογή Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ώστε να επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας της γείτονος, ο αντιπρόεδρος της Σκοπιανής Βουλής και πρώην υπουργός των Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλόσοσκι, συνεχίζει να προκαλεί με συστηματικό τρόπο, παραβιάζοντας την ενδιάμεση συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων του 1995. Ο Αντόνιο Μιλόσοσκι είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι. Συνεπώς, οι προκλήσεις αλυτρωτισμού στηριγμένες σε φαλκίδευση της ιστορίας και οικειοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιά εκφράζουν την παρούσα κυβέρνηση των Σκοπίων.


Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο ο κ. Μιλόσοσκι ανάρτησε φωτογραφίες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook όπου εμφανίζεται με φίλους του ορειβάτες στους καταρράκτες του Μπάμπουνα, σε κεντρικό τμήμα της περιοχής της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να κρατούν σημαία με τον δεκαεξάκτινο Ήλιο της Βεργίνας. Το ίδιο σκηνικό είχε στήσει με ομάδα ορειβατών, τον Σεπτέμβριο του 2014 στον Μύτικα, στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου. Τον Αύγουστο του 2010, ως υπουργός Εξωτερικών της π.Γ.Δ.Μ., ο κ. Μιλόσοσκι εμφανίστηκε στον αγώνα μπάσκετ μεταξύ της π.Γ.Δ.Μ. και της Μεγάλης Βρετανίας, με τον τρίχρονο γιο του να κρατά και πάλι τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας. Λίγες ημέρες πριν, επέλεξε να απευθύνει χαιρετισμό στους συμπατριώτες του σε εκδήλωση που διοργάνωσε η εθνικιστική οργάνωση «United Macedonians» για την σκοπιανή εθνική επέτειο του «Ίλιντεν» στο Οντάριο του Καναδά με φόντο, αυτή τη φορά, όχι μόνον τον Ήλιο της Βεργίνας αλλά και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας» ο οποίος περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη έως την Χαλκιδική και τον Όλυμπο!


Η χλιαρή αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά στις συνεχείς προκλήσεις του Μιλόσοσκι μας προκαλούν έντονο προβληματισμό και σοβαρά ερωτηματικά. Στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια, αρκέσθηκε σε χαριεντισμούς με τον ομόλογό του Νίκολα Πόποσκι, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πιστεύω ότι εγώ ή ο ομόλογός μου έχουμε αλυτρωτισμό..». Για την πρόσφατη δε πρόκληση του Αντόνιο Μιλόσοσκι στον Καναδά ο κ. Κοτζιάς αρκέσθηκε σε ένα σχόλιο μέσω twitter!


Τα μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορούν να κλείνουν πλέον τα μάτια στην αλυτρωτική ιδεολογία των εκπροσώπων της Σκοπιανής κυβέρνησης. Οφείλουν να ενημερώνουν τον λαό για τις ενέργειές τους και να διασαφηνίσουν τις θέσεις τους στο Μακεδονικό ζήτημα. Η οικονομική κρίση και τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας δεν νομιμοποιούν σε καμμία περίπτωση «εκπτώσεις» στα εθνικά μας θέματα.


Αντιθέτως, είναι η εποχή, που η ελληνική ηγεσία πρέπει να αξιοποιήσει και να στηριχθεί στα προφανή γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στο πλαίσιο της πολύπλοκης γεωστρατηγικής ανακατάταξης που εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή.

The copyrights for these articles are owned by the Hellenic News of America. They may not be redistributed without the permission of the owner. The opinions expressed by our authors do not necessarily reflect the opinions of the Hellenic News of America and its representatives.

Get Access Now!

spot_img
spot_img
spot_img