Mέσα από τα μάτια της Άννας Μπιθικώτση

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Κάθε ταξίδι είναι ένας νέος δάσκαλος που με βοηθάει να διευρύνω περισσότερο το οπτικό μου πεδίο, να κατανοώ καλύτερα τη ζωή, τους ανθρώπους, τη θέση μου και τον προορισμό μου. Κάθε ταξίδι με βοηθά στην εσωτερική γαλήνη και ισορροπία μου. Έτσι λοιπόν πρόσφατα επισκέφτηκα   αυτόν τον ευλογημένο τόπο της μάνας Ελλάδας μας, τα αγαπημένα μας  Τρίκαλα.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Τα Τρίκαλα Θεσσαλίας είναι ένας  ευλογημένος τόπος . Οι λόγοι πολλοί, μερικοί από αυτούς είναι το φυσικό περιβάλλον του, η ιστορία του, η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά του και οι ζεστασιά της φιλοξενίας των ανθρώπων του. Όλα αυτά και άλλα τόσα αποτελούν στοιχεία που κάνουν τα Τρίκαλα  ξεχωριστά.

Μεζεδοπωλείο « ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Από τη μια ο θεσσαλικός κάμπος και από την άλλη η οροσειρές της επιβλητικής Πίνδου, δημιουργούν μαγικές εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από παραμύθι. Ένα παραμύθι που σεργιανά τον επισκέπτη σε κόσμους που δημιούργησε ο πολιτισμός, η παράδοση, η ποιότητα, η καλαισθησία,  οι ιδιαίτερες γεύσεις και τα χρώματα, προσφέροντάς του την ευκαιρία να βιώσει μοναδικά και έντονα συναισθήματα.

Τα Τρίκαλα είναι μια συγχρονη πόλη με σωστή ρυμοτομία και πολλές ανέσεις, προσφέροντας καλή ποιότητα ζωής στους κατοίκους της. Διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, με μια πλειάδα γεφυρών να ενώνουν τις όχθες του, οι οποίες αποτελούν σημαντικό χώρο πρασίνου. Το κέντρο της είναι σχεδιασμένο με προτεραιότητα την κυκλοφορία των πεζών. Σημείο αναφοράς του είναι η οδός Ασκληπιού με τον μεγαλύτερο πεζόδρομο, γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται η εμπορική και κοινωνική ζωή των κατοίκων καθώς βρίθει από καταστήματα διαφόρων ειδών, μικρά εμπορικά κέντρα, χώρους εστίασης και καλαίσθητα καφέ. Εδώ βρίσκεται το Δημαρχείο και κάποια από τα σημαντικότερα διατηρητέα κτίρια της πόλης. Ακριβώς δίπλα είναι η οδός Απόλλωνος, ο δρόμος με τις ομπρέλες. Επίσης, η πόλη διαθέτει πολλές πλατείες, με σημαντικότερες την κεντρική (Ηρώων Πολυτεχνείου), η οποία κοσμείται από τη λιμνούλα με το άγαλμα του «Νικολάκη», την Πλατεία Ρήγα Φεραίου στην οποία βρίσκεται το χαρακτηριστικό σιντριβάνι σε σχήμα λουλουδιού και την Πλατεία Παλαιού Δεσποτικού, στην οποία δεσπόζει το ιστορικό πέτρινο διατηρητέο Πελέκειο. Κατά τις ώρες αιχμής η πόλη σφύζει από ζωή καθώς δρόμοι, πεζόδρομοι και πλατείες γεμίζουν από πεζούς και ποδηλάτες οι οποίοι μετακινούνται προς τις δουλειές τους, κάνουν τις αγορές τους, απολαμβάνουν τον καφέ τους ή απλά μια βόλτα στο κέντρο. Γενικά, η ζωή κυλάει ήρεμα και αρμονικά σε χαλαρούς και ήπιους ρυθμούς.

 

 

Τα Τρίκαλα είναι χτισμένα επάνω στην αρχαία πόλη της Τρίκκης. Όπως όλη η Ελλάδα, έτσι και η περιοχή των Τρικάλων γνώρισε μια παρατεταμένη περίοδο αιματηρών επιθέσεων και σκληρών πολέμων και κατακτήθηκε από πολλούς εισβολείς. Είναι  η πόλη με τη μεγάλη παράδοση στη μουσική αφού αποτελούν τη γενέτειρα και τον τόπο δράσης πολλών σημαντικών μουσικών και ερμηνευτών όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Κώστας Βίρβος, ο Γιώργος Σαμολαδάς, ο Χρήστος Κολοκοτρώνης, ο Μπάμπης Μπακάλης καθώς και ο συνθέτης έντεχνης μουσικής Βασίλης Δαλαμπίρας. Επίσης, από τα Τρίκαλα κατάγονται οι λαϊκοί ερμηνευτές Δημήτρης Μητροπάνος, Γιώργος Μαργαρίτης και Κώστας Καραφώτης, ο τενόρος Δημήτρης Καβράκος, η πιανίστρια Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και ο κλασικός πιανίστας Δημήτρης Σγουρός. Τέλος, ο πατριώτης, πολιτικός και λογοτέχνης Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας γεννήθηκε στα Τρίκαλα.

Τα Τρίκαλα, παραδοσιακά, είναι μια πόλη με μεγάλη ποδηλατική κουλτούρα Γενικά, τα Τρίκαλα είναι μια πόλη με έντονη και ποιοτική νυχτερινή ζωή. Ο κεντρικός πεζόδρομος της Ασκληπιού βρίθει από καλαίσθητες καφετέριες, μπαρ, ζαχαροπλαστεία και ταχυφαγεία. Επίσης, στη συνοικία Μανάβικα, της παλιάς πόλης, βρίσκεται συγκεντρωμένος μεγάλος αριθμός από καφέ και μπαράκια ενώ ακόμη λειτουργούν μεζεδοπωλεία, ταβέρνες και εστιατόρια με τοπική και ξένη κουζίνα. Επιπλέον, η πόλη διαθέτει μουσικές σκηνές με ζωντανή ροκ και έντεχνη μουσική.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τα προϊόντα που αξίζει να προμηθευτείτε όταν επιστεφτείτε τα Τρίκαλα είναι  το λουκάνικο με πράσο, τσίπουρο, ντόπια τυροκομικά προϊόντα και ειδικά  φέτα, χαλβά βουτύρου, χειροποίητα ζυμαρικά (τραχανά, χυλοπίτες) είδη λαϊκής τέχνης (ξύλινα) και  παραδοσιακές φλοκάτες.

Ποταμός Ληθαίος

Το υγρό αυτό στολίδι που διασχίζει το κέντρο της πόλη με τις δέκα γέφυρες  που ενώνουν τις όχθες του με σημαντικότερη την Κεντρική, κάνει τα Τρίκαλα να μοιάζουν με ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Αξίζει να επισκεφτείτε

  • Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων

Αξίζει μια βόλτα να το δείτε για να θαυμάσετε από ψηλά τη μαγική θέα των Τρικάλων.

  • Παλιά πόλη Τρικάλων

Αποτελείται από τις συνοικίες Βαρούσι και Μανάβικα. Χτισμένο στους πρόποδες του λόφου του φρουρίου, το Βαρούσι, καθιστούσε ως το 1930 την αριστοκρατική συνοικία της πόλης. Διακρίνεται για την ιδιαίτερή αρχιτεκτονική των παλιών αρχοντικών, κατασκευασμένα από τον 17ο ως και τον 19ο αιώνα, και για τα στενά σοκάκια του. Εδώ βρίσκονται και οι περισσότερες Βυζαντινές εκκλησίες της πόλης.

  • Τα Μανάβικα

Τα Μανάβικα είναι η δεύτερη συνοικία της παλιάς πόλης με τα χαρακτηριστικά πέτρινα κτίρια και τους γραφικούς πεζόδρομους. Μέχρι πριν λίγα χρόνια στην περιοχή λειτουργούσαν διάφορα εργαστήρια, παλαιοπωλεία και μανάβικα, εξ ου και το όνομά της. Πλέον, είναι γεμάτη από ταβέρνες, μεζεδοπωλεία, καφέ και μπαρ.

  • Τοιχογραφίες της παλιάς πόλης

Ανάμεσα από τα παραδοσιακά κτίσματα της συνοικίας Μανάβικα, ξεπροβάλει η περίφημη τρισδιάστατη τοιχογραφία με σκηνές από την καθημερινότητα της παλιάς πόλης και τον Τσιτσάνη να παίζει το μπουζούκι του στο μπαλκόνι.

  • Ασκληπιείο

Πρόκειται για αρχαίο τόπο θεραπείας αφιερωμένο στο θεό της ιατρικής Ασκληπιό.  Βρίσκεται δίπλα από τον λόφο του φρουρίου

  • Κουρσούμ Τζαμί

Στη νότια πλευρά της πόλης, στις όχθες του Ληθαίου, δεσπόζει το Κουρσούμ Τζαμί. Είναι μνημείο προστατευόμενο από την UNESCO και πλέον χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

  • Οθωμανικό Λουτρό

Στο ισόγειο του κτιρίου των παλιών φυλακών, κάτω από το Μουσείο «Βασίλη Τσιτσάνη», αποκαλύπτονται τα οθωμανικά λουτρά. Πρόκειται για κτίσμα του 16ου αιώνα το οποίο αποτελούσε μέρος συγκροτήματος κτιρίων που ίδρυσε ο διοικητής του Σαντζακίου των Τρικάλων, Οσμάν Σαχ.

  • Μύλος του Ματσόπουλου

Λειτούργησε για έναν αιώνα (1884 – 1984), είναι ο πρώτος μύλος που χτίστηκε στην Ελλάδα και ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων, αποτελώντας πλέον ένα από τα σημαντικότερα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της χώρας. Κατασκευασμένος από πέτρα και ξύλο.Το 1977 πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου Τρικκαίων με δωρεά του ιδιοκτήτη του Ιωάννη Ματσόπουλου. Στις μέρες μας, όλη η περιοχή λειτουργεί ως πάρκο ενώ οι εγκαταστάσεις του μύλου έχουν μετατραπεί σε πολυχώρο τέχνης και πολιτισμού, ενώ την περίοδο των Χριστουγέννων ο μύλος μετατρέπεται στον «Μύλο των Ξωτικών», ένα λαμπερό χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο.

  •  Κέντρο Έρευνας – Μουσείο «Βασίλη Τσιτσάνη»

«Στα Τρίκαλα στα δυο στενά σκοτώσανε τον Σακαφλιά». Όταν ο Βασίλης Τσιτσάνης έγραφε αυτούς τους στίχους το 1939, εμπνευσμένος από τη δολοφονία του διαβόητου κακοποιού της εποχής Γ. Σακαφλιά μέσα στις φυλακές Τρικάλων, σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μια μέρα αυτές οι φυλακές, «τα στενά», θα γινόταν το πολιτιστικό σπίτι του.
Στο χώρο λειτουργεί επιπλέον, στούντιο ηχογράφησης και βιβλιοθήκη αφού ουσιαστικά, δεν πρόκειται απλά για ένα στατικό μουσείο αλλά για ένα κέντρο έρευνας και καλλιτεχνικής δημιουργίας με σκοπό την ψηφιακή καταγραφή, τεκμηρίωση και προβολή σημαντικών στοιχείων και πληροφοριών από τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη και την παρουσίασή τους στο κοινό.
Στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου βρίσκονται τα οθωμανικά λουτρά, ενώ ο χώρος του μουσείου περιλαμβάνει ακόμη αίθουσα εκδηλώσεων, το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, που λειτουργούσε εντός των φυλακών, και καφετέρια.

  • Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού εταιρείας Κλιάφα

Δημιουργήθηκε το 2003 στο χώρο των παλιών εγκαταστάσεων της τοπικής βιομηχανίας αναψυκτικών Κλιάφα. Στο κέντρο λειτουργεί βιομηχανικό μουσείο στο οποίο, εκτός από τον παλιό μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου, εκτίθενται επίσης μια μεγάλη συλλογή μπουκαλιών, ετικετών και πωμάτων από όλο τον κόσμο, αλληλογραφία, φωτογραφίες, ζωγραφιές και παλιές διαφημίσεις.

  • Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο
  • Στρατιωτικό Μουσείο
  • Δημοτική Πινακοθήκη
  • Στέγη Τέχνης και Πολιτισμού του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή
  • Μουσείο Δημήτρη και Λέγκως Κατσικογιάννη
  • Μουσείο Αρχαιολογικής Συλλογής Τρίκκης
  • Μουσείο Ιεράς Μητρόπολης

ΦΑΓΗΤΟ

Μεζεδοπωλείο « ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Οπωσδήποτε θα φάτε στο Μεζεδοπωλείο «ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ». Από το 1998, η Παλιά Ιστορία στα Μανάβικα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια για καλή ελληνική κουζίνα. Ο χώρος της ακολουθεί την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης των Τρικάλων και τον παραδοσιακό χαρακτήρα με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την πέτρα και το ξύλο. Όμορφες τοιχογραφίες εμπνευσμένες από την περιοχή, φωτογραφίες από αξέχαστους καλλιτέχνες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και της ρεμπέτικης σκηνής και παλιά κειμήλια συνθέτουν τη διακόσμησή του. Την κουζίνα επιμελείται ο σεφ και συνιδιοκτήτης Βαγγέλης Τσιρογιάννης, με μεράκι και έμφαση στις παραδοσιακές συνταγές ενώ ο έτερος συνιδιοκτήτης, Κώστας Κούκλας φροντίζει για το άψογο σέρβις και την άριστη εξυπηρέτηση. Δοκιμάστε σπέσιαλ “πατάτα παλιά ιστορία”, κοντοσούβλι, κεμπάμπ γιαουρτλού, μπιφτέκι φιλαδέλφια και κοτόπουλο με τέσσερα τυριά, ενώ μην παραλείψετε να απολαύσετε μία από τις εξαίσιες τηγανιές, σπεσιαλιτέ του καταστήματος. Συνοδεύστε το γεύμα σας με επιλογές από την πλούσια κάβα κρασιών. Το χύμα κρασί είναι εξαιρετικό και παραγωγής του καταστήματος, ενώ υπάρχουν επίσης γύρω στις 40 ετικέτες εμφιαλωμένων οίνων.  Ελλήνων παραγωγών και ολοκληρώστε με ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Η “Παλιά Ιστορία” είναι εδώ και χρόνια ένα από τα πιο παραδοσιακά εστιατόρια στα μανάβικα, με άψογο φαγητό και φιλική εξυπηρέτηση.

Αφού ευχαριστήσω από καρδιάς τους ευγενικούς οικοδεσπότες Βαγγέλη και Κώστα που με φιλοξένησαν στον υπέροχο χώρο τους με αγάπη και με τη μαγεία των γεύσεων τους, σας παραθέτω το site του μεζεδοπωλείου τους

https://www.google.gr/maps/uv?hl=el&pb=!1s0x13591ed1ff8c61e3%3A0x9eee5aef747c0c75!3m1!7e115!4shttps%3A%2F%2Flh5.googleusercontent.com%2Fp%2FAF1QipNsO89DtIienomi_RGEnhNlax7tM3nyBzEfNYi4%3Dw213-h160-k-no!5zz4DOsc67zrnOsSDOuc-Dz4TOv8-BzrnOsSDPhM-BzrnOus6xzrvOsSAtIM6Rzr3Osc62zq7PhM63z4POtyBHb29nbGU!15sCAQ&imagekey=!1e10!2sAF1QipNsO89DtIienomi_RGEnhNlax7tM3nyBzEfNYi4&sa=X&ved=2ahUKEwjyzK-26IznAhWR5KQKHZgCBWkQoiowCnoECA0QCA

Στοιχεία Επιχείρησης ΠΑΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Διεύθυνση: Υψηλάντου 3, Μανάβικα, Τρίκαλα
Τηλέφωνο: 2431077627

ΔΙΑΜΟΝΗ

«ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΚΕ»

Για τη διαμονή σας στα όμορφα Τρίκαλα  ανεπιφύλακτα σας προτείνω το  «ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΚΕ», το οποίο διαθέτει 63 δωμάτια πρόσφατα αλλά και πλήρως ανακαινισμένα, από τα πρώτα στην πόλη των Τρικάλων, βρίσκεται σε άριστο σημείο στο κέντρο της πόλης συνδυάζοντας την ησυχία και την μικρή απόσταση από όλα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης (Φρούριο, Μουσείο Τσιτσάνη, Κουρσούμ τζαμί, παλιά πόλη – Βαρούσι) καθώς και τα εστιατόρια-ταβέρνες (Μανάβικα) και καφετέριες. Η πολυτέλεια και η άνεση στο Ξενοδοχείο Παντελιδάκης, δεν εξαντλούνται στους κοινόχρηστους χώρους του. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες αποτελούν μία όαση άνεσης και ηρεμίας παρέχοντας την απόλυτη πολυτέλεια. Είναι πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις για να ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη, ενώ κάποια προσφέρουν θέα στο ποτάμι. Πλήρως ανακαινισμένα δωμάτια, τα οποία διαθέτουν κλιματισμό, τηλεόραση και OTE TV, σεσουάρ μαλλιών, μίνι ψυγείο με δωρεάν διάθεση νερού, οδοντόκρεμα-οδοντόπαστα, παντόφλες (μιας χρήσης) και με 24ώρη υπηρεσία δωματίων παρέχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Ιδιοκτησία του “Ιδρύματος Μιχαήλ Στυλιανού Παντελιδάκη”, του οποίου ιδρυτής υπήρξε ο αείμνηστος και εξαίρετος χειρουργός Ιωάννης Μιχαήλ Παντελιδάκης. Ο τελευταίος, με το πλούσιο επιστημονικό και φιλανθρωπικό του έργο, αποτελούσε μία εξέχουσα προσωπικότητα για την πόλη των Τρικάλων αλλά το όνομα του ήταν εξίσου γνωστό σε όλη την Ελλάδα ως ιατρού και ευεργέτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το “Παντελιδάκειο Ίδρυμα” είχε και έχει σκοπό να βρίσκεται κοντά σε άπορες οικογένειες προσφέροντας βοήθεια προκειμένου τα τέκνα αυτών να έχουν μία ελπίδα στη μόρφωση και στην ποιότητα ζωής, σε ένα καλύτερο μέλλον. Ο ίδιος δεν έπαψε ποτέ να βοηθά και να συμπαραστέκεται σε πλήθος ανθρώπων και πολλοί θα τον θυμούνται για το φιλανθρωπικό αλλά και επιστημονικό έργο του. Περιηγηθείτε στον δικτυακό μας τόπο, γνωρίστε τις εγκαταστάσεις του, τις υπηρεσίες του, τις ανέσεις που μπορεί να σας προσφέρει, την ποιότητα εξυπηρέτησης και ελάτε να σας  το γνωρίσω  μέσα από την ιστοσελίδα του: https://www.hotelpadelidaki.gr/booking/

Στοιχεία Επιχείρησης
Διεύθυνση: Διονυσίου 13, Τρίκαλα
Τηλέφωνο: 2431027286
Email: [email protected]

Η Λίμνη Πλαστήρα, τα Μετέωρα η Ελάτη και το Περτούλι είναι τέσσερις προορισμοί πλησίον των Τρικάλων που δε πρέπει να νη βάλει στο εκδρομικό του πρόγραμμα κάνεις και φυσικά φτάνοντας στο Περτούλι οπωσδήποτε θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στις όμορφες ταβέρνες του να φάει στη μαγική ταβέρνα με την απίστευτη θέα του Παναγιώτη Καραμπούλα.

ΠΕΡΤΟΥΛΙ «Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ»

Από το 2004 η ταβέρνα του Παναγιώτη που κατάγεται από τον Πρόδρομο Τρικάλων είναι πρόταση για υπέροχο φαγητό και μοναδική θέα που θες να πας και να ξαναπάς όχι μόνο για το θεσπέσιο φαγητό και ονειρικό τοπίο αλλά και για τους ανθρώπους του που σε αγκαλιάζουν σαν  να είσαι μέλος της οικογένειας τους . Πέρα από το γαστρονομικό ταξίδι των απολαύσεων σε ποιοτικές γεύσεις και  υπέροχα κρασιά, πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον επιχειρηματία και άνθρωπο Παναγιώτη, τον «μάγο» της γεύσης. Όταν ο Παναγιώτης με φιλοξένησε με τους γιους του Βασίλη και Γιώργο και τη κόρη του Κωνσταντίνα τα τρία αυτά διαμάντια παιδιά του στον υπέροχη ταβέρνα τους και δοκίμασα τα εδέσματά του, «ταξίδεψα στο παράδεισο της γεύσης». Τι να πρωτοπώ για τη σαλάτα του , το κοκκινιστό ζαρκάδι με σταφίδες, το κρασάτο αγριογούρουνο με τα δαμάσκηνα, το αρνάκι στη γάστρα, το μοσχαράκι, το ψητά του κρεατικά, τα ψητά μανιτάρια και γλυκίσματα του .

Ο  Παναγιώτης Καραμπούλας και η οικογένειά του καθημερινά ετοιμάζουν με ιδιαίτερη φροντίδα και μεράκι τις πιο παραδοσιακές και αυθεντικές, συνταγές του τόπου μας. Θέλω να τονίσω ότι τα  κρέατα του είναι ντόπια,  τα τυριά παραγωγών της περιοχής και το εξαιρετικό κρασί από τα αμπέλια των Τρικάλων. Αυτό που έχω επίσης να επισυμάνω είναι  ότι διαθέτει τη καλύτερη εξυπηρέτηση, φοβερές γεύσεις και ποιότητα στο φαγητό με πολύ καλές τιμές σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον! Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Στοιχεία Επιχείρησης «Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ»
Διεύθυνση: Περτούλι Τρικάλων
Τηλέφωνο: 2434091000

https://madeintrikala.gr/featured_item/taverna-panagiotis-pertouli/

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το ταξίδι στα Τρίκαλα  όπως κάθε μου ταξίδι  με έκανε να διαπιστώσω για μια ακόμα φορά  πως ο κόσμος είναι ένα βιβλίο και αυτός που δεν ταξιδεύει, διαβάζει μόνο μία σελίδα του.

Άννα Μπιθικώτση